ΕΠΑ.Σ. Νοσηλευτικής Ξάνθης !

Όταν υπάρχει όρεξη και διάθεση για γνώση και προσφορά, τότε βρίσκεται και ο τρόπος !

Όταν υπάρχει όρεξη και διάθεση για γνώση και προσφορά, τότε βρίσκεται και ο τρόπος !

Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι και σπουδαστές της Επαγγελματικής σχολής (ΕΠΑ.Σ.) βοηθών νοσηλευτών Ξάνθης, προκειμένου να συμμετέχουν και να γιορτάσουν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Παρόλο στο εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής δεν διατίθεται καθηγητής φυσικής αγωγής, οι Ξανθιώτες εφαρμόζοντας την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, φρόντισαν ώστε να “εκμεταλλευτούν” την συγκεκριμένη ημέρα και να κάνουν πράξη -με το δικό τους τρόπο – το πνεύμα και τους σκοπούς της. Ακολουθώντας όλους του κανόνες ασφάλειας και διαθέτοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, ξεκίνησαν  μια πεζοπορία από τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Ξάνθης (Εκτενεπόλ) και μέχρι το περιαστικό άλσος Ξάνθης. Έτσι συνδύασαν την αθλητική με την κοινωνική πλευρά της Πανελλήνιας Ημέρας Σχ. Αθλητισμού, καθώς η ψυχαγωγία, η παρέα και κοινωνικοποίηση βρήκε αρωγό την άθληση και την προσπάθεια.

Το τέλος της μαθητικής ημέρας βρήκε όλους ικανοποιημένους, τηρώντας τους σκοπούς και αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι ΕΠΑΣ ανήκουν στις εκπαιδευτικές δομές της ΔΔΕ Ν. Ξάνθης, ακολουθώντας το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας τους και προσφέροντας παράλληλα κοινωνικό και ανεκτίμητο έργο προσφοράς στον συνάνθρωπο. Η πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών έχει να κάνει με ουσιαστική νοσηλευτική βοήθεια σε ιδρύματα και δομές της δημόσιας υγείας, ενώ εξίσου σπουδαίο σημείο αποτελεί η σταδιακή ενσωμάτωση των αποφοίτων στον επαγγελματικό χώρο της δημόσιας υγείας.  

Η δ/ντρια της ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής Ξάνθης Ε. Χαρανά τονίζει οτι :  “ Παρότι φέτος δεν επιτράπηκαν οι εγγραφές στο 1ο σχ. έτος, αισιοδοξούμε ότι οι αρμόδιοι θα καταφέρουν να δουν και να διαπιστώσουν τις πολύτιμες αξίες όσο και  την ανεκτίμητη ουσιαστική προσφορά των ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής, στην υγεία των ανθρώπων. Ευαίσθητοι τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία θα πρέπει να μείνουν έξω απο περικοπές και σκέψεις κατάργησης, εάν θέλουμε να ευελπιστούμε και να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε μια αξιόλογη και ορθή Ελληνική πραγματικότητα “ .

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button