Ανάβαση στο Καρπούζι

Την Κυριακή 9/11/2014 ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης πραγματοποίησε με επιτυχία την προγραμματισμένη ανάβαση στο βουνό Καρπούζι, πάνω από τα στενά του Νέστου. Πιο συγκεκριμένα, η ανάβαση ξεκίνησε από τη θέση Πανόραμα, πάνω από το χωριό Γαλάνη. Η ομάδα, που αποτελούνταν από 12 ορειβάτες, ακολούθησε αρχικά σηματοδοτημένο μονοπάτι με θέα στο εγκαταλειμμένο χωριό Κρωμνικό. Στη συνέχεια έγινε η ανάβαση σε μία από τις κορυφές του βουνού Καρπούζι, από την οποία απολάυσαμε πανοραμική θέα στα Στενά του Νέστου αλλά και στις γύρω κορυφές.

Την Κυριακή 9/11/2014 ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης πραγματοποίησε με επιτυχία την προγραμματισμένη ανάβαση στο βουνό Καρπούζι, πάνω από τα στενά του Νέστου. Πιο συγκεκριμένα, η ανάβαση ξεκίνησε από τη θέση Πανόραμα, πάνω από το χωριό Γαλάνη. Η ομάδα, που αποτελούνταν από 12 ορειβάτες, ακολούθησε αρχικά σηματοδοτημένο μονοπάτι με θέα στο εγκαταλειμμένο χωριό Κρωμνικό. Στη συνέχεια έγινε η ανάβαση σε μία από τις κορυφές του βουνού Καρπούζι, από την οποία απολάυσαμε πανοραμική θέα στα Στενά του Νέστου αλλά και στις γύρω κορυφές. Η διαδρομή συνεχίστηκε σε όμορφο μονοπάτι σε δάσος οξιάς και ολοκληρώθηκε ύστερα από 5,5 ώρες πορείας. Η θερμοκρασία κυμάνθηκε μεταξύ 10 και 15 C και κατά διαστήματα περπατήσαμε με ήπια βροχή και πυκνή ομίχλη. Συνολικά διανύθηκαν 10 χιλ.

Την επόμενη Κυριακή 16/11/2014 έχει προγραμματιστεί εξερευνητική διαδρομή από το χωριό Θεοτόκος στην κορυφή Ζέφυρος (1386 μ). Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι 7 ώρες και η υψομετρική διαφορά 680μ. Βαθμός δυσκολίας 2.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της διαδρομής, Παναγιώτη Ντούμα στο τηλ: 6977199811 και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης στο www.eosx.gr αλλά και στο www.facebook.com/eosxanthis  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button