Φωτιά στο πολιτικό προσκήνιο έβαλαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι, αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.

Φωτιά στο πολιτικό προσκήνιο έβαλαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι, αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.

Μου ήρθαν στο μυαλό οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, όταν έκανε αναφορές για “Τιτανικό” στην ελληνική οικονομία.

Το κοινό και των δύο δεν είναι ότι συνυπήρξαν στις Ηνωμένες Πολιτείας Αμερικής και σε κοινές φωτογραφίες, κατά τις σπουδές τους εκεί.

Το απαράδεκτο των δηλώσεων και των δύο είναι, ότι και οι δύο έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και οι δύο έκαναν τις δηλώσεις ως πρωθυπουργοί.

Φωτιά στο πολιτικό προσκήνιο έβαλαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι, αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.

Μου ήρθαν στο μυαλό οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, όταν έκανε αναφορές για “Τιτανικό” στην ελληνική οικονομία.

Το κοινό και των δύο δεν είναι ότι συνυπήρξαν στις Ηνωμένες Πολιτείας Αμερικής και σε κοινές φωτογραφίες, κατά τις σπουδές τους εκεί.

Το απαράδεκτο των δηλώσεων και των δύο είναι, ότι και οι δύο έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και οι δύο έκαναν τις δηλώσεις ως πρωθυπουργοί.

Τ’ αποτελέσματα του “Τιτανικού” του Γεωργίου Παπανδρέου τα ζήσαμε και τα ζούμε με όλες τις παρενέργειες της ελληνικής οικονομίας, τ’ αποτελέσματα από τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά “για άδειες τράπεζες…” τις παρενέργειες τις αναμένουμε.

Όταν περνάει ένα καράβι σίγουρα περιμένουμε να ζήσουμε το κύμα που θα δημιουργήσει. Το πόσο μεγάλο κύμα θ’ αναταράξει την παραλία έχει σχέση με το πόσο μεγάλο είναι και την ταχύτητα του καραβιού.

Στην οικονομία όταν οι δηλώσεις αυτές γίνονται από τους κορυφαίους της κυβέρνησης, τους πρωθυπουργούς, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο και τόσο μεγαλύτερη τρικυμία θα δημιουργήσουν στην κακή εθνική οικονομία.

Λίγη μετριοφροσύνη, λίγη σοβαρότητα και νηφαλιότητα ποτέ δεν έβλαψε…

 

Ο κ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι θα πρέπει ν’ αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ώστε να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα κατά τις εκλογές.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης σήκωσε το γάντι και συμφώνησε με τον όρο της άμεσης προσφυγής στις κάλπες ενώ ο κ. Σαμαράς με δηλώσεις του δε συμφωνεί με τον κ. Βενιζέλο και δεν είναι διατεθειμένος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, πριν να κλείσει τον κύκλο της τετραετίας, εκτός και αν υπάρξει πολιτικό “ατύχημα” κατά τις διαδικασίες εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας.

Και ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι το “κόψιμο” των μπόνους δεν είναι εφικτό και οι λεονταρισμοί του κ. Σκουρλέτη λέγονται μόνο για δημιουργία εντυπώσεων και ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι, δεν είναι στο χέρι του να πάει σε εκλογές το 2016.

Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή…

 

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες διαριγνύουν τα ιμάτιά τους, ότι, δε θα συνεργασθούν ούτε με τον κ. Σαμαρά (ΝΔ), ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ) για τη δημιουργία κυβέρνησης.

Για ένα κόμμα που υπάρχουν έστω και ελάχιστες πιθανότητες να μην πιάσει το όριο του 3% για να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο, τι νόημα θα έχει για τους έλληνες ψηφοφόρους να το ψηφίσουν και να το στείλουν στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Τα ίδια διατρανώνει και το ΚΚΕ που είναι κάθετο στο θέμα συνεργασιών.

Το ΠΑΣΟΚ αν και εφόσον και με προϋποθέσεις και το ένα και το άλλο, είναι έτοιμο να συνεργαστεί για να διασωθούν και άτομα και κόμμα.

Τι πρέπει να γίνει σ’ αυτή τη χώρα για να κυβερνηθεί αξιοπρεπώς; Γιατί να οδηγηθούμε σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι κάποιο κόμμα να κερδίσει την αυτοδυναμία;

Ο Κων/νος Καραμανλής είχε προφητεύσει ότι είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο…

Τυχαία; Δε νομίζω…

Πάντως ότι και να λέγεται για τις μη συνεργασίες των πολιτικών κομμάτων, λέγεται μόνο και μόνο για να μη χάσουν ή το ορθότερο να κερδίσουν κάποια ψηφαλάκια. Μετά τις εκλογές τα σενάρια των συνεργασιών θα υλοποιηθούν άμεσα.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ…

 

Αρχισαν τα όργανα για τη συγκυβέρνηση.

Η νέα δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ αλλάζει και καταρρίπτει κάποιους “μύθους”.

Το άνοιγμα της ψαλίδας των διεκδικητών στην πρόθεση ψήφου έφτασε στις 6 μονάδες ΣΥΡΙΖΑ 24% – ΝΔ 18% – Χ.Α. 6,5%.

