Διεθνής Διάκριση της ομάδας ρομποτικής του ΑΞΙΟΝ

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι ομάδες ρομποτικής του Δημοτικού ΑΞΙΟΝ λαμβάνουν μέρος συστηματικά σε περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς με σκοπό την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας. Φέτος, η ομάδα ρομποτικής αποτελούμενη από μαθητές τετάρτης και έκτης δημοτικού έλαβε μέρος στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής καινοτομίας, έρευνας και ρομποτικής First Lego League στις 5 και 6 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι ομάδες ρομποτικής του Δημοτικού ΑΞΙΟΝ λαμβάνουν μέρος συστηματικά σε περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς με σκοπό την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας. Φέτος, η ομάδα ρομποτικής αποτελούμενη από μαθητές τετάρτης και έκτης δημοτικού έλαβε μέρος στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής καινοτομίας, έρευνας και ρομποτικής First Lego League στις 5 και 6 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται αποκλειστικά από το Φιλεκπαιδευτικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων και λαμβάνουν μέρος παιδιά 9-16 ετών.

Οι μαθητές μας κατάφεραν να διακριθούν και να τερματίσουν μέσα στις πρώτες θέσεις, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουμε ένα εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό FIRST LEGO League Open European Championship στην Τενερίφη της Ισπανίας.

Ο διαγωνισμός έγινε από τις 4 έως τις 7 Μαΐου με τη συμμετοχή 116 ομάδων από 40 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίες προκρίθηκαν από τις αντίστοιχες εγχώριες διοργανώσεις.

Η ομάδα μας, «RoboAXION» κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία της Έρευνας.

 

Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι καλύτερες που προκρίθηκαν μέσα από τους εγχώριους διαγωνισμούς των χωρών τους.

Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μας:

Καλλαντζή Κορίνα, Δ’ Δημοτικού

Σκεύα Μιχαήλ, Δ’ Δημοτικού

Κουρτίδη Ρεγγίνα, ΣΤ’ Δημοτικού

Θεοφιλόπουλο Σταμάτη, ΣΤ’ Δημοτικού

Παπαδοπούλου Αναστασία, ΣΤ’ Δημοτικού

Σταυρίδου Χριστίνα, ΣΤ’ Δημοτικού

Ταχτσίδη Τριαντάφυλλο, ΣΤ’ Δημοτικού

Ένα μπράβο αξίζει και στον δάσκαλο της ΣΤ΄τάξης κ. Ευθυμιάδη Ραφαήλ και στη δασκάλα των Αγγλικών κ. Σεχλίδου Ζωή για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προετοιμασία των παιδιών ώστε να παρουσιαστούν έτοιμα μπροστά στους κριτές της διοργάνωσης.

Ο προπονητής των ομάδων ρομποτικής του ΑΞΙΟΝ, Μαυρίδης Ανέστης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button