Το λογαριασμό, το μάρμαρο της αλόγιστης δανειοδότησης προσπαθεί να βρει τρόπους να εξυπηρετήσει η νέα κυβέρνηση

Τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σήμερα από θέση “ανεύθυνης ευθύνης” καταγγέλλουν τη νέα κυβέρνηση, έχουν την αποκλειστική ευθύνη της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

Το κούρεμα του δημόσιου χρέους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η συνεχής δανειοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ (60 δις ευρώ) και από την Ευρωπαϊκή Ενωση (120 δις ευρώ) ήταν οι ενέσεις στην οικονομία και η πλασματική ευημερία που ζούσαμε.

Το λογαριασμό, το μάρμαρο της αλόγιστης δανειοδότησης προσπαθεί να βρει τρόπους να εξυπηρετήσει η νέα κυβέρνηση.

 

Τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σήμερα από θέση “ανεύθυνης ευθύνης” καταγγέλλουν τη νέα κυβέρνηση, έχουν την αποκλειστική ευθύνη της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

Το κούρεμα του δημόσιου χρέους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η συνεχής δανειοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ (60 δις ευρώ) και από την Ευρωπαϊκή Ενωση (120 δις ευρώ) ήταν οι ενέσεις στην οικονομία και η πλασματική ευημερία που ζούσαμε.

Το λογαριασμό, το μάρμαρο της αλόγιστης δανειοδότησης προσπαθεί να βρει τρόπους να εξυπηρετήσει η νέα κυβέρνηση.

 

Συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων, δηλώσεις επί δηλώσεων και αναφορές επί αναφορών των υπουργών της κυβέρνησης.

Εχουν πάρει “αμπάριζα” τα συστημικά ΜΜΕ και προτρέχει κατά πολύ η γλώσσα της διάνοιας.

Αναφέρονται επί παντός επιστητού, προβάλλοντας αρκετές φορές προσωπικές θέσεις, αγνοώντας ότι με τις δηλώσεις τους δεσμεύουν την κυβέρνηση και τη χώρα και όπως λέει και ο λαός μας και οι τοίχοι έχουν αυτιά.

Αυτή η δημιουργική ασάφεια που ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, δε θα εξυπηρετήσει, δε θα ωφελήσει τον αδύνατο στην επερχόμενη διαπραγμάτευση αλλά το δυνατό.

Είναι χαρακτηριστικά και επίκαιρα όσο ποτέ, τα αναφερόμενα από το Θουκυδίδη για τη διαπραγμάτευση των νικητών Αθηναίων, με τους ηττημένους Μιλήσιους “ο δυνατός επιβάλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος παραχωρεί ότι του υπαγορεύει η αδυναμία του”.

Αυτός ο θεμελιώδης διαπραγματευτικός κανόνας, είναι το ιερό δισκοπότηρο όλων των συζητήσεων που αναγκαστικά θα αντιμετωπίσει το προσεχές τετράμηνο η κυβέρνηση και ο καθηγητής οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός οικονομίας δυστυχώς, μιλάει παρά πολύ και πράττει πολύ ελάχιστα.

Οι απαιτήσεις των περιστάσεων και η κλεψύδρα του ασφυκτικού τετράμηνου χρόνου, καταπίνουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το πρόγραμμα γέφυρα, για το οποίο υπερηφανεύεται ότι πέτυχε η κυβέρνηση.

 

Αυτά  που κάποιοι προεκλογικά έλεγαν και πίστευαν σχετικά με τις εσωτερικές αντιπολιτευτικές τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν να διαφαίνονται στον πολιτικό ορίζοντα.

