ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΣΧΗΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ

Έφυγε πλέον το 2016, ένας άσχημος χρόνος για τους αγρίως φορολογούμενους Έλληνες (τα συνήθη υποζύγια όπως μας ονομάζουν οι πολιτικοί) και ήρθε το 2017 που όλοι φοβούνται ότι θα είναι χειρότερος.

Έφυγε πλέον το 2016, ένας άσχημος χρόνος για τους αγρίως φορολογούμενους Έλληνες (τα συνήθη υποζύγια όπως μας ονομάζουν οι πολιτικοί) και ήρθε το 2017 που όλοι φοβούνται ότι θα είναι χειρότερος.

            Διαβάζω στις εφημερίδες τους «απολογισμούς» της χρονιάς που πέρασε με τους …λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, τις τρομοκρατικές ενέργειες, τα τροχαία ατυχήματα, τις ληστείες και τα διάφορα εγκλήματα που συνέβησαν στην Πατρίδα μας καθώς και την αδυναμία συμφωνίας των κομμάτων για το καλό του Ελληνικού λαού και με πιάνει απελπισία.

            Για γέλια είναι μόνο οι υποσχέσεις των πολιτικών για το Νέο Έτος και οι υποσχέσεις τους για «καλλίτερες μέρες». Φαντάζομαι πως όλοι θα τις ακούσατε και περιττό να τις επαναλάβω στο άρθρο μου.

            Θυμάμαι τις «καλλίτερες μέρες» που υπόσχονταν ο αείμνηστος  «χαρισματικός» Ανδρέας Παπανδρέου με το ζιβάγκο, θυμάμαι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Σημίτη για «εκσυγχρονισμό», θυμάμαι τον μπούλη Κώστα Καραμανλή που διακήρυττε «επανίδρυση του κράτους» κι έκανε κουμάντο ο αριστερός Ρουσόπουλος με τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο, θυμάμαι τις ζεμπεκιές του Γιωργάκη και τα «λεφτά υπάρχουν», θυμάμαι τον υπέρβαρο Πάγκαλο (εγγονό του Δικτάτορα) που έλεγε «μαζί τα φάγαμε» και πέφτω από τα σύννεφα ζώντας το παράδοξο, αυτοί που μας κατέστρεψαν (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ), ορκισμένοι εχθροί να …αγωνίζονται, όπως λένε σήμερα, για να μας σώσουν. Έτσι κορόιδευαν και τότε τον Λαό με «μούντζες μπλέ και πράσινους φακέλους»!.

            Τώρα οι μεν δημιουργούν αισθήματα φοβίας στον κόσμο, οι δε υπόσχονται επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και ο Κούλης μιλάει για «συμφωνία αλήθειας» (άρα πριν είχαμε συμφωνία ψεύδους!!).

            Κανείς δεν μιλάει για τους ανέργους, τους άστεγους, τις ουρές στα συσσίτια της εκκλησίας, τις αυτοκτονίες των απελπισμένων, το κομμένο ρεύμα της ΔΕΗ, την αγανάκτηση των εξαθλιωμένων Ελλήνων, την φυγή των νέων στο εξωτερικό.

 

*  Οι γιορτές έρχονται μια φορά τον χρόνο για να μας θυμίσουν πως πρέπει να ζούμε τις υπόλοιπες μέρες του. Αν γινόταν αυτό στην πράξη, ο κόσμος θα ήταν καλλίτερος !

Ανακαλώ στη μνήμη μας τους περίφημους στίχους του Κωστή Παλαμά «Σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μεσ’ τη χώρα…. Τα χέρια είναι παράλυτα και τα σφυριά παρμένα»!

 

 

 

 

 

 

 

Νικόλαος Φωτιάδης

Έλληνας αγρίως φορολογούμενος

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button