Ελλάδα

Bloomberg: Έρχεται νέος καύσωνας στην Ελλάδα μετά τις 15 Αυγούστου

Ένα νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να «χτυπήσει» και πάλι την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη μετά τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με την πρόβλεψη που έκαναν μετεωρολόγοι για το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, άρθρο του Bloomberg σημειώνει πως ο καιρός σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης θα είναι βροχερός με ανέμους σχεδόν όλο τον Αύγουστο, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι κάτω από το κανονικό. Όμως ο καύσωνας στην Ελλάδα δεν θα αργήσει να επιστρέψει.

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει σημαντικά για τις χώρες της Μεσογείου, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι αρκετά πάνω από το μέσο όρο στην Ισπανία, τη νότια Ιταλία και την Ελλάδα. 

Στη Ρώμη και την Καταλονία σημειώθηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ τον περασμένο μήνα, ενώ η Σαρδηνία έκανε το ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Ιούλιο αφού έφτασε στους 48 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεραστεί.

«Ο Αύγουστος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους τόσο για την στεριά όσο και για τις θερμοκρασίες των ωκεανών στο Βόρειο Ημισφαίριο, επομένως υπάρχει πιθανότητα να δούμε περαιτέρω κύματα καύσωνα τον Αύγουστο», δήλωσε η Samantha Burgess, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button