Πρώτη είδηση για πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή ήταν η επίσκεψη και παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας και όχι οι νομικές συμβουλές από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο

Πρώτη είδηση για πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή ήταν η επίσκεψη και παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας και όχι οι νομικές συμβουλές από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.

Η κα Κλούνεϊ δεν ήταν η επικεφαλής της αντιπροσωπείας και όμως τα φώτα έπεσαν κυριολεκτικά πάνω της, όχι αποκλειστικά λόγω της προσωπικότητάς της, αλλά λόγω του ότι είναι σύζυγος του κορυφαίου ίσως σήμερα, κινηματογραφικού χολυγουντιανού αστέρας.

Πρώτη είδηση για πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή ήταν η επίσκεψη και παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας και όχι οι νομικές συμβουλές από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.

Η κα Κλούνεϊ δεν ήταν η επικεφαλής της αντιπροσωπείας και όμως τα φώτα έπεσαν κυριολεκτικά πάνω της, όχι αποκλειστικά λόγω της προσωπικότητάς της, αλλά λόγω του ότι είναι σύζυγος του κορυφαίου ίσως σήμερα, κινηματογραφικού χολυγουντιανού αστέρας.

Αν και δεν επισκέφθηκε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης (κάποιοι ανέφεραν λόγω της δεκάποντης γόβας που φορούσε) και στη συνέντευξη προς τα ΜΜΕ δεν είπε και κάτι το ουσιαστικό, η τηλεθέαση σε αρκετά ΜΜΕ ήταν δυσανάλογη.

Επί πλέον, πρέπει ν’ αναφέρουμε και την τεράστια τηλεοπτική δημοσιότητα που έτυχε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που γευμάτισε.

Δε μάθαμε βέβαια, αν η κα Κλούνεϊ επέλεξε να γευματίσει στο συγκεκριμένο εστιατόριο ή ήταν επιλογή των διοργανωτών της όλη παρουσίας της στη χώρα μας, χωρίς να ρίχνουμε καμία, μα καμία μομφή και για το μενού και για την παροχή υπηρεσιών του συγκεκριμένου εστιατορίου.

 

Η ψήφιση τροπολογίας για την μη παρακράτηση του 40% της χρηματοδότησης των κομμάτων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων ή μη χρεών κάποιων πολιτικών κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ έχει οφειλές σε τράπεζες περίπου 120 εκατ. Ευρώ, η ΝΔ περίπου 150 ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5 εκατ. Ευρώ.

Το πρόβλημα είναι μείζον για το ΠΑΣΟΚ, η χρηματοδότηση του οποίου από τον κρατικό προϋπολογισμό βαίνει δραματικά μειωμένη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις και κάποιοι μιλούν για χρεοκοπία, προετοιμάζοντας το δρόμο για διαγραφή της οφειλής νέο κόμμα και νέο ΑΦΜ.

Αν ήταν ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία θα έπεφταν στην ερασιτεχνική κατηγορία (ΑΕΚ – Αρης) και θα διαγράφονταν οι οφειλές του.

Για πιθανή “διαγραφή” οφειλών πολιτικών κομμάτων από τις τράπεζες (τράπεζα Πειραιώς) κρατώ  πολύ, πολύ μικρό καλάθι.

 

Με απώλειες 2,22% έκλεισε προχθές το χρηματιστήριο Αθηνών και ο γενικός δείκτης να κατακυλά στις 869 μονάδες, την ίδια στιγμή οι αποδόσεις του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να φθάνουν στο 9%, το υψηλότερο επίπεδο του 2014 καταγράφοντας άνοδο 12,5%

Η ελληνική οικονομία έχει πάρει την κατιούσα και οι αγορές στέλνουν μήνυμα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην ελληνική κυβέρνηση, διαμηνύοντας, ότι αν συνεχιστούν οι λεονταρισμοί, οι μεγαλούγδουπες δηλώσεις για έξοδο από το μνημόνιο και το ΔΝΤ, αν δε συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και δεν επικεντρωθούμε στα συμφωνηθέντα, θα κατρακυλήσουμε πάλι στο 2012, με ολέθριος συνέπειες για την οικονομία, τους πολίτες και τη χώρα μας.

Αυτά αποτελούν και είναι σαφέστατα αποκωδικοποιημένα μηνύματα και στο ΣΥΡΙΖΑ, για τις επιπτώσεις, που εύκολα, αν μία νυκτί, μπορεί να υπστούμε, αν….

