«Πατριώτης ο Σαββίδης από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις η ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα από την στιγμή που την ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης». Αυτό δήλωσε στο Metropolis, o Αλέξανδρος Κοντός, βουλευτής Ξάνθης με αφορμή την επικείμενη ρύθμιση των χρεών, θέμα που καίει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα από την στιγμή που την ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης». Αυτό δήλωσε στο Metropolis, o Αλέξανδρος Κοντός, βουλευτής Ξάνθης με αφορμή την επικείμενη ρύθμιση των χρεών, θέμα που καίει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Για το θέμα της επικείμενης ρύθμισης των χρεών είπε: «Έχω πάρει την δέσμευση και τις διαβεβαιώσεις ότι η σχετική ρύθμιση θα συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό και θα μπει άμεσα στην Βουλή. Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αυτή η ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να γλιτώσουν το 90% των προσαυξήσεων αν πληρώσουν εφάπαξ το πρωτογενές κεφάλαιο του χρέους» και συνέχισε: «Για μένα αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για όλες τις επιχειρήσεις. Πολλές φορές οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες καλούνται λόγω των προσαυξήσεων να πληρώσουν τα διπλά. Έτσι ποτέ δεν θα εισπράξει χρήματα το Δημόσιο που τα έχει ανάγκη. Όμως μέσα από μια τέτοια ρύθμιση μπορούν να μπουν στα ταμεία του Δημοσίου ποσά που είναι απαραίτητα και σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσε να τα εισπράξει» 

Για το αν είναι δίκαιο το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα είμαι ξεκάθαρος. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης είναι μια από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει το Δημόσιο, πληρώνει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν χρωστά. Ζητά να πληρώσει τα χρέη των προηγούμενων ετών που δεν έκανε ο Σαββίδης και πιστεύω ότι ζητά το αυτονόητο»

 Για την παρουσία του Σαββίδη: «Για μένα ο Σαββίδης είναι πατριώτης. Επέλεξε να επενδύσει στην Ελλάδα σε δύσκολες εποχές. Ως Θρακιώτης, δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω ότι έχει βάλει περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή μας αγοράζοντας την ΣΕΚΑΠ που κάθε μήνα είχε ζημίες 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Επέλεξε να επενδύσει σε μια ευαίσθητη περιοχή και αυτό τον τιμά. Έχει κάνει και άλλες επενδύσεις και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι αμφισβητούν τον πατριωτισμό του (αναφέρθηκε σε ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ΣΕΚΑΠ) 

Για το ότι επιθυμεί ο Σαββίδης να πληρώσει τα χρέη: «Ο Σαββίδης θα μπορούσε να είχε ρίξει τον ΠΑΟΚ στην Γ’ Εθνική και να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Δεν επέλεξε αυτόν τον δρόμο και τον τιμά. Όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν την προσφορά του και στον ΠΑΟΚ αλλά και γενικότερα στην πατρίδα μας» 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button