Οι αριστερές πλατφόρμες και οι συνιστώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατίθενται ευθέως    και μετωπικά με τις κυβερνητικές διαπραγματευτικές επιλογές και τ’ αποτελέσματα, τα κείμενα που έχουν προσυπογράψει κυβέρνηση και εταίροι – δανειστές.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει η κα Γαϊτάνη (βουλευτής Β’ Θεσ/νίκης) δε στήριξε την κεντρική κομματική επιλογή για την προεδρεία της Δημοκρατίας και ο κ. Γιάννης Μηλιός (υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ) διεφώνησε με τα κυβερνητικά διαπραγματευτικά αποτελέσματα.

Και ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν παίρνει σθεναρή θέση και το αντιμετωπίζει χαλαρά…

 

Επέστρεψε δριμύτερος ο φορ της Σκόντα Ξάνθης Αντώνης Ράνιος, διεκδικώντας θέση στη βασική ομάδα.

Ο ξανθιώτης ποδοσφαιριστής αντιμετώπισε πρόβλημα  στη μέση του, με έξοδα της ομάδας μετέβη στη Γερμανία και χειρουργήθηκε με απόλυτη επιτυχία από κορυφαίους στο είδος τους καθηγητές και σε εξειδικευμένη μονάδα.

Ηδη η δίμηνη απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους αποτελεί παρελθόν για τον Πηγαδιώτη άσσο της ξανθιώτικης ομάδας και έχει τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, ο οποίος και θα κρίνει το χρόνο επιστροφής του στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Αντώνης Ράνος διεκδικεί με αξιώσεις θέση στη βασική ενδεκάδα και μαζί με όλους τους συμπαίκτες του φιλοδοξεί για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και για μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ο μεγαλομέτοχος Χρ. Πανόπουλος και θέλει και μπορεί ν’ αλλάξουν πολλά στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην αλλαγή νοοτροπίας των φιλάθλων οπαδών και την αντιμετώπιση όλων των ομάδων με ίδια μέτρα και ίδια σταθμά!

Προσπαθεί και αγωνίζεται για το επιθυμητό αποτέλεσμα, έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη βάση εκκίνησης το εφικτό.

 

Κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν τους ευρωπαίους “κουτόφραγκους” που δεν καταλαβαίνουν, έχουν άγνοια μαθήσεως οικονομίας και αριθμών και εμείς οι έλληνες είμαστε το κέντρο αναφοράς και εξυπνάδας του κόσμου.

Δεν είναι δυνατόν στο email της εσκεμμένης δημιουργικής ασάφειας να το διαβάζουμε και να το αναλύουμε όπως θέλουμε, όπως μας συμφέρει, αγνοώντας την άλλη διαπραγματευτική πλευρά.

Δε νοείται ν’ ακούγονται δια στόματος υπουργού οικονομίας, ότι θ’ αυξήσουμε τον ΦΠΑ σε κάτι ανώδυνο για την ελληνική οικονομία για να ικανοποιήσουμε τους εταίρους και να είμαστε σύμφωνοι με όσα έχουμε ήδη υπογράψει.

Τέτοιες πρακτικές και δηλώσεις, ακόμα και αν λέγονται για εσωτερική κατανάλωση, δεν καλλιεργούν ως όφειλαν το κλίμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στο εξωτερικό.

 

Ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν το βουλευτικό αυτοκίνητο και τους δύο αστυνομικούς φρουρούς τους, και μάλιστα άμεσα, η γείτονα Τουρκία διεμήνυσε ότι για αεροναυτικές ασκήσεις δεσμεύει για ένα χρόνο σχεδόν το μισό Αιγαίο.

Εγιναν οι διαμαρτυρίες της ελληνικής κυβέρνησης σε ΝΑΤΟ, ΟΗΕ. Δεν έχουμε θέσει το θέμα στα όργανα της Ε.Ε. καθόσον τα σύνορα της χώρας είναι(;) και σύνορα της Ε.Ε. και η Τουρκία είναι χώρα υποψήφια προς ένταξη.

Το όλο θέμα είναι εθνικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή, νηφιαλιότητα και σε διπλωματικό επίπεδο.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button