Όταν η οικονομία δεν είναι δομημένη πάνω σε γερές και στέρεες βάσεις, όταν δεν παράγουμε, όταν η φορολογία των επιχειρήσεων είναι υπερβολική και υπερδικπλάσια από ότι ισχύει στις γειτονικές χώρες, όταν το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών είναι αρνητικό και οι τράπεζες δε χρηματοδοτούν για ποια ανάπτυξη και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία μιλάμε.

Τι χρειάζεται ένας επενδυτής για να επενδύσει στη χώρα μας;

1)         Σταθερό περιβάλλον, 2) σταθερό φορολογικό σύστημα 3) εργατικό δυναμικό 4) πολύ καλή παροχή υπηρεσιών και 5) όχι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στη χώρα μας διαθέτουμε μόνο το εργατικό δυναμικό. Το υπόλοιπο είναι ευθύνη της πολιτείας να τα υλοποιήσει.

Το ερώτημα είναι, αν κάποιος από τους σημερινούς πολιτικούς ηγέτες, μπορεί, αν έχει τη δύναμη και δε φοβάται το πολιτικό κόστος και την απώλεια της κυβερνητικής αντιπολιτευτικής καρέκλας.

Όπως έχουν εξελιχθεί και στο σημείο που έχουν φθάσει τα οικονομικά και εθνικά θέματα της χώρας, ένας μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το τεράστιο βάρος.

Χρειάζεται συνεννόηση, συνεργασία, αποφασιστικότητα και πολύ δουλειά των πολιτικών κομμάτων, ώστε οι αντιθέσεις τους να γίνουν συνθέσεις, και το εγώ τους να γίνει εμείς, όλοι μαζί.

Οσοι πιστοί προσέλθετε…

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό…

 

Όπως αναμενόταν η τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή η κα Ντόρα Μπακογιάννη, που προέβλεπε την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ, την εκλογίκευση των συντελεστών της εμπορικότητας καταστημάτων και εμπορικών ακινήτων, την έκπτωση 50% για όλα τα κενά ακίνητα, τη χρησιμοποίηση της αγοραίας αξίας για το φόρο υπεραξίας και την ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ των αντικειμενικών αξιών κατά 30%, απερίφθη από τον εξωκοινοβουλευτικό τσάρο της ελληνικής οικονομίας Γκίκα Χαρβούβελη.

Στο αιτιολογικό της απόρριψης αναφέρεται, ότι, όλα τα προτεινόμενα αποτελούν αντικείμενο δράσης και επεξεργασίας του υπουργείου οικονομικών, για δε τις αντικειμενικές αξίες έχει συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων  κ.λ.π. κ.λ.π.

Όταν ακούμε για επιτροπές επί επιτροπών, για εμπειρογνώμονες επί εμπειρογνωμόνων… το όλο θέμα μάλλον, ίσως, οδηγείται στις καλένδες.

Όταν το υπουργείο οικονομικών “υποχρεώνεται” για επιπρόσθετη φορολόγηση της ελληνικής φτωχοποιημένης κοινωνίας, οι καταθέσεις τροπολογιών, σε εντελώς άσχετα νομοσχέδια, την τελευταία στιγμή της ψήφισης και αρκετές φορές και εκπρόθεσμες, υπερβαίνουν κατά πολύ και “την ταχύτητα του φωτός”.

Κατά τα άλλα… περιμένουν να περάσει από τη χώρα μας το τρένο της ανάπτυξης…

Αν το δείτε ή το ακούσετε… γράψτε μου…

 

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος και ιδίως λάβρος κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερκών κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, δεν έκανε μέχρι στιγμής, καμία δήλωση, ούτε δόθηκε κάποιο διάβημα στον αλβανό πρέσβη στην Ελλάδα, για τη σημαία, που εμφανίζει την Κέρκυρα, την Ηπειρο και μέρος της δυτικής Μακεδονίας, ως περιοχές των αλυτρωτικών επιδιώξεων τους, για την ίδρυση της μεγάλης Αλβανίας.

Σιγή ιχθύος και για τις εξτρεμιστικές και εμπρηστικές ενέργειες ομάδων αλβανών σε ελληνικό χωριό της βορείου Ηπείρου.

Θα έπρεπε, ίσως, να εκδοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών αυστηρότατο διάβημα διαμαρτυρίας, προς την αλβανική κυβέρνηση, τονίζοντας με αποφασιστικότητα τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, πάνω στα εθνικά θέματα και ότι τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν στην ομαλή και εποικοδομητική προσέγγιση των δύο γειτονικών λαών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button