ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

Η συγκυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, απολύθηκαν εν μία νυκτί 2.500 υπάλληλοι για να ικανοποιήσουν την ανθρωποφαγία του τροϊκανού Μινώταυρου.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της τρισυγκυβέρνησης και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Τα κόμματα που συμπλήρωναν το τρίο, με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μετά την αποχώρησή τους από την τρίλιζα, καταποντίστηκαν στις επόμενες εκλογές.

Η συγκυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, απολύθηκαν εν μία νυκτί 2.500 υπάλληλοι για να ικανοποιήσουν την ανθρωποφαγία του τροϊκανού Μινώταυρου.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της τρισυγκυβέρνησης και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Τα κόμματα που συμπλήρωναν το τρίο, με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μετά την αποχώρησή τους από την τρίλιζα, καταποντίστηκαν στις επόμενες εκλογές.

Τόσο ο πρώτος διδάξας κ. Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ, όσο και ο κ. Κουβέλης με τη ΔΗΜΑΡ απολαμβάνουν… την πολιτική μοναξιά του σχοινοβάτη… με την αποσκίρτηση στελεχών προς νέες πολιτείες… Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης από το ΛΑΟΣ και πρόσφατα Λυκούδης και Οικονόμου από ΔΗΜΑΡ προς ανεξάρτητα λιμάνια.

Εμείς οι πολίτες, συνεχίζουμε να πληρώνουμε το χαράτσι προς τη ΝΕΡΙΤ, μέσω λογαριασμών ΔΕΗ για να πληρώνονται όσοι, όποιοι και με όποια διαφανή ή αδιαφανή κριτήρια επαναπροσλήφθησαν.

Και τι κάνουν οι πολιτικοί δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ; Απλά εκτελούν τα καθήκοντά τους και τις υπηρεσίες τους για το λόγο που προσελήφθησαν, προβάλλοντας θέσεις και απόψεις συγκυβερνητικές και όχι μόνο.

Εκείνο που προκαλεί αηδία και είναι εμετικό, είναι το βίντεο που παρουσιάζουν τα δύο αθλητικά κανάλια της ΝΕΡΙΤ.

Μας ξαναπροβάλλουν για να τα εμπεδώσουμε επαναλήψεις επί επαναλήψεων, ως επαναλήψεις αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου προηγούμενων ετών, ενώ το “βαρύ πυροβολικό” της ενημέρωσης της είναι η κλήρωση των ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτή τη ΝΕΡΙΤ εγώ και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλουμε να την πληρώνουμε. Ας μας απαλλάξετε από αυτό το χαράτσι που δεν είναι ανταποδοτικό.

Εδώ βρίσκει το ακριβές νόημα η ατάκα του κορυφαίου έλληνα ηθοποιού, του μακαρίτη Νίκου Κούρκουλου: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

 

Τελικά όπως αναμενόταν, ψηφίσθηκε η τροπολογία του ΕΝΦΙΑ, μόνο από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, χωρίς καμία διαρροή.

Φρόντισαν τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ν’ αντικαταστήσουν από την ψηφοφορία τους αντάρτες που είχαν εκφράσει την αντίθετη άποψη.

Για καλό και για κακό αντικαταστάθηκαν έξι βουλευτές της ΝΔ και τρεις του ΠΑΣΟΚ για λόγους που αφήνουν κάτι να αιωρείται στον πολιτικό ορίζοντα και υπονοούμενα…

Και αναφέρομαι στο Νίκο Σηφουνάκη που είχε δηλώσει ότι, θα καταψηφίσει την τροπολογία και αντικαταστάθηκε από τον κ. Παναγιώτη Ρήγα για να μην έχουμε εμπλοκές και την κα Αννα Καραμανλή που ήταν νωπές οι δηλώσεις της και οι χαρακτηρισμοί της για τον ΕΝΦΙΑ και τα “χαιρετίσματά της” που έστειλε προς τον κ. Χαρδούβελη.

Οι Απόστολος Καλαμάνης που δεν είχε υπερψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ και ο δικός μας Δημήτρης Σαλτούρος απουσίαζαν για προσωπικούς λόγους.

