ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται την ερχόμενη εβδομάδα ο νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας. Ήδη οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων των μεγάλων αστικών κέντρων,-Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη – έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίες και αποχές από τα χειρουργεία.

*Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται την ερχόμενη εβδομάδα ο νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.


Ήδη οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων των μεγάλων αστικών κέντρων,-Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη – έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίες και αποχές από τα χειρουργεία.


Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, από ότι φαίνεται δεν έπεισε τον ιατρικό κόσμο για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, ούτε για τις δεσμεύσεις του για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Αν και μίλησε για 14000 προσλήψεις, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2008, το κομμάτι που αναλογεί στον τομέας της Υγείας δεν επαρκεί ούτε για την πρόσληψη 700 γιατρών.


Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Ξάνθης, κ. Χατζηδημητρίου Χρήστος, πέρασε ένας χρόνος από το θέμα που προέκυψε με την εναρμόνιση της χώρας με την Κοινοτική Οδηγία που κάνει λόγο για  48ωρη εβδομαδιαία εργασία και περιορισμό των  εφημεριών -η χώρα μας πήρε ένα χρόνο προθεσμία για την εφαρμογή της , έτσι ώστε να προετοιμάσει τις υποδομές των νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό-και ο κ. Αβραμόπουλος δεν έκανε  απολύτως τίποτε.


 


*Ο υπουργός Υγείας απέστειλε επιστολή στη δευτεροβάθμια νοσοκομειακή ένωση γιατρών της χώρας, με “αέρα κοπανιστό” ζητώντας λευκή επιταγή για το 2009. Φυσικά απορρίφθηκε ομόφωνα από τους γιατρούς”.


Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης σε συνέλευση που να αναμένεται να πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει αν τελικά θα πραγματοποιήσει στις 5-6-και 7 Δεκεμβρίου στάσεις εργασίας ή απεργία.


Περισσότερα επί του θέματος και μάλιστα λίαν ενδιαφέροντα  σε επόμενο φύλλο του “Α”.   


 



*Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, όπως και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είδαν θετικά το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για στελέχωση με δυο επιπλέον Εφέτες του Εφετείου της Κομοτηνής.


Ωστόσο μέχρι σήμερα η πλήρωση των δύο θέσεων του Εφετείου της Θράκης δεν έχει γίνει.


Είναι τόσο δύσκολο τελικά να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο για του ποιους Εφέτες θα μας στείλει ή οι κάποιοι δικαστές του Κέντρου θεωρούν ακόμη την περιοχή μας δυσπρόσιτη και δε θέλουν να χάσουν τη βολή τους;


 



*Πάντως οι δικηγόροι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ετοιμάζονται να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους με αποχή από τις δικαστικές αίθουσες.


Ήδη οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κομοτηνής και Ορεστιάδας συνεδρίασαν την περασμένη Παρασκευή και τα μέλη τους συμφώνησαν. 


Χθες ήταν να  συνεδριάσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Ξάνθης, ο οποίος επίσης ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις.


Αλλά και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Καβάλας και της Δράμας πήραν την απόφαση για αποχή, καθώς η επίλυση του προβλήματος με το Εφετείο της Κομοτηνής δε σηκώνει άλλη αναβολή.


Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων, με αποτέλεσμα πελάτες να δυσαρεστούνται, αλλά και διάφορες κατηγορίες να κινδυνεύουν με παραγραφή.



ώΑπό την άλλη Έκτακτη Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προγραμματίσθηκε για το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα, με θέμα συζήτησης τι άλλο εκτός από το Ασφαλιστικό.


 



*Αλήθεια γιατί αυτή η καθυστέρηση από πλευράς Αγροτικής Τράπεζας  να ορίσει ημερομηνία συνάντησης με το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και με τα Σωματεία των Συνεταιριστικών Εργοστασίων;


Γιατί επιτέλους δεν δίνει μια καθαρή εξήγηση, για να βάλει τέλος και στην αγωνία των εργαζομένων αλλά και την τοπικής κοινωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον των συνεταιριστικών εργοστασίων;


Οι όποιες φήμες αιωρούνται όλο αυτό το διάστημα μόνο κακό κάνουν και στις δύο πλευρές.


Πάντως σύσσωμες οι αρχές και οι φορείς του τόπου δηλώνουν πως βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων των συνεταιριστικών εργοστασίων και του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.


 


*Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές που αποφάσισαν να υλοποιήσουν επενδυτικά σχέδια στην περιοχή μέσω του Αναπτυξιακού νόμου και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.


Αιτία η αναστολή λειτουργίας των Επιτροπών Ελέγχου των ιδιωτικών επενδύσεων που χρηματοδοτούνται και από την Ε.Ε.


Αποτέλεσμα πολλοί να επενδυτές να αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής των επιχορηγήσεων και έτσι από τη μια  να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας  και από την άλλη να τους πιέζουν οι τράπεζες.


 



*Μουσεία Προσφυγικής Ιστορίας και Ορυκτού Πλούτου θα ιδρύσει στο Καρυόφυτο ο Δήμος Σταυρούπολης και Ενυδρείο Ποτάμιας Ιχθυοπανίδας στην Πασχαλιά.


Είναι βέβαιο πως όταν θα ολοκληρωθούν πέρα από τους τουρίστες και πολλά σχολεία θα τα επισκεφθουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button