Ειδήσεις

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.): “Παίζουν με τη φωτιά τουρκικό προξενείο και διοίκηση Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης”
Οργανώνουν επικίνδυνες συγκεντρώσεις πυροδοτώντας τη βία και εμποδίζοντας την είσοδο στο σχολείο σε εκπαιδευτικό που επιχείρησε να αναλάβει διδακτικά καθήκοντα!

Παίζουν με τη φωτιά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο οι εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου και οι διοικούντες το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Όχι μόνο απαγορεύουν την ανάληψη εκπαιδευτικών καθηκόντων από τον εκπαιδευτικό Νιχάτ Χότσικα, καταπατώντας τις εντολές της ελληνικής πολιτείας, αλλά ταυτόχρονα προβαίνουν σε υποκίνηση εκδηλώσεων μίσους, οργανώνοντας δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις μπροστά από το σχολείο. Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα μήνυμα του ψευδοΜουφτή (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1), ο οποίος χθες βράδυ με μήνυμά του σε ομάδα που ελέγχει στα social media κάλεσε σε συγκέντρωση μέλη της ομάδας, ώστε να παρεμποδιστεί η νόμιμη ανάληψη καθηκόντων του συναδέλφου μας.

Η ιστορία του Νιχάτ Χότσικα είναι  γνωστή στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα με την παράνομη απόλυσή του το 2016 από το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει εκδώσει τρεις αποφάσεις (ενδεικτικά ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2)να επιστρέψει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο του. Δόθηκε, μάλιστα, εντολή να αναρτηθεί το όνομά του στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στο ΠΣ My School.

Η τελική απόφαση ανάληψης καθηκόντων, με εντολή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ξάνθης και του Συντονιστή Μειονοτικής Εκπαίδευσης θα έπρεπε να εφαρμοστεί σήμερα το πρωί. Όμως στην είσοδο του σχολείου βρέθηκαν 20-30 άτομα, δήθεν αυθόρμητα συγκεντρωμένα (μετά από εντολή του ψευδοΜουφτή), που εμπόδισαν την είσοδο του εκπαιδευτικού στο σχολείο, με τουρκόφωνα ΜΜΕ να καλύπτουν πανηγυρικά την «εκδήλωση»! Πρωτοφανείς, τριτοκοσμικές εικόνες στην ελληνική δημοκρατία που δεν τιμούν κανέναν.  Δυστυχώς όμως παρατηρείται και ολιγωρία ορισμένων εκ των εποπτικών αρχών της πολιτείας που υπέκυπταν μέχρι τώρα στους εκβιασμούς προξενείου και διοίκησης του σχολείου και δεν εφάρμοζαν τον νόμο.

Η ΟΙΕΛΕ έχει ενημερώσει τις τοπικές αρχές για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν από τις πρακτικές του τουρκικού προξενείου και τη διοίκηση του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης. Είναι φανερό ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους, παίζοντας με τη φωτιά. Προειδοποιούμε τις αρχές και την ελληνική κυβέρνηση ότι τα πράγματα στην Ξάνθη είναι εκτός ελέγχου. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η σωματική ακεραιότητα του Νιχάτ Χότσικα και των εκπροσώπων μας τίθενται σε άμεσο κίνδυνο. Ελπίζουμε η ελληνική πολιτεία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσει άμεσα την εφαρμογή των αποφάσεών της. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button