Ειδήσεις

Νέα ενεργειακή απειλή από τη Ρωσία: “Θα κόψουμε το πετρέλαιο στις χώρες που θα επιβάλουν πλαφόν”

Η Ρωσία θα σταματήσει τις παραδόσεις πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων σε χώρες που θα αποφασίσουν να περιορίσουν το κόστος του ρωσικού πετρελαίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Παράλληλα, ο Νόβακ χαρακτήρισε τις προτάσεις για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου “πλήρη παραλογισμό”. “Αυτή η παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς μιας τόσο κρίσιμης βιομηχανίας όπως η πετρελαϊκή βιομηχανία, η οποία είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας ολόκληρου του κόσμου, τέτοιες προσπάθειες θα οδηγήσουν μόνο στην αποσταθεροποίηση της της αγοράς πετρελαίου”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρώτα από όλα οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί καταναλωτές, οι οποίοι σήμερα ήδη πληρώνουν υψηλές τιμές για τους ενεργειακούς πόρους, θα πληρώσουν αυτό το μέτρο.

Καμία από τις χώρες του OPEC+, καθώς και η Ινδία και η Κίνα, δεν έχουν υποστηρίξει την ιδέα της επιβολής πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε ο Νόβακ. “Δεν έχω ακούσει, τουλάχιστον όχι από την Κίνα και την Ινδία, να υποστηρίζουν την ιδέα αυτή. Δεν έχουμε ακούσει ούτε μία θετική απάντηση από άλλους παραγωγούς πετρελαίου που συμμετέχουν στην αγορά σχετικά με αυτόν τον παραλογισμό που συζητείται”, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button