Γ. Παραστατίδης: “Θα θέλαμε να πάμε πιο γρήγορα”

Πέρασαν 3 περίπου μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Αβδήρων. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πετύχει η συνένωση σύμφωνα με τον Καλλικράτη και να συγκεραστούν τρείς διαφορετικές κοινωνικές ομάδες με τρείς διαφορετικούς τρόπους διοίκησης αυτές των παλιών δήμων Σελέρου, Αβδήρων και Βιστωνίδας;

     Πέρασαν 3 περίπου μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Αβδήρων. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πετύχει η συνένωση σύμφωνα με τον Καλλικράτη και να συγκεραστούν τρείς διαφορετικές κοινωνικές ομάδες με τρείς διαφορετικούς τρόπους διοίκησης αυτές των παλιών δήμων Σελέρου, Αβδήρων και Βιστωνίδας;



   Προ πάντων όμως να ενωθούν κάτω από την ίδια “ομπρέλα” με προτεραιότητες σε έργα, στην επίλυση προβλημάτων και στην  εξυπηρέτηση του δημότη του ενοποιημένου πλέον δήμου.


   Στο ερώτημα απαντά το δεξί χέρι του δημάρχου Β. Τσολακίδη, ο αντί του δημάρχου Γ. Παραστατίδης, ο οποίος έχει πάρει “επ ώμου” όλο το γραφειοκρατικό και οικονομικό ζήτημα της συνένωσης και την προσπάθεια της οργάνωσης και των τριών παλιών υπηρεσιών των δήμων και να τις βάλει να δουλέψουν κάτω από την ίδια στέγη και με άλλη ενιαία νοοτροπία.


“Υπάρχει μία συλλογική προσπάθεια, αναφέρει, συνεργασία, συλλογικότητα σε όλες τις εκφάνσεις. Με στρατηγό και διευθυντή της “ορχήστρας” το δήμαρχο υπάρχει ένας προγραμματισμός και κινούμαστε όλοι με ένα σχέδιο. Πράγματι η προσπάθεια είναι δύσκολη. Το να ενώσεις τρείς πρώην δήμους με τα καλά τους και τα προβλήματα τους είναι μια προσπάθεια που χρειάζεται και φαντασία και ένα σχέδιο προ παντός και χρειάζεται πολλή δουλειά. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι, δουλεύοντας καθημερινά πάνω από 12 ώρες αυτό το πρόγραμμα να το υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και πιστεύω πολύ σύντομα ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι να προχωρήσουμε απρόσκοπτα και να λειτουργήσει ο δήμος με τον καλύτερο τρόπο.


Τα καλά του Καλλικράτη, πρέπει να τα αξιοποιηθούν στο έπακρο, είναι ένας νόμος που φέρνει την  επανάσταση στη διοίκηση, και όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά σε όλη τη χώρα θα έλεγα και θα πρέπει να αξιοποιηθεί και χωρίς καθυστερήσεις σε όλους τους τομείς”


Σύμφωνα με τον κ. Παραστατίδη με το ρυθμό που δουλεύουν το επιτελείο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και  με σταθερό βηματισμό θα υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα και όλα πλέον είναι θέμα γνώσεων, διάθεσης και βηματισμού. Τονίζει δε ότι πρέπει να επιταχύνουν ακόμη περισσότερο για να προλάβουν τις προθεσμίες και να μπορέσουν να λειτουργήσουν.


“Δεν μπορώ να πω ότι τα πάμε άριστα αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο,  πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα υλοποιήσουμε την πρώτη φάση του Καλλικράτη και  θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε”.


Η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του δήμου Αβδήρων, σύμφωνα με τον κ. Παραστατίδη, έχει τελειώσει, μένουν μερικές διευκρινήσεις, κλήθηκε ορκωτός λογιστής να ελέγξει την απογραφή για να πάρει την επισημότητα προκειμένου να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση. Η επιτροπή πάει πολύ καλά όπως και οι υπόλοιπες επιτροπές που έχουν οριστεί  για να προλάβουν τις προθεσμίες, διευκρινίζει δε ότι δεν είναι ζητούμενο μόνο να τελειώσει το έργο των επιτροπών που έχουν οριστεί αλλά σκοπός είναι το αποτέλεσμα αυτών να είναι ποιοτικό.                 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button