Ας μας πει ο κ. Σαλτούρος αν οι προσωπικοί λόγοι είναι πάνω από τους εθνικούς λόγους που επέβαλαν την παρουσία του στο γ’ θερινό τμήμα της βουλής.

Θα ρθει δηλαδή κάποια στιγμή στο μέλλον και θα μας δηλώνει ο κ. Σαλτούρος ότι, “εγώ δεν ψήφισα την τροπολογία του ΕΝΦΙΑ”.

Και γιατί τα κόμματα να μπορούν ν’ αλλάζουν τους βουλευτές που είχαν ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουν στο α’, β’ γ’ θερινό τμήμα της βουλής;

Αν δεν μπορούσαν να παρευρεθούν ας έστελναν τηλεγραφική ψήφο, όπως ορίζεται και συμβαίνει στην ολομέλεια.

Γιατί για υπερψήφιση ή καταψήφιση νομοσχεδίων στο κοινοβούλιο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Ισως, γιατί στα θερινά τμήματα υποψηφίζονται πολύ “σοβαρά και δύσκολα” νομοσχέδια και  η κάθε κυβέρνηση, εδώ η συγκυβέρνηση θα ήταν πολύ πιο εύκολο να βρεθούν 51 πρόθυμοι βουλευτές για να υπερψηφίζουν παρά 151.

Μαζί με το νόμο “περί ευθύνης υπουργών” η αναθεωρητική βουλή, ας υποχρεώνει κάθε κυβέρνηση τα νομοσχέδια που θα καθορίζουν την τύχη της χώρας και δεσμεύουν και επόμενες γενιές να εισάγονται προς συζήτηση στην ολομέλεια και όχι στα θερινά τμήματα…

 

Τα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι ευοίωνα για την ελληνική κυβέρνηση. Η πολυδιαφημισμένη συζήτηση για το ελληνικό χρέος στα μέσα Νοεμβρίου αναβάλλεται, χωρίς να έχει ορισθεί νέα ημερομηνία.

Το ΔΝΤ έκοψε τα φτερά της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργώντας νέο, μείζον θέμα στον κ. Σαμαρά, που είχε όντως επενδύσει επικοινωνιακά, τα μέγιστα θα έλεγα, εν όψει των κρίσιμων πολιτικών θεμάτων που έχει να αντιμετωπίσει και θα κρίνουν και την παραμονή της συγκυβέρνησης στην εξουσία.

Είναι μια πολύ κακή πρακτική που ακολουθήθηκε από το ΔΝΤ, και για μας τους έλληνες και την κυβέρνηση της χώρας δείχνει τον αήθη τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τη χώρα μας.

Μήπως εξ αιτίας των εξελίξεων και των οικονομικών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας θα έπρεπε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να γίνει σύσκεψη υπό την πρόεδρο της δημοκρατίας και να βρεθεί τρόπος συνεννόησης σε βασικές αρχές;

 

Νέο σοκ για την κυβέρνηση από το συμβούλιο της επικρατείας καθώς έκανε δεκτή την προσφυγή των καταστηματαρχών και ακύρωσε προσωρινά μέχρι το Νοέμβριο την κυβερνητική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Οι εργαζόμενοι με πενθήμερο στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και οι οποίοι συμφωνούσαν στο άνοιγμα των καταστημάτων… για να κάνουν τη βόλτα τους τις Κυριακές, να κάνουν έρευνα αγοράς και κάποιοι από αυτούς να ψωνίζουν, θα πρέπει να σκεφθούν την ελληνική παροιμία που λέει ότι “όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου και εσύ είναι απλός θεατής, η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου”.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει και πως θ’ αντιδράσουν αυτοί που σήμερα συμφωνούν επειδή δεν τους αγγίξει το μέτρο, αν έχουμε και τα Σαββατοκύριακα ανοιχτές τις δημόσιες υπηρεσίες για κάποιους άλλους εργαζόμενους που εργάζονται πενθήμερο;

