Κανείς έλληνας δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί την εμμονή της συγκυβέρνησης να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, να μην αποφασίσει ο λαός δημοκρατικά για την πορεία της χώρας μας.

*Κανείς έλληνας δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί την εμμονή της συγκυβέρνησης να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, να μην αποφασίσει ο λαός δημοκρατικά για την πορεία της χώρας μας.

 Η συγκυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία και να υλοποιήσει την αδιέξοδη, επικίνδυνη και καταστροφική πολιτική, συνεχίζοντας να φτωχοποιεί εργάτες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και μικρομεσαίους, για να πετύχει το πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα (;) και να ικανοποιεί τις ορέξεις δανειστών και αγορών.

*Κανείς έλληνας δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί την εμμονή της συγκυβέρνησης να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, να μην αποφασίσει ο λαός δημοκρατικά για την πορεία της χώρας μας.

 Η συγκυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία και να υλοποιήσει την αδιέξοδη, επικίνδυνη και καταστροφική πολιτική, συνεχίζοντας να φτωχοποιεί εργάτες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και μικρομεσαίους, για να πετύχει το πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα (;) και να ικανοποιεί τις ορέξεις δανειστών και αγορών.

 Διερωτώμαι, αν η τετραετία έληγε το Δεκέμβριο του 2014, η συγκυβέρνηση για λόγους σταθερότητας της ελληνικής κοινωνίας και να μην αποτρέψει τους εν δυνάμει επενδυτές ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 Θα παρέμενε για να ολοκληρώσει το έργο της; Η θα είχε ολοκληρώσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών με όποιο κόστος της ελληνικής κοινωνίας;

 

 *Η αναλγησία των κυβερνήσεων με την είσπραξη του ΦΠΑ, χωρίς να έχει εξοφληθεί το τιμολόγιο, απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, θα είναι ένα από τα μέτρα της συγκυβέρνησης που θα δώσουν κάποιες μικρές ανάσες στις επιχειρήσεις.

 Γεννάται το εύλογο ερώτημα, αν οι “γραμματείς και φαρισαίοι” των κυβερνήσεων που επέβαλαν στις επιχειρήσεις το απαράδεκτο χωρίς να εισπράττουν να πληρώνουν τον ανείσπρακτο ΦΠΑ και τη συνέχιση του “κεφαλικού;” φόρου από τις επόεμενες κυβερνήσεις… δεν είδε κανείς… μα κανείς το οικονομικό έγκλημα που συντελείται ακόμα;

 Επειδή η συγκυβέρνηση λειτουργεί σύμφωνα με το γνωστό ανέκδοτο του Χότζα πιστεύει, ότι, αφού φόρτωσε έναν ολόκληρο λαό με απαράδεκτη φορολογία, αφού έχει “πνίξει” χιλιάδες επιχειρήσεις και αφού έχει περάσει τα θηλιά και τη σφίγγει στο λαιμό της κοινωνίας, αν τους δώσει μια ελάχιστη ανάσα ζωής, θα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και την αποδοχή της κοινωνίας, ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ.

 

 *Οι εξαγγελίες μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ για την ανθρωπιστική κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αφού καθυβρίστηκαν από τα κυβερνητικά κλιμάκια ως ανυπόστατες και ανεφάρμοστες παροχές και βλέποντας τη δυσφορία των ελλήνων να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, βρίσκει τη συγκυβέρνηση σε φάση πανικού.

 Αφού ζήσαμε την απόλυτη φορομπηχτική πολιτική που δεν έχει εφαρμοστεί ούτε σε περιόδους μετά από πόλεμο, σήμερα, προσπαθεί ανεπιτυχώς με ημίμετρα ελάχιστου οικονομικού οφέλους της ελληνικής κοινωνίας, να αναστρέψει εις βάρος της το κλίμα.

 Με τα βάναυσα οικονομικά μέτρα και την μη πληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους, εύκολα… πολύ εύκολα το κάθε νοικοκυριό θα είχε όχι μόνο το πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα… αλά ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.

 Πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνουν οι κοινωνίες όταν φορολογεί τα εισοδήματα που προέρχονται από την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας και όχι από τη “δήμευση” της περιουσίας των ελλήνων, προϋπολογίζοντας τα έσοδα και μετά καταθέτοντας στη βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

 Το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών δεν εμφανίζει αρνητικό πρόσημο, όχι γιατί αυξήθηκαν οι εξαγωγές, αλλά επειδή μειώθηκαν οι εισαγωγές λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

 Κάθε ελληνική οικογένεια θα είχε πλεόνασμα αν δεν πλήρωνε τις ειλημμένες υποχρεώσεις της προς τρίτους και δεν απέδιδε προς το κράτος τους φόρους.

 

 *Και ξαφνικά, όλο το πολιτιστικό οικοδόμημα της χώρας μας ρίχνει τα φώτα του στις ανασκαφές της Αμφίπολης. Ολοι γνώριζαν, ότι κάτι μεγάλο κρυβόταν και κρύβεται κάτω από τους τόνους χώματος στο λόφο Καστά.

 Αφού κοιμηθήκαμε τον ύπνο του δικαίου από το 1940, όταν κάποιοι ευρωπαίοι τεμάχισαν τον λέοντα της Αμφίπολης και απέτυχαν να τον μεταφέρουν στη χώρα τους, ξαφνικά, εντελώς ξαφνικά, χάρις στις προσπάθειες και την επιμονή της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, ξυπνήσαμε και ο κάθε ένας προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη μεγάλη ανακάλυψη λίγα λεπτά δημοσιότητας και για επικοινωνιακούς λόγους…

  

*Χαμός με τα ειδοποιητήρια μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΕΝΦΙΑ. Χαμός και στις τράπεζες για την πληρωμή του.

 Στην προσπάθειά τους να αποσταλούν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή στέλνουν και σε πεθαμένους.

 Ενώ υπάρχει βάση δεδομένων, ενώ μπορεί να γίνει διασταύρωση λόγω του μπάχαλου που επικρατεί στο υπουργείο οικονομικών, είναι “πιθανό” να βεβαιώσουν οφειλές και να ζητήσουν να πληρωθούν για λογαριασμό των ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή από τον Αγιο Πέτρο.

 Λίγη ή πολύ προσοχή και ευαισθησία δε βλάπτει.

 

 *Μου αναφέρθηκε και το παρουσιάζω αυτούσιο: η κυβέρνηση και ιδίως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν στα δύσκολα συναντιέται με την κα Μέρκελ, είτε στην Αθήνα, είτε στο Βερολίνο, μοιάζει με μικρό παιδί που με την παραμικρή δυσκολία τρέχει να το πει στη μαμά του και να ζητήσει την άμεση και αποτελεσματική προστασία της.

 Συμπληρώνω πάντως, για να αποδώσουμε και δικαιοσύνη, ότι, η κα Μέρκελ δεν τρέφει  μητρικά αισθήματα και ανάλογες μητρικές ευαισθησίες για τη χώρα μας.

 

 *Με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού κ. Ανδριανού, λόγω του θανάτου του οπαδού του Εθνικού, αναβάλλονται όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ κ.λ.π.

 Το ερώτημα είναι γιατί δεν ενήργησε άμεσα με το σοβαρό αυτό τραυματισμό του οπαδού του Εθνικού;

 Ακουσα, ότι μπορεί να έχει σχέση; Και με τον αγώνα πρωταθλήματος Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, καθόσον ο Ολυμπιακός θα παίξει την Τετάρτη στη Σουηδία με τη Μάλμε και οι παίκτες και λόγω ταξιδιού θα είναι κουρασμένοι…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button