Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό ,  ο Πανηγυρικός  εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες, με πρωτοβουλία  και πρόσκληση της Ένωσης   Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/ Παράρτημα Ν. Ξάνθης   στον συγκεκριμένο  Ιερό Ναό, αφού προηγουμένως τον ανακαίνισαν / συντήρησαν .

Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό ,  ο Πανηγυρικός  εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες, με πρωτοβουλία  και πρόσκληση της Ένωσης   Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/ Παράρτημα Ν. Ξάνθης   στον συγκεκριμένο  Ιερό Ναό, αφού προηγουμένως τον ανακαίνισαν / συντήρησαν .

              Στον Πανηγυρικό Εκκλησιασμό, Ιερούργησε προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος στην τελετή  από τον  Ιερέα κ. Γεώργιο Σπάρταλη  και 2 Ιεροδιακόνους, τιμώντας τους Αγίους αλλά και την μεγάλη προσέλευση των Πιστών από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές. 

              Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα ( ΤΡΙΤΗ )   προσήλθαν συνολικά πάνω από  180  άτομα, αρκετοί  απόστρατοι Στρατιωτικοί , Αστυνομικοί με τις Οικογένειες τους, όπως  και το σημαντικότερο  πολλοί απλοί  κάτοικοι της Ξάνθης που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα και με  θέρμη στην πρόσκληση μας, καθώς και 20-25 παραθεριστές ( λουόμενοι ) στην περιοχή  και  έτσι ήχησε    και πάλι η καμπάνα, άναψαν  τα καντήλια των Αγίων, ακούστηκαν  οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια  της Ορθοδοξίας στο χωριό  Θέρμες ( Λουτρά)  Ξάνθης  στη μνήμη των Αγίων .     

         Από τις Αρχές  και Συλλόγους της Πόλης, παραβρέθηκαν  ο εκπρόσωπος  του Στρατηγού Διοικητή, ο Δκτής του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ  και αντιπροσωπείες Μονάδων του Δ’ΣΣ , όπως και παρουσία από άνδρες ΕΦ της  1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ¨Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ο α’ Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέου Γεώργιος και ο Ταμίας κ. Δημοσθένης Δημαράς.

            Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκε  από την ΕΑΑΣ ,  σε όλους καφές, αναψυκτικά  και  γλυκίσματα ,σε γειτονικό καφενείο.

             Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, ιδιαίτερα από πλευράς προσέλευσης , δεδομένο που μας τόνωσε την πίστη και το ηθικό , δίνοντάς μας   το κουράγιο για να συνεχίσουμε  την προσπάθεια για την Ενίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων . 

        Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν και επιπλέον  τους φορείς και τα άτομα που  συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα:

          α. Το Δ’ΣΣ και τους Δήμους Τοπείρου και Αβδήρων Ξάνθης , που μας διέθεσαν δωρεάν ,από  1 λεωφορείο.

          β .Τις ανώνυμες κυρίες, ( που παραθέριζαν  στα Λουτρά), που από την παραμονή ευπρέπισαν/ στόλισαν  το ιερό παρεκκλήσιο και  την επομένη συμμετείχαν στο εορτασμό .

        γ. Τα μέλη μας Τχη ε.α Κρουσταλλάκη Κων/ο και την Λγό ε.α..Ζωγραφιά Ηλιάδη, για την προσωπική τους βοήθεια στην άρτια προπαπρασκευή και διεξαγωγή της δραστηριότητας, όπως και επιπλέον για  την αγορά, με ατομικά τους έξοδα πρόσθετου εξοπλισμού, όπως και τον Υπλγό ε.α. Χρήστο Καρατσιράκη  .

         δ.  Τον Υπτγο ( Π.Υ) ε.α. κ Δημήτριο Αμοιρίδη, που  ευγενώς προσφέρθηκε και  ανέλαβε τα καθήκοντα του Ιεροψάλτη, δείχνοντας έτσι  και μια άλλη . δεξιότητά του.

          Ελπίζουμε  μελλοντικά , ότι και άλλοι Σύλλογοι ή Ενώσεις ή και απλοί κάτοικοι  θα ενισχύσουν την πρωτοβουλία, συμμετέχοντας με τα μέλη τους  στους σποραδικούς εκκλησιασμούς, όπως και να υιοθετήσουν το τελευταίο  από τα  εκκλησάκια που βρίσκονται στα Πομακοχώρια, το Ιερό Παρεκκλήσιο   Αγ. Γεώργιος  στη ΜΕΔΟΥΣΑ  που  ακόμα ‘’ζητά’’  ανάδοχο , για να αναλάβει τη φροντίδα του ( χρήζει συντήρησης) και ακολούθως να ενταχθεί και αυτό στον επόμενο  προγραμματισμό «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια 2015 »  και έτσι να  λειτουργούν για να διατηρηθούν  και  τα οκτώ ( 8)  εκκλησάκια της παραμεθόριας αυτής περιοχής της Πατρίδας.