12.500 καρτ-ποστάλ για την τουριστική προβολή του Νομού Ξάνθης

Την Τετάρτη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης συνήλθαν σε τακτική συνεδρίαση.

Την Τετάρτη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης συνήλθαν σε τακτική συνεδρίαση.

Στο πρώτο θέμα της επικύρωσης των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης Δ.Σ, η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την επικύρωσή τους. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κ. Στυλιανός Μωραΐτης παρουσίασε τις καρτ-ποστάλ του Νομού μας. Το Επιμελητήριο Ξάνθης ενδυναμώνοντας την προσπάθεια προβολής του τόπου μας και στο πλαίσιο υλοποίησης δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος RECULTIVATUR, εκτύπωσε 12.500 καρτ-ποστάλ με χαρακτηριστικές φωτογραφίες που προβάλουν τα ξεχωριστά τουριστικά σημεία του νομού Ξάνθης οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν σε υπηρεσίες, τουριστικά αξιοθέατα, πρακτορεία, ξενοδοχεία, διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και συνέδρια.

Επίσης, ο Αν. καθηγητής τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ. Αντώνιος Κορωναίος παρουσίασε το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Α.Π.Θ» με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση της πανεπιστημιακής γνώσης στον σχεδιασμό των νέων δεδομένων του επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Συνεχίζοντας την καλή σχέση που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Ξάνθης με το Δ.Π.Θ., η κα. Παρασκευή Γκιούρκα συνεργάτης του Προέδρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Δ.Π.Θ. καθηγητή κ. Διονύση Χιόνη, παρουσίασε το πρόγραμμα Executive MBA το οποίο απευθύνεται σε έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων της περιφέρειας Α.Μ-Θ και εστιάζει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους αλλά και στη διεθνοποίηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης συζητήθηκε σε έντονο, αγωνιστικό και αποφασιστικό κλίμα το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας και το οποίο λέγεται παραεμπόριο. Αφού κατατέθηκε για ακόμη μία φορά από τα μέλη μας η αγωνία της επιβίωσης τους, αποφασίστηκε ομόφωνα να προβούμε ως Επιμελητήριο στις πράξεις εκείνες που θα διεκδικήσουν τη νομιμότητα στη διαχείριση των εισαγόμενων προϊόντων.

Επίσης, ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. ψήφισαν την Α’ Τροποποίηση του Προϋπολογισμού Χρήσης 2013 του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Ομόφωνα, τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποφάσισαν την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητούν από τους αρμόδιους φορείς και την Κυβέρνηση, να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν έγκαιρα στο θέμα της εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων συνέχισης της Δράσης «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και κατά τα έτη 2013 – 14

Ο Πρόεδρος κ. Στυλιανός Μωραΐτης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το Σώμα για όλες τις δραστηριότητες που είχε ο ίδιος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα:

Αναφέρθηκε στις επαφές που είχε ο ίδιος μαζί με βουλευτές και φορείς της περιοχής στην Αθήνα σχετικά με την προώθηση του αιτήματος υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού – οικολογικού έργου της υπόγειας άρδευσης της πεδιάδας της Ξάνθης. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική θετική εξέλιξη της υπόθεσης η οποία θα εκδικασθεί εξ αναβολής, στις 5/6/2013 στο ΣτΕ.

Παρουσίασε την σημαντική συνάντηση που είχε με άλλους Πρόεδρους Επιμελητηρίων με την Αν. Γεν. Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με σκοπό τη διάνοιξη επιχειρηματικών δράσεων με τα Βαλκάνια.

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ξάνθης παραβρέθηκε σε κοινή σύσκεψη φορέων με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη όπου κατέθεσε τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης παρέστη σε σύσκεψη που διοργάνωσαν οι ΟΕΒΕ Α.Μ-Θ με τη ΓΣΕΒΕΕ  και τα Σωματεία της περιοχής μας με θέμα τα προβλήματα των ΜΜΕ και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Εκεί ο κ. Μωραΐτης είχε την ευκαιρία να καταθέσει εφαρμόσιμες προτάσεις για την εξεύρεση λύσεων.

Παράλληλα, ο κ. Μωραΐτης ανέγνωσε ψήφισμα των φορέων της Πολιτείας και της επιχειρηματικής κοινότητας της Αν. Μακεδονίας & Θράκης σχετικά με τις σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσε και θα προκαλέσει ο μέχρι σήμερα χειρισμός του θέματος των κρατικών ενισχύσεων (υπό την μορφή των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και της επιδότησης του χρηματοοικονομικού κόστους).

Τέλος, ανακοινώθηκε το ευχαριστήριο του Γηροκομείου Ξάνθης σχετικά με την προσφορά του Επιμελητηρίου σε είδη διατροφής και τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κατόπιν αιτήματος που δέχτηκε το Ε.Β.Ε από το 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης που βρίσκεται στην περιοχή Δροσερού, κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου να αφυπνιστούν και να συνδράμουν με αλληλεγγύη στην προσπάθεια συγκέντρωσης ρούχων και ειδών διατροφής.

 

 

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ

 

 

ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button