Η πολιτική, είναι η τέχνη του εφικτού και όχι του επιθυμητού.

Θυμάμαι τον κατά τα άλλα λαλίστατο πρώην υπουργό υγείας κ. Αδωνη Γεωργιάδη να είναι κάθετος, απόλυτος και κατηγορηματικός, ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκλείψουν τα ράντζα από τα δημόσια νοσοκομεία.

Δυστυχώς, για όλους εμάς τους αδυνάτους, μέχρι και σήμερα, παρά τα ΕΟΠΠΥ και τα ΠΕΔΥ και τα επόμενα που θα μας προκύψουν τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία και ζουν και βασιλεύουν.

Θυμάμαι τον κατά τα άλλα λαλίστατο πρώην υπουργό υγείας κ. Αδωνη Γεωργιάδη να είναι κάθετος, απόλυτος και κατηγορηματικός, ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκλείψουν τα ράντζα από τα δημόσια νοσοκομεία.

Δυστυχώς, για όλους εμάς τους αδυνάτους, μέχρι και σήμερα, παρά τα ΕΟΠΠΥ και τα ΠΕΔΥ και τα επόμενα που θα μας προκύψουν τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία και ζουν και βασιλεύουν.

Θα ισχυριστούν βέβαια, ότι λόγω της κρίσης (που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές τους και την “καλλιεργούν” από το 2010) όλο και περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτή η παράμετρος δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αφορά τους πολιτικούς, οι οποίοι πρέπει και να προετοιμάζονται και να προβλέπουν.

Η πολιτική, είναι η τέχνη του εφικτού και όχι του επιθυμητού. Το εφικτό στον τομέα υγείας προς να είναι προβλέψιμο.

Οποιος δεν μπορεί, δεν έχει τις απαραίτητες αντοχές για να δημιουργήσει τις συνθήκες και να προσφέρει ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην ελληνική κοινωνία ας παραιτηθεί, ας πάει στο σπίτι του και ν’ αφήσει κάποιους άλλους να δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται, κοινώς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Αλλωστε τα ίδια δήλωσε και πρότεινε ο κ. Γεωργιάδης, δείχνοντας το δρόμο στον κ. Χαρδούβελη.

 

Οι συντελεστές της εκπομπής “αταίριαστοι” του Σκάί φρόντισαν και ξέθαψαν από την αφάνεια τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον πολιτικό που εν μία νυκτί ανέλαβε εργολαβικά να ρίξει το μαύρο στην ΕΡΤ οδηγώντας 2.500 περίπου συναδέλφους του δημοσιογράφου στην ανεργία, τον άνθρωπο που διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ, το βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ Σίμο Κεδίκογλου.

Εξέφρασε την πικρία του για τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος απλά ανακοίνωσε την κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Θυμάμαι τότε τον κ. Κεδίκογλου με ύφος χιλίων καρδιναλίων, υπερόπτη και με το αινιγματικό χαμόγελο… να “χαίρεται” γι’ αυτή την αναγγελία του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Τώρα παραπονιέται διαμαρτυρόμενος για τη διαγραφή από τη ΕΣΗΕΑ και την αποκαθήλωση του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Λένε ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και όταν γυρίσει ο τροχός θα τραγουδήσει και ο φτωχός.

Αν ήθελε ο κ. Κεδίκογλου να μην είναι συμμέτοχος στο έγκλημα της ΕΡΤ και να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους συναδέλφους του δημοσιογράφους, θα έπρεπε να ακολουθήσει τον άλλο γνωστό δρόμο της παραίτησης, γιατί οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, η φιλία είναι στο γόνατο και το μόνο που μένει είναι οι συνάδελφοι στο κάθε επάγγελμα.

 

Ο εκπρόσωπος του φόβου της συγκυβέρνησης Αδωνης Γεωργιάδης, έχει πλέον ξεφύγει και ίσως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τον βάλει στη θέση του.

Οι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο συνάδουν με βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου.

Πας μη έλλην βάρβαρος, έλεγαν οι αρχαίοι και ο κ. Γεωργιάδης αφήνει και να εννοηθεί και το αναφέρει ότι ΠΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ.

