ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Πλήγμα στο δικομματισμό και την εικόνα της κυβέρνησης από το νοσηρό κλίμα των ημερών, σύμφωνα με τα όσο καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

   Πλήγμα στο δικομματισμό και την εικόνα της κυβέρνησης από το νοσηρό κλίμα των ημερών, σύμφωνα με τα όσο καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.


    Ποσοστό 58,2% για τα δύο μεγάλα κόμματα (με τη ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά περίπου δύο μονάδες), στο 16,3 τα κόμματα της Αριστεράς.


Απογοητευμένοι και θυμωμένοι οι πολίτες για την υπόθεση Ζαχόπουλου.


    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι πολίτες εκτιμούν ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης για την υπόθεση Ζαχόπουλου δεν ήταν καλοί κατά 78,8%.


    Σχετικά με τα αισθήματά τους με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου, οι πολίτες δηλώνουν ότι αισθάνονται: ντροπή σε ποσοστό 50,6%, απογοήτευση σε ποσοστό 42,8%, υποκρισία σε ποσοστό 42,4%, θυμό σε ποσοστό 33,4%, ανασφάλεια σε ποσοστό 23%, σύγχυση σε ποσοστό 16,2%, αδιέξοδο σε ποσοστό 12,9%.


     Επιπλέον, οι πολίτες εκτιμούν ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου πλήττει: την εικόνα του πρωθυπουργού σε ποσοστό 43,2%, το σύνολο του πολιτικού κόσμου σε ποσοστό 36,2%, το σύστημα εξουσίας σε ποσοστό 33,6%, μεμονωμένους δημοσιογράφους σε ποσοστό 20,3%, μεμονωμένα υψηλόβαθμα στελέχη σε ποσοστό 19,7%, μεμονωμένους πολιτικούς σε ποσοστό 18,9%, τα ΜΜΕ γενικά σε ποσοστό 17%, τη δικαιοσύνη γενικά σε ποσοστό 16,1%, μεμονωμένους εκδότες σε ποσοστό 8,9%, μεμονωμένους δικαστές σε ποσοστό 5,9%, μεμονομένους δικηγόρους σε ποσοστό 4,3% και δεν απάντησε το 5,6%.


    Το 70% πιστεύει ότι δεν θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 25,8%.


   Γενικότερα για τη διαφθορά, οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν στη μείωσή της σε ποσοστό 66,2% και το 87,4% δηλώνει ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό φαινόμενο.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button