ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ

Με την προγραμματισμένη 1η Γενκή Έκθεση Ξάνθης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο δείχνει σφαιρική θεώρηση των εξελίξεων σε όλους τους κλάδους δράσης, επιχειρείν.
Στο επίκεντρο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, αναμφίβολα η βραδυά γαστρονομίας, με την κορυφαία του είδους Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Πρωσοποποίηση της μεσογειακής διατροφής, η διάδοχος της Λωξάνδρας στην Κωνσταντινούπολη, γνωστή σε πολλές χώρες, έρχεται να μας μυήσει στη μαγεία της γαστρονομίας, την οποία διδάσκει σε σχολή πανεπιστημιακού βεληνεκούς.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Με την προγραμματισμένη 1η Γενκή Έκθεση Ξάνθης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο δείχνει σφαιρική θεώρηση των εξελίξεων σε όλους τους κλάδους δράσης, επιχειρείν.
Στο επίκεντρο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, αναμφίβολα η βραδυά γαστρονομίας, με την κορυφαία του είδους Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Πρωσοποποίηση της μεσογειακής διατροφής, η διάδοχος της Λωξάνδρας στην Κωνσταντινούπολη, γνωστή σε πολλές χώρες, έρχεται να μας μυήσει στη μαγεία της γαστρονομίας, την οποία διδάσκει σε σχολή πανεπιστημιακού βεληνεκούς.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Θα αστράψουν τα φλας, θα υπογραφούν αυτόγραφα, έντυπος, ραδιοφωνικός, ηλεκτρονικός τύπος θα έχουν να λένε.

Για να μη μείνει για το φινάλε η Μαριλένα να μας τραγουδάει: κι ύστερα, κι ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα….. ας δούμε, τι περισσότερο απο δυό -τρία εξαιρετικά πιάτα, θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε απο την παρουσία της Μαρίας στην πόλη μας.

Μόνο που θα πρέπει να έχουμε κι εμείς κάποιο πλάνο, κάποιο ευρύτερο σχεδιασμό.

Αν λόγου χάριν είχαμε ορίσει κάτι απο τον ωκεανό των γευστικών απολαύσεων ως brand name, σήμα κατατεθέν της πόλης, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε απο της υψηλή προσκεκλημένη μας, να συμβάλλει στη διάδοσή του.

Η ευκαιρία, θα εμφανιστεί μπροστά σου δυο – τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ζωής σου, έλεγαν οι αρχαίοι.

Όταν την συναντήσεις, άρπαξέ την απο τα μαλλιά.

Αν σε προσπεράσει και σου γυρίσει την πλάτη, ξέχνα όνειρα, προσδοκίες, οράματα, φιλοδοξίες.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου προανέφερα είναι η πρωσοποποίηση της μεσογειακής διατροφής.

Είναι παράλληλα και συνακόλουθα και η προσωποποίηση της ευκαιρίας.

Ο πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού του ΕΒΕ και όλοι εμείς οι περί τον επισιτισμό, αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε.

Έχουμε brand name της πόλης;

Οχι.

Αν ρωτήσουμε τη Μαρία θα μας το υποδείξει.

Θα μας πει ακόμα με τι θα πρέπει να συνδιαστεί.

Λόγου χάριν με ενα καλό κρασί η κάτι άλλο.

Εμείς μετά τι θα πρέπει να κάνουμε;

Κάτι πολύ απλό.

Με όχημα την ακτινοβολία της Μαρίας, να το κάνουμε γνωστό όσο πιό μακριά γίνεται.

Στη Μαρία, δίνουμε τον τίτλο της ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΟΥ BRAND NAME της πόλης, η αυτόν της ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ της πόλης. Πάλι εκείνη θα το υποδείξει.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, το brand name είναι ενα.

Για να είμαστε σοβαροί.

Οι παλιοί, γαλουχημένοι με μύριες όσες στερήσεις έλεγαν: μάζευε κι ας είναι και ρόγες.

Σήμερα, όπως έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις, το δόγμα έγινε: μάζευε κι ας είναι τα κουκούτσια απο τις ρόγες.

Ένας παραπάνω λόγος να μην περάσει ανεκμετάλευτη, η παρουσία της Μαρίας Εκμεκτσίογλου, στην όμορφη πόλη μας.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button