Αντίπαλοι πολιτικοί είστε σ’ αυτή τη χώρα και όχι ορκισμένοι εχθροί.

Οι αγορές έχουν στείλει και στέλνουν συνεχώς αρνητικά μηνύματα στη χώρα μας, δείχνοντας τον οικονομικό δρόμο που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Τα σπρεντς είναι πάνω από 7% και ίσως αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο φάμε το “ξύλο της αρκούδας”.

Η επιμονή, η άστοχη και χωρίς πρόγραμμα σπουδή της χώρας μας για έξοδο από τα μνημόνια έχει δημιουργήσει αναστάτωση και μεγάλες ανησυχίες στις αδηφάγες αγορές, που βλέπουν μια οικονομία με ξύλινα ή το ορθότερο με πόδια από χιόνι, που στην παραμικρή αλλαγή (της θερμοκρασίας) θα σωριαστεί.

Οι αγορές έχουν στείλει και στέλνουν συνεχώς αρνητικά μηνύματα στη χώρα μας, δείχνοντας τον οικονομικό δρόμο που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Τα σπρεντς είναι πάνω από 7% και ίσως αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο φάμε το “ξύλο της αρκούδας”.

Η επιμονή, η άστοχη και χωρίς πρόγραμμα σπουδή της χώρας μας για έξοδο από τα μνημόνια έχει δημιουργήσει αναστάτωση και μεγάλες ανησυχίες στις αδηφάγες αγορές, που βλέπουν μια οικονομία με ξύλινα ή το ορθότερο με πόδια από χιόνι, που στην παραμικρή αλλαγή (της θερμοκρασίας) θα σωριαστεί.

Δεν έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχουμε υπογράψει σα χώρα για την υλοποίησή τους, με αποτέλεσμα να μην μας εμπιστεύονται, να μας κλείνουν την πόρτα, να μας παρακολουθούν και να μας προειδοποιούν.

Η ρήτρα δανεισμού που έχουμε υπογράψει με το αγγλικό δίκαιο μοιάζει με δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας.

Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση της άρνησης συνεργασίας με τη συγκυβέρνηση, τουλάχιστον στα πολύ μεγάλα εθνικά και οικονομικά θέματα και εξαγγελίες του τύπου “δε θα αναγνωρίσουμε αποφάσεις που θα πάρει η συγκυβέρνηση αν δε συμφωνήσουμε και εμείς”, επιδεινώνουν πολλαπλασιαστικά την αβεβαιότητα.

Εως ότου γίνουν οι εκλογές, καθίστε στο τραπέζι με τη συγκυβέρνηση και συμφωνείτε επιτέλους και οι δύο πλευρές σ’ ένα σχέδιο για τα εθνικά και οικονομικά θέματα.

Αν εκλεγείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι δε δοθούν λύσεις σήμερα, θα το βρείτε μπροστά σας.

Αντίπαλοι πολιτικοί είστε σ’ αυτή τη χώρα και όχι ορκισμένοι εχθροί.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές και σχεδόν πάντα μέσα από τις όποιες αντιθέσεις, μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε, έστω, σε κάποια θέματα συνθέσεις.

Και στις δύο πλευρές συνιστάται ψυχραιμία και συνεννόηση για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Τολμήστε το…!

 

Κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Βελιγράδι, εκδηλώθηκαν οι αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας αλβανών, για τη δημιουργία της μεγάλες Αλβανίας.

Ανύψωσαν κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι που έσερνε μια σημαία της μεγάλης Αλβανίας που συμπεριλάμβανε την Κέρκυρα, μέρος της ηπειρωτικής χώρας μας και μέρος της Σερβίας.

Επεσε πολύ ξύλο και διεκόπη ο αγώνας.

Αναμένουμε την ελληνική διπλωματία και το υπουργείο Εξωτερικών να πράξει τα δέδοντα.

 

Η συγκυβερνητική φιέστα με τον ερχομό της κας Κλούνεϊ, για παροχή νομικών συμβουλών στην ελληνική κυβέρνηση, στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενών στην Αθήνα δεν έχει τελειωμό.

Αφού είχε επαφές με το υπουργείο Πολιτισμού, τη δέχθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι, το επικοινωνιακό παιχνίδι που επιχειρεί η συγκυβέρνηση θα τελειώσει με την αναχώρησή της κας Κλούνεϊ από τη χώρα μας.

Η επιστροφή των μαρμάρων είναι μια τρομερά δύσκολη υπόθεση και πολύ δύσκολα και με οποιαδήποτε νομικά επιχειρήματα, θα πεισθούν οι φλεγματικοί άγγλοι να συμφωνήσουν για τη στροφή τους.

Ας θυμηθούμε ότι, οι άγγλοι ξεκίνησαν και κέρδισαν έναν πόλεμο για τα νησιά Φόκλαντ που βρίσκονται απέναντι από την Αργεντινή και χιλιάδες μίλια από την Αγγλία και έχουν και διατηρούν το σύνδρομο της πρώην αυτοκρατορίας.

Με πυροτεχνήματα τύπου Αλαμουντίν δε θα πετύχουμε απολύτως τίποτα.