Η κυβερνητική τέχνη του σαλαμιού σε όλο το μεγαλείο της…

 

Ενώ η συγκυβέρνηση κατηγορεί τον κ. Τσίπρα λαϊκιστή και τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ προεκλογικές ΠΑΡΟΧΕΣ… ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όπως όλα δείχνουν ο επόμενος πρωθυπουργός, έχει άλλη φιλοσοφία για τις εξαγγελίες: να δοθεί δωρεάν ρεύμα μέχρι 1.200 κιλοβάτ το τετράμηνο, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους με πολύ μικρότερη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε νοικοκυριά που δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα, αύξηση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, δώρο Χριστουγένων σε εργαζόμενους και όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από τα 700 ευρώ…

Αυτά δεν είναι παροχές… είναι το ελάχιστο που μπορεί, πρέπει και είναι υποχρεωμένη να κάνει η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον επί μία τετραετία ταλαιπωρημένο από τις φορομπηχτικές πολιτικές τρόϊκας και συγκυβέρνησης λαό.

 

Πρόσκληση σε κόμματα και σχηματισμούς έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εν όψει του συνεδρίου του κόμματός του.

Κύριε Βενιζέλε πρώτα να τακτοποιήσετε τα του οίκου σας πρώτα… να συνεννοηθείτε με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Χρυσοχοϊδη και άλλους φανερούς και κρυφούς αντάρτες του ΠΑΣΟΚ… και μετά να ζητήσετε από όλους να συμμετέχουν στη σύσταση της δημοκρατικής παραταξης …

Κάποιοι όμας ισχυρίζονται ότι το ενδιαφέρον σας για τη σύσταση της δημοκρατικής παράταξης είναι πάρα πολύ όψιμο και σχετίζεται μόνο με το πολιτικό μέλλον του ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θέλετε να το μετονομάσετε και το δικό σας μέλλον…

Που είναι τα μεγαλεία άλλων εποχών του 40% +…

Λένε ότι όταν είσαι καβαλάρης στ’ άλογο κοίταζε και τους πεζούς για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν ξεκαβαλικεύσεις…

Τώρα ποιος να σας ακούσει για να σας χαιρετίσει;

 

Ζούμε στην εποχή της τραπεζοκρατίας και των τραπεζιτών που επιβάλουν τους όρους τους, διατάσσουν τις κυβερνήσεις και καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας και την πολιτική που θ’ ακολουθήσουν και φυτεύουν πρωθυπουργούς μη εκλεγμένους από τις κοινωνίες (Παπαδήμας).

Όταν η Ε.Ε. έκοψε τη χρηματοδότηση στις κυπριακές τράπεζες που παρέμειναν κλειστές και οι διαμένοντες στην Κύπρο καταθέτες έπαιρναν χρήματα ελάχιστα από τα μηχανήματα, οι αντίστοιχες τράπεζες στο Λονδίνο παρέμειναν ανοικτές και η πλουτοκρατία, οι έχοντες και κατέχοντες έπαιρναν τα χρήματά τους.

Τη “νύφη” στην Κύρπο όπως γίνεται πάντα, την πλήρωσαν οι μικροκαταθέτες και οι μικρομεσαίοι. Οι “μεγάλοι” είναι παντού και πάντα στο απυρόβλητο.

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξαπάτηση του ελληνικού λαού όταν η συγκυβέρνηση μας διαβεβαιώνει ότι δε θα γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Όταν δεν έχουμε δωρεάν παιδεία και πληρώνουμε τεράστια ποσά στα φροντιστήρια, όταν δεν έχουμε δωρεάν υγεία και αναγκαζόμαστε να συμμετέχουμε οι ίδιοι, να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, όταν οι τιμές των καρτέλ σούπερ μάρκετ παίρνουν την ανηφόρα και η κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής ή ίσως τους κλείνει (;) με νόημα το μάτι… αυτά δεν είναι μείωση μισθών και συντάξεων;

Αν δεν είναι… ας μας πει κάποιος ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button