“Θα ψηφιστεί η τροπολογία του νόμου για τον περιφερειακό τύπο”

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλου το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη για την 25η Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων των περιφερειών της χωρας μας και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου οι εκδότες των εφημερίδων “Ενήμερος” Καβάλας, “Αγώνας” Ξάνθης κ. κ. Διονύσης Βαχλιώτης, Κοσμάς Γεωργιάδης αντίστοιχα, μέλη της ΕΙΗΕΕ, έκφρασαν τη θέση της Ενωσης για την εφαρμογή του νόμου 3548 με την ψήφιση της τροπολογίας ζητώντας από τον Υπουργό το σχόλιο του μετά και τις αντιδράσεις του ΣΗΠΕ και των Ενωσεων Συντακτών και ποια θα είναι η εξέλιξη

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλου το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη για την 25η Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων των περιφερειών της χωρας μας  και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου οι εκδότες των εφημερίδων “Ενήμερος” Καβάλας, “Αγώνας” Ξάνθης κ. κ. Διονύσης Βαχλιώτης, Κοσμάς Γεωργιάδης αντίστοιχα, μέλη της ΕΙΗΕΕ, έκφρασαν τη θέση της Ενωσης για την εφαρμογή του νόμου 3548 με την ψήφιση της τροπολογίας  ζητώντας από τον Υπουργό το σχόλιο του μετά και τις αντιδράσεις του ΣΗΠΕ και των Ενωσεων Συντακτών και ποια θα είναι η εξέλιξη


Ο κ. Παυλόπουλος είπε:


“Την τροπολογία την έκανα για να μπορέσουν οι εφημερίδες να περάσουν από το ένα στάδιο στο άλλο, στο στάδιο του στερεώματος χωρίς κραδασμούς. Πρέπει ν’ ακούγεται η φωνή των τοπικών προβλημάτων μέσα από τον περιφερειακό τύπο. Οι πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες δεν έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν όλα τα προβλήματα της περιφέρειας. Αυτό γίνεται μόνο από τον περιφερειακό τύπο


 Κάθε υπουργός είναι υποχρεωμένος να ακούει την κριτική.


Η τροπολογία θα ψηφιστεί για να μπορέσουν τα μέσα του περιφερεικού τύπου να περάσουν σ’ ένα άλλο στάδιο για το καλό το δικό τους . Η μετάβαση αυτή ορισμένες φορές δημιουργεί προβλήματα τα οποία και θα εξετάσουμε. Θα δώ  αν υπάρχει κάτι που πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί ίσως κάποιοι να έχουν δίκαιο αλλά ότι θα ψηφιστεί θα ψηφιστεί.. Η βασική γραμμή της τροπολογίας είναι αυτή η οποία υπάρχει”


Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο εκδότης του “Εμπρός” κ. Γιάννης Διαφωνίδης, πρώην πρόεδρος του ΣΗΠΕ, ο οποίος αντέδρασε έντονα, εκφράζοντας τη θέση του ΣΗΠΕ χαρακτηρίζοντας την τροπολογία “ντροπολογία”.


Ο  Υπουργός απάντησε:


 “Εμείς κοιτάμε το συμφέρον του περιφερειακού τύπου. Ο στόχος μας είναι  σε μια δημοκρατική πολυφωνική χώρα να υπάρχουν όσο  το δυνατό περισσότερες εφημερίδες.


Δέχομαι τον διάλογο. Η μετάβαση θελουμε να γίνει κάτω από συνθήκες που βοηθάνε τον περιφερειακό τύπο και δεν οδηγούν στο πνίξιμο των περισσοτέρων.


Δεν αλλάζει η φιλοσοφία του νόμου. Απλά αποσαφηνίζεται με την τροπολογία τι είδους δικαιολογητικά θα προσκομίσουν οι εκδότες της περιφέρειας”


Σχετικά Άρθρα

Back to top button