«Μετεγκατάσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ξάνθης »

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ξάνθης είναι το μοναδικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Β΄ θμιας Εκπαίδευσης που καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και το μεγαλύτερο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε μαθητικό δυναμικό.

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ξάνθης είναι το μοναδικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Β΄ θμιας Εκπαίδευσης που καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και το μεγαλύτερο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε μαθητικό δυναμικό. To Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ξάνθης στεγάζεται προσωρινά στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της Γενισέας, σε τρεις λυόμενες μεταλλικές κατασκευές, οι οποίες δεν πληρούν καμία προϋπόθεση για διδασκαλία μαθητών με ειδικές ανάγκες καθώς παρουσιάζουν φθορές, σκουριές, στάζουν νερά όταν βρέχει και έχουν μειωμένη προσβασιμότητα για άτομα με κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των μαθητών που φοιτούν εντείνει το πρόβλημα, καθώς πλέον οι υφιστάμενες μεταλλικές αίθουσες δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν τα 8 τμήματα που απαιτούνται και προβλέπονται από το Νόμο για τους 40 μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Δεδομένου ότι η κατασκευή καινούργιου κτιρίου σε χαρακτηρισμένο οικόπεδο που θα στεγάσει το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ξάνθης χρειάζεται βάθος χρόνου, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για άμεση προσωρινή μεταφορά του σε χώρο που θα καλύπτει τις στοιχειώδης ανάγκες του, διαφορετικά θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του το τρέχον σχολικό έτος.

Μετά από έρευνα και συζήτηση με διάφορους φορείς προκρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη λύση, η προσωρινή εγκατάσταση σε κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης όπου στεγάζεται το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ξάνθης. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης η ανωτέρω υπηρεσία είναι δυνατόν να μεταφερθεί και να λειτουργήσει ως έχει, μέσα στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, χωρίς καμία επίπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Δεδομένου ότι σε πρόσφατη συνάντησή μας όπου υπήρξε η σχετική ενημέρωση δείξατε θετική ανταπόκριση για την επίλυση του ανωτέρου προβλήματος, κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ :

Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την προσωρινή παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στο Δήμο Ξάνθης ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η μετεγκατάσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ξάνθης;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Κοντός

Βουλευτής Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button