Στο βιβλίο Γκίνες η Ξάνθη

Τελικά ο δήμος Ξάνθης πέτυχε το σκοπό του και μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες. Σαφώς και μας κόστισε ακριβά αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Χρειάστηκαν 8 άτομα 150 κιλά φελιζόλ με αρχικό βάρος 2250 κιλά και το τελικό βάρος με το σκάλισμα ήταν 570 κιλά,12,7Χ8,5 μέτρα και 72 τετραγωνικά μέτρα. Η κυρία Βαλέρια Χάμινγκς, μέλος της επιτροπής για το βιβλίο Γκίνες, αξιολόγησε θετικά την προσπάθεια του δήμου και έδωσε το οκ για την εγγραφή του για την μεγαλύτερη μάσκα στον κόσμο.

Τελικά ο δήμος Ξάνθης πέτυχε το σκοπό του και μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες. Σαφώς και μας κόστισε ακριβά αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.


Χρειάστηκαν 8 άτομα 150 κιλά φελιζόλ με αρχικό βάρος 2250 κιλά και το τελικό βάρος με το σκάλισμα ήταν 570 κιλά,12,7Χ8,5 μέτρα και 72 τετραγωνικά μέτρα.


Η κυρία Βαλέρια Χάμινγκς, μέλος της επιτροπής για το βιβλίο Γκίνες, αξιολόγησε θετικά την προσπάθεια του δήμου και έδωσε το οκ για την εγγραφή του για την μεγαλύτερη μάσκα στον κόσμο.


ΒΑΛΕΡΙΑ ΧΑΜΙΝΓΣ


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΚΙΝΕΣ:


Η κυρία Χάμινγκς δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι είναι πολύ ευχαριστημένη που βρέθηκε μετά από πρόσκληση στην πόλη της Ξάνθης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. “Η δουλειά μου εδώ είναι αν τηρούνται οι προϋποθέσεις για να μπει η μάσκα στο βιβλίο Γκίνες. Έχω κάνει όλες τις μετρήσεις και όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για να γίνει αυτή η μάσκα και σε λίγα λεπτά θα ανακοινώσω αν αυτό θα είναι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ”.


Η κ. Χάμινγκς, κλασική εγγλέζα, δεν αποκάλυψε στους δημοσιογράφους παρά τις πιέσεις που δέχτηκε αν τελικά θα είναι η μάσκα στο βιβλίο Γκίνες και το άφησε να γίνει στα πλαίσια της προγραμματισμένης τελετής.


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ


Μ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:


“Ήταν κάτι


που μας έλειπε”


ο δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε ότι ήταν κάτι που έλειπε από την Ξάνθη, τονίζοντας πώς κάθε χρόνο το καρναβάλι της πόλης έκρυβε και μία έκπληξη.


“Φέτος συνδυάσαμε το θέμα του καρναβαλιού με το ΔΝΤ και την παρουσίαση της μεγαλύτερης μάσκας στον κόσμο να γραφτούμε και στο βιβλίο Γκίνες.


Να συγχαρώ όλα τα παιδιά της ΔΗΚΕΞ της Δημοτικής Επιχείρησης και το Μανώλη Φανουράκη για την ιδέα του, ώστε να μην λείπουμε από το βιβλίο Γκίνες με την παγκόσμια μεγαλύτερη μάσκα στον κόσμο”.


στην τελετή που ακολούθησε η εκπρόσωπος του Γκίνες ανέφερε την εγγραφή του εγχειρήματος στο Γκίνες και παρέδωσε τη σχετική βεβαίωση.



ΜΑΝΩΛΗΣ


ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ:


“Τα καταφέραμε”


ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ Μανώλης Φανουράκης ανέφερε:


 “Τα καταφέραμε, όλη η Ξάνθη το κατάφερε. Εγώ έχω τη μισή χαρά γιατί έζησα από κοντά όλη την διαδικασία. Επρόκειτο να γίνει η παρουσίαση στην κεντρική πλατεία αλλά λόγω καιρικών συνθηκών δεν έγινε. Δεσμευόμαστε όμως ότι του χρόνου στο καρναβάλι του 2012 θα είναι κρεμασμένη στην κεντρική πλατεία”



ΦΩΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ


ΓΛΥΠΤΗΣ:


 “Είναι πολύ ακριβό, πόσο δεν γνωρίζω”


Ο καλλιτέχνης ανέφερε ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος και κόπος για να τελειώσει και πώς είναι το μοναδικό κομμάτι.


Απέφυγε να απαντήσει για το κόστος κατασκευής λέγοντας απλά πώς το έργο είναι ακριβό.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button