Αστυνομικά Νέα

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 6 ημεδαπών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, διακεκριμένη κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών εκ των οποίων τρεις άνδρες και τρείς γυναίκες, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, διακεκριμένη κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 08-04- 2023 έως την 05-05-2023, οι τρείς ημεδαποί δράστες μετέβησαν σε αγροτικές περιοχές της Δράμας με όχημα της μίας δράστιδας και αφαίρεσαν από οχτώ υποσταθμούς του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. προκαλώντας φθορές, ποσότητες χαλκού, τις οποίες διέθεταν στη συνέχεια έναντι χρηματικού ποσού στην δεύτερη δράστιδα, η οποία διατηρεί επιχείρηση συλλογής και εμπορίας μεταλλικών αντικειμένων. Επιπλέον ο ένας δράστης και η τρίτη δράστιδα προκάλεσαν φθορές σε ακόμη ένα αντλιοστάσιο με σκοπό την μελλοντική αφαίρεση χαλκού.

Σημειώνεται ότι η συνολική αξία της ζημίας ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των -37.000- ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button