Ας τον νουθετήσει κάποιος από το κόμμα του, ότι, η ζωή δεν είναι μόνο το άσπρο ή το μαύρο και ότι, δε διεκδικεί το απόλυτο της σωτηρίας της χώρας το κόμμα της ΝΔ (όλοι γνωρίζουμε και παροικούμε στην Ιερουσαλήμ, που οδηγηθήκαμε με τις πολιτικές της ΝΔ), αλλά υπάρχουν και άλλα κόμματα, άλλοι πολιτικοί, που με διαφορετικές πολιτικές ίσως μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση.

 

Θα πρέπει να προσέξουν πολύ οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνεται με λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση και για επικοινωνιακούς λόγους, αναφορά για το κούρεμα του δημοσίου χρέους.

Να μην προκαλούν με ιταμό τρόπο τις χώρες της Ε.Ε., γιατί αν συμβεί (πράγμα απίθανο) κούρεμα του ελληνικού χρέους, σίγουρα, αναπόφευκτα, ίσως, θα έχουμε και κούρεμα καταθέσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους πολίτες της.

Με αυτή την επιθετική πολιτική που ευαγγελίζονται κάθε άλλο παρά εφικτό είναι, ν’ αποφασίσουν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, να επωμισθούν οι ευρωπαϊκοί λαοί το χρέος που με τις πολιτικές κάποιων κομμάτων δημιουργήσαμε.

 

Με ρυθμούς ανάπτυξης 2,9% για το 2015 και 3,6% για το 2016 μας διεμήνυσε από το Βερολίνο ο κ. Σαμαράς, παρουσία και της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ.

Οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν αν και έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί προ πολλού.

Κύριε πρωθυπουργέ μιλάτε σαν και να μη ζήσατε ποτέ σ’ αυτή τη χώρα, σαν και να μην ήταν στην εξουσία η κυβέρνηση της ΝΔ, σαν και να μην είσαστε υπουργός εξωτερικών το 1992 και υπουργός πολιτισμού στην τελευταία κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση, ούτε πληρώσαμε όλοι με το ίδιο νόμισμα το μάρμαρο της κρίσης.

Δε θυσιαστήκαμε εμείς για να βγούμε από την κρίση, συμφωνώντας για μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Μας τα “πήρατε” και μας τα “παίρνετε” χωρίς να ζητήσετε την άποψή μας και κάποιοι ισχυρίζονται ότι μας υπαρπάξατε το βιος μας και τη ζωή μας, μας έχετε οδηγήσει σε οικονομικά αδιέξοδα, την ίδια ώρα που μέσα από την κρίση κάποιοι θησαύρισαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν.

 

Η δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα του Αδωνη Γεωργιάδη ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό και δε θα τ’ αφήσει να τα φάει ο κ. Βαρεμένος, δημιούργησε αναταραχή στην κυβέρνηση.

Μια δήλωση που προκαλεί φόβο και πανικό στους έλληνες πολίτες και παραπέμπει σε άλλες εποχές που έλεγαν στον κόσμο ότι, θα ρθουν οι κομμουνιστές και θα σας πάρουν τα σπίτια σας, το βιος σας.

Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, αυτός ο πανδαμάτορας χρόνος, έχει αλλάξει τα δεδομένα και μάλλον άλλοι θα μας πάρουν τα σπίτια μας.

Ο Κων/νος Παλαιολόγος είχε αναφωνήσει το “δεν υπάρχει κανένας χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι”;

Σήμερα όλοι αναρωτιόμαστε, δεν υπάρχει κάποια αρχή να βάλει ή μάλλον να επαναφέρει στην τάξη, άμεσα, εδώ και τώρα, όσους και όποιους δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα με απρόβλεπτες συνέπειες, για την όλη προσπάθεια που γίνεται, για την οικονομική και ανθρωπιστική ανάκαμψη της χώρας μας.

Αν δεν καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης των πολιτικών, που ζουν, μιλούν, πράττοιυν και είναι στο απυρόβλητο… δε θα γινει ΤΙΠΟΤΑ…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button