Διπλασίασε τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό

Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 16 Σεπτεμβρίου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, αλλά και τοπικά εξέφρασε ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΝ Ξάνθης, κ. Δημήτρης Σελβιέρογλου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η τοπική κοινωνία αναγνώρισε τον παρεμβατικό τους ρόλο σε μια σειρά από ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 16 Σεπτεμβρίου  που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, αλλά και τοπικά εξέφρασε ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΝ Ξάνθης, κ. Δημήτρης Σελβιέρογλου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η τοπική κοινωνία αναγνώρισε τον παρεμβατικό τους ρόλο σε μια σειρά από ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.


Όσο για τα αυξημένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κατά πολλούς οφείλονται στους νέους σε ηλικία ψηφοφόρους, αλλά και σε ψηφοφόρους από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.


Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση που έκανε ο κ. Σελβιέρογλου, “πήγαμε πάρα πολύ καλά. Μας εμπιστεύτηκαν και πολύ νέοι ψηφοφόροι  18-24 ετών, η γενιά των ταραξιών, όπως τους απεκάλεσε ο πρωθυπουργός.


Μας εμπιστεύτηκαν και νέα στρώματα της κοινωνίας, κυρίως εργαζόμενοι και αγρότες.


Από παντού ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως πήρε ψήφους.


Άλλωστε οι ψηφοφόροι δεν είναι μια μόνιμη ιδιοκτησία. Έχει ανεβάσει αισθητά το ποσοστό του.


Είναι μια ενωτική δύναμη στο χώρο της Αριστεράς και θα εργαστεί για τους εργαζόμενους, για τα Κινήματα και για τη νεολαία, ώστε να μην περάσουν οι μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να περάσει η κυβέρνηση, όπως το άρθρο 16″.


Γεγονός πάντως είναι πως σε πανελλαδικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά οκτώ τις έδρες του στη Βουλή ανεβάζοντάς τις έτσι σε δέκα τέσσερις.


Και στην Ξάνθη υπερδιπλασίασε τα ποσοστά του σε σύγκριση με τις προηγούμενες Εθνικές εκλογές, γεγονός που κάνει τα τοπικά στελέχη να χαμογελούν, να αισιοδοξούν για το μέλλον, καθώς και να προγραμματίζουν τον από εδώ και πέρα ρόλο τους στα δρώμενα της περιοχής.


Μάλιστα σχεδιάζουν να έχουν πιο καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση θέσεων και αποφάσεων που αφορούν στο νομό, επιχειρώντας ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία.


“Η δουλειά που κάναμε τα τελευταία χρόνια, το ότι ήμασταν κοντά σε τοπικά προβλήματα, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες, όπως για το θέμα των Συνεταιριστικών εργοστασίων, για τα αγροτικά ή για το άρθρο 16, όπως φαίνεται ανταμείφθηκε. 


Παράλληλα είχαμε και μεγάλη συσπείρωση, έτσι η Οργάνωσή μας θα μπορέσει να αναπτυχθεί για να μπορέσει να παρεμβαίνει και περισσότερο.


Δεν εκλέγουμε βουλευτή, αυτό το ξέραμε, όμως θέλαμε ένα καλό ποσοστό τοπικά, για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε αποτελεσματικότερα.


Έχει πια αναβαθμιστεί ο ρόλος μας.


Θα πρέπει λοιπόν να δούμε πως θα διαχειριστούμε αυτό το ποσοστό που μας εμπιστεύτηκε ο κόσμος και θα πρέπει να δούμε πώς να ανταποκριθούμε σε αυτή μας την υποχρέωση”.


Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί πως και στον ΣΥΡΙΖΑ, τοπικά ο υποψήφιος του ψηφοδελτίου του κόμματος, που πήρε τις περισσότερες ψήφους ήταν ο υποψήφιος από το χώρο της μειονότητας.


Ενώ, τέλος θέλοντας να σχολιάσει την ψήφο της μειονότητας, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ Ξάνθης, Δημήτρης Σελβιέρογλου σημείωσε “η μειονότητα βρήκε ένα υποψήφιο τον οποίο και εξέλεξε κιόλας και αναφέρομαι βέβαια για το ΠΑΣΟΚ.


Είναι μια επιλογή αυτή καθεαυτή που δεν έχει να κάνει με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.


Και φυσικά μιλάω για τα δυο μεγάλα, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Απλώς γίνεται μια εναλλαγή κάθε φορά που πιστεύει πως με αυτό ή με το άλλο κόμμα μπορεί να εκλέξει υποψήφιο.


Έτσι συμπεριφέρεται κάθε φορά η μειονότητα.


Έτσι λοιπόν δεν ήταν μια ιδιαίτερη έκπληξη τοπικά, ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε πως το ΠΑΣΟΚ είχε μια πολύ μεγάλη άνοδο και ηττημένη είναι η Ν.Δ.”.   


          


Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button