Ο νέος πρόεδρος της βουλής θα εκλεγεί με 180 ψήφους ή με 175;

Ο νέος πρόεδρος της βουλής θα εκλεγεί με 180 ψήφους ή με 175;

Το σύνταγμα προβλέπει ότι εκλέγεται από τα 3/5 των βουλευτών του κοινοβουλίου.

Αρα 300 Χ 3 / 5 = 180.

Τι προβλέπεται για τους 8 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι;

Στην προχθεσινή ψηφοφορία δε λήφθηκαν υπόψη στους μη ψηφίσαντες.

Λέτε ο Βαγγέλης του ΠΑΣΟΚ να τους αιφνιδιάσει (συνταγματολόγος γαρ) και να κάνει ματ στο ΣΥΡΙΖΑ;

Αρα 292 Χ 3 / 5 = 175.

Ο νέος πρόεδρος της βουλής θα εκλεγεί με 180 ψήφους ή με 175;

Το σύνταγμα προβλέπει ότι εκλέγεται από τα 3/5 των βουλευτών του κοινοβουλίου.

Αρα 300 Χ 3 / 5 = 180.

Τι προβλέπεται για τους 8 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι;

Στην προχθεσινή ψηφοφορία δε λήφθηκαν υπόψη στους μη ψηφίσαντες.

Λέτε ο Βαγγέλης του ΠΑΣΟΚ να τους αιφνιδιάσει (συνταγματολόγος γαρ) και να κάνει ματ στο ΣΥΡΙΖΑ;

Αρα 292 Χ 3 / 5 = 175.

Οι συνταγματολόγοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις, ξεκαθαρίζοντας το «θολό» τοπίο της εκλογής του νέου προέδρου της δημοκρατίας.

Αν παίζονταν στο στοίχημα που θα ποντάρατε στους 175 ή στους 180;

 

Μετά τα όσα ειπώθηκαν στο κοινοβούλιο κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση δε γίναμε σοφότεροι.

Αφού τα κόμματα και οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέπτυξαν τις θέσεις τους και τα οράματά τους, όλοι αυτοί, για τη σωτηρία της χώρας και φυσικά όχι γα ίδια προσωπικά συμφέροντα, το μόνο που ίσως αξίζει και θα θυμόμαστε είναι, ότι, ήταν μία από τα ίδια, εκτός από την επιζητούμενη, μέχρι εσχάτων, από τον ίδιο τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, επιστροφή του στο πολιτικό «μαντρί» της Νέας Δημοκρατίας.

Ενας πολιτικός γάμος που έγινε μετά το πρόσφατο επεισοδιακό πολιτικός τους διαζύγιο.

Αντε Νικήτα και σ’ ανώτερα.

 

Ο βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ. Αλέκος Κοντός σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, καταγράφει με ακρίβεια τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Ξάνθης στον τομέα της υγείας και τα ανυπέρβλητα προβλήματα στο νοσοκομείο της πόλης μας για τη μεγάλη καθυστέρηση (από το 2010) της επιδότησης του 12% στις επιχειρήσεις μειώνοντας σημαντικά την ανάπτυξη και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, για την αστυνομική σχολή της Ξάνθης που ο Κερκυραίος Νίκος Δένδιας, εν μία νυκτί τη μετέτρεψε σε κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών, σε αντιδιαστολή με τη σχολή της Κομοτηνής που θα απαναλειτουργήσει, για την επαναλειτουργία του τμήματος αρτοποιϊας – ζαχαροπλαστικής στις σχολές του ΟΑΕΔ και κάνει εκτενή αναφορά για τα προβλήματα του ΕΝΦΙΑ, την παρακράτηση ποσών επιδοτήσεων από τους αγρότες για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές και κάνει αναφορά για το αδικαιολόγητο των αναδασμών στα χωριά Εράσιο και Κουτσό.

Στον αντίποδα των ενεργειών του κ. Αλέκου Κοντού, ο οποίος ζητά προσωπική συνάντηση με τον πρωθυπουργό, γιατί πάντα το τετ – α – τετ φέρνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερες λύσεις από μια επιστολή, ο άφαντος στην κοινωνία της Ξάνθης και άφωνος στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος, μαζί με το βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ. Γιάννη Πασχαλίδη, κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό γεωργίας για τα επιλέξιμα βοσκοτόπια.

Επειδή το φάντασμα των πρόωρων εκλογών πλανάται πάνω από τη χώρα και αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, θα προκύψουν πολύ μεγάλες πολιτικές ανατροπές, ας βιαστούν, ας επιμείνουν και ας δώσουν λύσεις στο μέτρο του εφικτού και όχι του επιθυμητού για την καλυτέρευση της ζωής των ξανθιωτών και των νοικοκυριών του Νομού μας.

Για τον κ. Κοντό, με τη μεγάλη γνώση και εμπειρία στο κοινοβούλιο και σαν υπουργός, ευελπιστούμε, ότι, ο πρωθυπουργός θα δώσει άμεσες λύσεις και θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του ξανθιώτικου λαού, όπως περιγράφονται στην επιστολή και στην κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον ξανθιώτη βουλευτή του, ειδάλλως αυτός ο ευλογημένος τόπος, μέσω της αστυφιλίας και της μετανάστευσης της νεολαίας μας, δε θα ανακάμψει, θα χαθούν οι ελπίδες και η κρίση θα βαθαίνει… θα βαθαίνει… θα βαθαίνει…

 

Χθες για πρώτη φορά ίσως απεφάσισαν κάποιοι παρουσιαστές μεγάλου καναλιού να βγουν ανοικτά και να αντιπαρατεθούν και να φέρουν σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσιες και διαφωνίες τους στα λεγόμενα και στις θέσεις που υποστηρίζουν οι υπουργοί της συγκυβέρνησης που βγαίνουν στο γυαλί, συνήθως, χωρίς τον αντίλογο των βουλευτών της αντιπολίτευσης και με εκνευριστικούς μονολόγους προσπαθούν και παρουσιάζουν το άσπρο – άσπρο, αλλά τις πιο πολλές φορές το μαύρο – άσπρο.

Για να φθάσουν από την Κομοτηνή στην Ξάνθη είναι ικανοί; Με το λόγο τους να μας πείσουν ότι ο πιο σίγουρος και πιο κοντινός δρόμος είναι με πλοίο μέσω Χαλκιδικής…

Ποτέ, όλοι οι πολιτικοί, δεν απαντούν μονολεκτικά σε μια ερώτηση, αλλά μαγειρεύοντας τη δυσκολοχώνευτη φασολάδα, επιχειρούν στη φαντασία τους πάντα, να μας πείσουν, ότι τρώμε κρέας, χωρίς να αμφισβητώ στο παράδειγμα τις θρεπτικότατες σε ουσίες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία φασολάδες.

Ενίστανται, κατηγορούν και διαπιστώνουν τα λάθη που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εσκεμμένα ή μη και θέλουν να πιστέψουμε ότι αυτοί, που μας έφεραν έως εδώ, οι ίδιοι έχουν και τον τρόπο και τις λύσεις για να μας βγάλουν από την κρίση και να μας οδηγήσουν στην ευημερία.

Αυτοί λένε… εμείς ακούμε; Εμείς τους πιστεύουμε;

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Οι εκλογές όποτε και να γίνουν, είτε σύντομα, είτε το 2016θα το δείξουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button