Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Μετά το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα , το μεγαλιώδες ποτάμι που βούλιαξε την πρωτεύουσα με τους φοιτητικούς συλλόγους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης να είνα στην κεφαλή της πορείας, συνέχεια δόθηκε αυτήν την Πέμπτη σε Αλεξανδρούπολη. Κομοτηνή και Καβάλα.

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο έπειτα από απόφαση της γενικής συυνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ‘Δημήτρης Γληνός.

Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης. Απόφαση πήραν οι σύλλογοι φοιτητών Ελληνικής Φιλολογίας, Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής ενώ χαιρετισμό απήυθηνε η Χριστίνα Αλεξοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας.

Στην Ξάνθη κινητοποίη με την παρουσία δεκάδων φοιτητών πραγματοποιήθηκε με απόφαση από τη μαζική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης από το Σύλλογο Φοιτητών και Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων και την ΑΔΕΔΥ. Με συνθήματα όπως “φοιτητές, αγροτιά,μια φωνή και μια γροθιά” και ” φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, για δωρεάν παιδεία παλεύουμε μαζί” η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία, πέρασε από τους δρόμους της πόλης και κατέληξε στο πανεπιστήμιο στα ΠΡΟΚΑΤ. Την προηγούμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων με κεντρικό ομιλητή τον Βασίλη Μπελλο, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος και μέλος της Δ.Ε της ΠΟΣΔΕΠ.

Οι φοιτητές είμαστε ήδη νικητές! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δημόσιαες, δωρεάν και σύγχρονες σπουδές στο ύψος των αναγκών μας. Μεγάλο σταθμό στην κλιμάκωση του αγώνα μας αποτελεί η συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη, ημέρα που κλείνει ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Συλλογος Οικοτροφων Ξανθης 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button