ΤΟ 12% ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Με τα υπόλοιπα εξάμηνα τι θα γίνει;

ΤΟ 12% ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Με τα υπόλοιπα εξάμηνα τι θα γίνει;

Μετά από τιτάνιο αγώνα που έκαναν τα τοπικά στελέχη των επαγγελματικών φορέων με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης, τελικά πείστηκε το Υπουργείο να στηρίξει τις “αιμορραγούσες” επιχειρήσεις της Ξάνθης.

ΤΟ 12% ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Με τα υπόλοιπα εξάμηνα τι θα γίνει;

Μετά από τιτάνιο αγώνα που έκαναν τα τοπικά στελέχη των επαγγελματικών φορέων με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης, τελικά πείστηκε το Υπουργείο να στηρίξει τις “αιμορραγούσες” επιχειρήσεις της Ξάνθης.

Όπως επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας ο Περιφερειακός διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Βασίλης Κασκαβάλης από χθες δόθηκε εντολή στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να αρχίσει η καταβολή του 12%. “Η ουσία είναι ότι δόθηκε εντολή στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να πληρώσουν το 12%, οπότε η εντολή της Διοίκησης για παύση της πληρωμής δεν ισχύει, διότι με νεότερη εντολή που δόθηκε σήμερα (χθες) αρχίζει η πληρωμή των επιχειρήσεων και οι πληρωμές θα συνεχιστούν κανονικά”, τόνισε στον “ΑΓΩΝΑ”

Ο κ. Σκαρλάτος στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ανέφερε ότι είναι ένα θετικό βήμα, όμως ακόμη δεν μπήκαν στα ταμεία αυτά τα χρήματα. “Εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Εγώ έτυχε να είμαι εκπρόσωπος στην παραγωγική μεταποιητική βάση και κάναμε όλοι μας αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να στηρίξουμε την παραγωγική επιχειρηματικότητα”.

Σημαντική ανάσα τη χαρακτήρισε ο κ. Σκαρλάτος εν μέσω της κρίσης. Όμως δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επόμενες δόσεις. “Αν δεν μπούνε στα ταμεία μας, δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο”.

 

Και η Ξάνθη έχει “αγανακτισμένους”

και θα γίνουν περισσότεροι

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 8 ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Πάνω από  300 οι “αγανακτισμένοι” στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν  από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 περίπου στα πλαίσια της πανελλήνιας διαμαρτυρίας για την μνημονική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση.

Θεωρείται σημαντικό το γεγονός ότι πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις Πανελλαδικές απεργίες που πραγματοποιούνται και οργανώνονται από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης οι “αγανακτισμένοι” πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία ήταν σαφώς περισσότεροι.

Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν σιωπηλά παραδειγματισμένοι από τους Ισπανούς, οι οποίοι χλεύασαν τους Έλληνες για την απάθεια τους αλλά ένα μήνυμα μέσω του Facebook ήταν αρκετό για να συγκεντρωθούν πολλοί περισσότεροι πολίτες από τις οργανωμένες συνδικαλιστικές και πολιτικές ομάδες, οι οποίες διοργανώνουν τα συλλαλητήρια και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Από τους παρόντες πολίτες και μέσα από διαλογική συζήτηση και σε συνεννόηση μέσω της ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης αποφασίστηκε οι πολίτες να συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης προκειμένου να διαμαρτύρονται με ειρηνικό τρόπο για την κακή για τους έλληνες πολίτες οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button