Για πρώτη φορά, έστω και οριακά ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται σε δημοφιλία του Αντώνη Σαμαρά με 28% έναντι 27%.

Στην ερώτηση ποια βουλή πρέπει να επιλέξει το νέο πρόεδρο της δημοκρατίας, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. 54% των ερωτηθέντων προτείνουν να εκλέξει πρόεδρο η νέα βουλή που θα προκύψει από εκλογές και το 46% από τη σημερινή βουλή.

Το “ιερό δισκοπότηρο” για τη συγκυβέρνηση, ότι δηλαδή ο κόσμος δε θέλει εκλογές για να μη δημιουργηθεί αστάθεια… καταρρίπτεται…

Ο κόσμος πιστεύει στο αυτονόητο.

Στη δημοκρατία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

Οσοι και όποιοι το επικαλούνται… είναι εκ του πονηρού.

 

Συμβαίνει εις τας Ευρώπας και συγκεκριμένα στην Ολλανδία.

Η είδηση είναι ότι, λόγω της χαμηλής εγκληματικότητας… ενοικιάζουν σε  ιδιώτες… τα κελιά των φυλακών.

Γιατί όμως υπάρχει χαμηλή εγκληματικότητα στην Ολλανδία;

Γιατί απλά, όποιος επισκεφθεί τη χώρα της τουλίπας, αισθάνεται, βιώνει στο πετσί του την παρεχόμενη ασφάλεια.

Αστυνομικοί σε αυτοκίνητα, σε μηχανές, σε άλογα, σε σκάφη… αστυνομικοί παντού, δρουν ανατρεπτικά για τους κακοποιούς και θετικά για τον πολίτη.

Στην Ολλανδία σκοπός της αστυνομίας είναι η καλύτερη παροχή ασφάλειας στον κάθε πολίτη, ενώ στη χώρα μας μεγάλο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων έχουν αναλάβει την ασφάλεια των πολιτικών, τη διάλυση διαδηλώσεων και μόνο κάποιες αστυνομικές μονάδες (ΔΙΑΣ) τρέχουν, προσπαθούν και επιφέρουν σοβαρά χτυπήματα στο οργανωμένο έγκλημα.

Στη χώρα μας δυστυχώς δεν αισθανόμαστε αυτό το απαραίτητο σύννεφο ασφάλειας που πρέπει να υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Χαιρετίζω ιδιαίτερα τον υπουργό εσωτερικό κ. Ντινόπουλο όταν σε τηλεοπτικό πάνελ ανέφερε, ότι δε χρησιμοποιεί το υπουργικό αυτοκίνητο, αλλά το μετρό και μάλιστα δεν έχει συνοδεία αστυνομικών.

Πρωταρχικός σκοπός της ελληνικής αστυνομίας είναι η ασφάλεια και το αίσθημα ασφάλειας του κάθε πολίτη και όχι να χρησιμοποιείται σε υπερβολικό βαθμό από την εκάστοτε εξουσία για συνοδεία με μεγάλες ανθρώπινες δυνάμεις, αστυνομικά αυτοκίνητα και να κλείνουν τους δρόμους και την κυκλοφορία, για κάποιους “εκλεγμένους” του ελληνικού κοινοβουλίου.

Γιατί το να προστατεύουμε τους πολίτες είναι πολύ καλύτερο, από το να βρίσκουμε εκ των υστέρων τον ένοχο, όταν το αδίκημα έχει τελεστεί.

Και στις εγκληματικές ενέργειες με στόχο την ανθρώπινη ζωή… δεν υπάρχει επιστροφή.

 

Ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του “Κόντρα” κα Στέλα Γκαντώνα τι θα πει στην κα Μέρκελ όταν έρθει τετ – α – τετ μαζί της τόνισε: “Δε θα συναντήσω την κα Μέρκελ κατ’ ιδίαν ως πρωθυπουργός για να ζητήσω από την ίδια ως ικέτης τη συμπόνια της. Το πρόβλημα της χώρας ως πρωθυπουργός θα το θέσω και θα το παλέψω μέσα στα όργανα της Ε.Ε. και όχι αποσπασματικά και σε κλειστές πόρτες.”

Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την κα Μέρκελ στο Βερολινο για να ζητήσει (;), να απαιτήσει (;) πίσω από κλειστές πόρτες τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους ή θα ακούσει με πολύ προσοχή τις αποφάσεις που έχει πάρει η κα Μέρκελ για εμάς χωρίς εμάς;

Οι συσχετισμοί δυνάμεων, οι συνεργασίες και στην Ευρώπη, είναι απόλυτα θεμιτές και επιβεβλημένες για τα οικονομικά και τα εθνικά μας θέματα.

Αυτές όμως οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ίσως, να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη χώρα μας.

Ισως… διότι μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει κάτι χειροπιαστό για την ευημερία του έλληνα πολίτη και για τη χώρα μας.

Οι προσεχείς εξελίξεις θα δείξουν το δρόμο και τι πιστεύουν, τι θέλουν να επιβάλει ο σκληρός ηγετικός πυρήνας της γερμανικής Ευρώπης, η κα Μέρκελ και με ποια ελληνική κυβέρνηση θα συζητήσει η Ευρώπη το ελληνικό χρέος…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button