Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί ανάβαση στην κορυφή «Ερμάριο» στην περιοχή του Λειβαδίτη

 Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δεύτερη διαδρομή του προγράμματός μας που αφορά αρχάριους στο βουνό αλλά και παιδιά. Πρόκειται για εύκολες διαδρομές λίγων ωρών που πραγματοποιούνται σε εύκολα μονοπάτια του νομού μας με σκοπό την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ορεινό τερέν αλλά και με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού. Τη διαδρομή που πραγματοποιήσαμε την Κυριακή την ξεκινήσαμε από τον Γέρακα και καταλήξαμε στο Πίλλημα όπου ο κόσμος ξεκουράστηκε και ήπιε το καφεδάκι του και τον χυμό του στην μοναδική ταβέρνα του χωριού.

 Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δεύτερη διαδρομή του προγράμματός μας που αφορά αρχάριους στο βουνό αλλά και παιδιά. Πρόκειται για εύκολες διαδρομές λίγων ωρών που πραγματοποιούνται σε εύκολα μονοπάτια του νομού μας με σκοπό την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ορεινό τερέν αλλά και με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού. Τη διαδρομή που πραγματοποιήσαμε την Κυριακή την ξεκινήσαμε από τον Γέρακα και καταλήξαμε στο Πίλλημα όπου ο κόσμος ξεκουράστηκε και ήπιε το καφεδάκι του και τον χυμό του στην μοναδική ταβέρνα του χωριού. Η επιστροφή έγινε από το ίδιο μονοπάτι από το οποίο πήγαμε στο Πίλλημα. Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος στα πρόσωπά όλων όσων συμμετείχαν και μας δήλωσαν ότι περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη εξόρμηση μας.  

 

         Στο πρόγραμμά μας το κανονικό, για την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 είχαμε κανονισμένη την ανάβαση στις κορυφές Μέλτη και Μαύρο Ίσωμα αλλά λόγω του ότι ανάμεσα στις δύο κορυφές κάνουν παγάνα οι κυνηγοί δε θα θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο  την ασφάλεια των μελών και φίλων της Λέσχης μας που ήθελαν να μας ακολουθήσουν στην συγκεκριμένη πορεία και γι αυτό το λόγο θα την αναβάλλουμε και θα την πραγματοποιήσουμε στο καινούριο πρόγραμμά μας, αυτό του 2015 που θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Αντί αυτής της πορείας θα πραγματοποιήσουμε ανάβαση στην κορυφή Ερμάριο ή βράχια του Αμπάρ Καγιά στην περιοχή του Λειβαδίτη. Είναι μια πολύ ωραία και ευχάριστη διαδρομή που μπορεί να πραγματοποιηθεί και από παιδιά με τους γονείς τους.

 

         Το ραντεβού μας το δίνουμε λοιπόν, την Κυριακή στις 08.30, στο πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΩΡΑ. Οι δείκτες των ρολογιών μας θα πάνε μια ώρα πίσω. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. Όσοι θα συμμετέχουν παρακαλούνται να έχουν μαζί τους σακίδιο πλάτης που μέσα θα έχει αδιάβροχο, χοντρό μπουφάν, σκούφο και γάντια, φρούτα (πορτοκάλια, μήλα, μπανάνες κ.λ.π.) ή ξηρούς καρπούς όπως και σοκολάτες που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση υπογλυκαιμίας. Επίσης θα πρέπει να φοράν κάλτσες χοντρές και μποτάκια ορειβατικά γιατί μη ξεχνάμε ότι η θερμοκρασία του σώματος καθορίζεται από τα πόδια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (21-10-2014) ο καιρός στην περιοχή θα είναι κρύος με συννεφιά. Μη ξεχνάτε ότι αυτήν την εποχή όλη η οροσειρά της Ροδόπης έχει φορέσει τα γιορτινά-χρωματιστά της ενδύματα. Οι αποχρώσεις που έχουν οι οξιές δείχνουν το πραγματικό μεγαλείο της Φύσης. Ο χειμώνας έρχεται…η Φύση μας ΖΕΙ.

 

              Όταν τελειώσουμε με την πορεία θα κάνουμε μια μικρή στάση για να πιούμε ένα σαλεπάκι στην ταβέρνα του Καππαδόκα (το σαλέπι είναι προσφορά του καταστήματος βιολογικών προϊόντων ονόματι “Βιολογικός Θησαυρός” με ιδιοκτήτη το μέλος της λέσχης μας, Ηλία Παγκόπουλο). Αφού ζεσταθούμε λοιπόν, από το σαλέπι, θα κατέβουμε στο Καρυόφυτο για να συμμετέχουμε και εμείς στις εκδηλώσεις της Πανελλήνιας συνάντησης μανιταρόφιλων που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία του χωριού το τριήμερο 24-26 Οκτωβρίου 2014.

 

Δηλώστε συμμετοχή στο 6948363078 (Γεωργιάδης Βασίλειος).

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επόμενη ανάβασή μας, μη ξεχνάτε το εβδομαδιαίο ραντεβού μας, της Τετάρτης (στις 22-10-2014) στο καφέ “Αέρας” Δαγκλή 32. Σας περιμένουμε μετά τις 19.30 για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία ίσως να έχετε.

 

         Το πρόγραμμα  της Λέσχης μας διανέμεται δωρεάν ενώ μπορείτε να το «κατεβάσετε» και από το blogspot της Λέσχης μας www.orlexan.blogspot.gr. Επίσης για τον ίδιο σκοπό υπάρχει και το email: olxanthis@yahoo.gr καθώς και προφίλ στο facebook όπως και σελίδα με την ονομασία «Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης».

 

                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                        Με τιμή το Δ.Σ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button