Οι φωτοβολίδες όσο λαμπερές και να είναι σβήνουν πολύ γρήγορα…

 

Μεγάλος ντόρος γίνεται στην πολιτική ζωή της χώρας για το αν οι βουλευτές χρηματίζονται, αν όσοι και όποιοι ψηφίσουν ναι ή όχι στην εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας θα είναι αργυρώνητοι.

Απτές αποδείξεις δεν υπάρχουν, όπως δεν υπήρχαν και το 1965, παρ’ ότι η περιραίουσα ατμόσφαιρα έδειχνε, ότι υπάρχει.

Προχθές για εκείνη την εποχή σε ΜΜΕ αναφέρθηκαν τα ονόματα του έλληνα εφοπλιστή κα Ανδρέα Ποταμιάνου και του κ. Τζον Πάπας.

Ισως ο ιστορικός του μέλλοντος αποκαλύψει, αν υπάρχουν τελικά, ονόματα.

Αν θέλουν οι έλληνες βουλευτές να μην πλανάται πάνω από τα κεφάλιατους η όποια σκιά, ας δηλώνουν τα περιουσιακά και οικονομικά τους στοιχεία όταν μπαίνουν στην πολιτική και να τα συγκρίνουμε όταν αποχωρούν από την πολιτική.

Μας δηλώνουν ότι η βουλευτική αποζημίωση ίσα – ίσα που καλύπτει τις ανάγκες τους για μια αξιοπρεπή ζωή.

Σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να μπαίνει ένας βουλευτής φτωχός στην πολιτική και να αποχωρεί πάμπλουτος.

Αν αυτό συμβαίνει, τότε ισχύει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας ότι, κάποιο λάκκο έχει η φάβα…

 

Ο κ. Σημίτης έλεγε, ότι, το χρηματιστήριο αντανακλά την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αν τα πράγματα είναι έτσι, η συνεχόμενη ελεύθερη πτώση των τιμών στο χρηματιστήριο Αθηνών, ο δείκτης έχει πέσει κάτω από τις 900 μονάδες, ενώ τα σπρεντς για τα 10ετή ομόλογα ξεπερνά το 7,86% και με ανοδικές τάσεις, αυτό δείχνει ότι το succes story μάλλον είναι αυταπάτη.

Η αβεβαιότητα των αγορών και οι λανθασμένες συγκυβερνητικές κινήσεις για έξοδο από τους μηχανισμούς στήριξης, τα μνημόνια, τα δημοσιονομικά κενά που υπάρχουν και για το 2015 θα πλησιάσουν και θα περάσουν, ίσως, τα 15 δις ευρώ, χωρίς η συγκυβέρνηση να υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, το αλαλούμ που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν τους δεσμεύουν και θ’ ακυρώσουν, όποιες πράξεις και συμφωνίες υπογραφούν, από τη νόμιμη συγκυβέρνηση της χώρας, όταν θα ρθουν ν’ αναλάβουν τα ηνία της χώρας και που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θεωρείται σχεδόν βέβαιο, έχει εκνευρίσει τις αγορές, έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και μας προειδοποιούν ότι θα επανέλθουμε στις προηγούμενες δραματικές εποχές, που η χώρα δεν έφτασε στο χείλος, αλλά άγγιξε την οικονομική καταστροφή.

Και οι δύο διεκδικητές της εξουσίας, αγρόν αγοράζουν, αλληλοκατηγορούνται, αντιμετωπίζονται όχι ως πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά σαν εχθροί, με αίσθηση εξουσίας και η ΝΔ που είναι στην εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται για την εξουσία.

Μην οδηγείτε με τις εμμονές και τις πολιτικές σας στο απόλυτο αδιέξοδο τη χώρα και την οικονομία της.

Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και η κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει.

Ολοι οι έλληνες που βιώνουμε την κρίση και τη φτωχοποίηση, προσδοκούν να ζήσουν καλύτερες μέρες.

Μην τους απογοητεύσετε.

Αφήστε έξω και μακριά, ότι σας χωρίζουν και συνεννοηθείτε και αγωνιστείτε για ότι σας ενώνουν.

Πρώτα είναι η χώρα και σε δεύτερη μοίρα η εξουσία.

Οι καιροί είναι χαλεποί, οι αγορές, οι εταίροι, οι σύμμαχοι και οι γείτονές μας δεν είναι κοινωνίες αγγέλων…

Εδώ η ελληνική οικονομία χάνεται και το μαλλί χτενίζεται…

 

Κατατέθηκε τροπολογία στη βουλή που την υπογράφουν οι βουλευτές κ. Καραγκούνης από τη Ν.Δ. και κ. Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ με την αιτιολογία, ότι, τα πολιτικά κόμματα χρειάζονται ένα ελάχιστο διασφαλισμένο έσοδο για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, σύμφωνα με την οποία το 40% της χρηματοδότησης θα είναι ακατάσχετο.

Η τροπολογία πέρασε και είναι πλέον νόμος του κράτους, όταν για τον οποιονδήποτε άλλον έλληνα δεν ισχύει το ακατάσχετο και γίνεται συμψηφισμός οφειλών.

Δυστυχώς δε μάθαμε αν υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα ομόφωνα ή από την πλειοψηφία των παρόντων συγκυβερνητικών βουλευτών.

Αυτό που λέει ο λαός μας, ότι, Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει, είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, όταν έχει σχέση με τα οικονομικά της νομοθετικής εξουσίας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button