Βόμβα μεγατόνων του ελεγκτικού συμβουλίου

Βόμβα μεγατόνων του ελεγκτικού συμβουλίου. Εκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων των δικαστών από τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με την απόφαση, περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ θα επιστραφούν στους συνταξιούχους δικαστές και ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Για τους συνταξιούχους δικαστές υπάρχουν(;) θα βρεθούν χρήματα για τις 500 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών;

Αλλά τι περιμένουμε όταν Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει;

 

Βόμβα μεγατόνων του ελεγκτικού συμβουλίου. Εκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων των δικαστών από τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με την απόφαση, περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ θα επιστραφούν στους συνταξιούχους δικαστές και ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Για τους συνταξιούχους δικαστές υπάρχουν(;) θα βρεθούν χρήματα για τις 500 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών;

Αλλά τι περιμένουμε όταν Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει;

 

Τσουνάμι μέτρων το καλοκαίρι περιμένουν τον ελληνικό λαό, ως προαπαιτούμενα για να πάρουμε τη δόση των 2 δις ευρώ.

Πώληση της μικρής ΔΕΗ, εκποίηση ακινήτων του δημοσίου, εκποίηση ακτών – αιγιαλών, κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, απελευθέρωση επαγγελμάτων, ενοποίηση επικουρικών ταμείων, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, διαθεσιμότητες – απολύσεις 7.000 υπαλλήλων του δημοσίου.

Ολα αυτά θα γίνουν… και μετά θα πάρουμε τη δόση των 2 δις ευρώ.

Κατά τα άλλα… δε θα ληφθούν νέα μέτρα… καυχιέται και υπερηφανεύεται η συγκυβέρνηση.

 

Η γαλλική εφημερίδα “Liberation”, σε άρθρο της αναφέρει ότι, η Ελλάδα ξεπουλάει τα πάντα προκειμένου να ελαφρυνθεί το χρέος μας.

Ένα χρέος που δεν είναι διαχειρίσιμο και ούτε υπάρχει περίπτωση ν’ αποπληρωθεί αν δε γίνει διαγραφή του μεγαλύτερου όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ η συγκυβέρνηση προτείνει μείωση του επιτοκίου και επιμήκυνση για 30 έως 50 χρόνια.

Αυτοί που θα υπογράψουν την επιμήκυνση αν είναι τότε κυβέρνηση… για να δούνε αν η επιλογή τους… δεν ήταν λάθος θα έχουν γίνει… αστρική σκόνη.

 

Η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το πράσινο φως στον Αλέξη Τσίπρα να συζητήσει με τους ανεξάρτητους βουλευτές και τα αντιμνημονιακά κόμματα, για συμμαχίες και για να αποτραπεί η εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας.

Αν αφήσουμε τη συγκυβέρνηση μέχρι το 2016 θα ισοπεδώσουν τα πάντα στη χώρα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν οι σύντροφοι του κ. Τσίπρα και οι διάφορες πλατφόρμες… ότι αν δε γίνει μια πατριωτική αντιμνημονιακή συμμαχία, αν δεν κατατεθούν από το ΣΥΡΙΖΑ ρεαλιστικές προτάσεις διακυβέρνησης και συμμαχιών κανένα κόμμα δε θα μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα.

Ο κ. Τσίπρας το έχει αντιληφθεί και έχει κάνει τη στροφή… Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ όμως φρενάρουν ή προσπαθούν να φρενάρουν την κατάσταση…

 

Αν και είναι υποχρέωση τους κάποιες τράπεζες στην Ξάνθη, δεν έχουν ράμπες για να εξυπηρετούνται οι ανάπηροι πελάτες τους.

Στις πόρτες εισόδου δε χωράνε – δεν μπορούν να μπουν οι μαμάδες με το παιδάκι στο καροτσάκι. Ας βρουν τρόπους εξυπηρέτησης αυτών των κοινωνικών ομάδων.

Αυτό θα δείξει και την ευαισθησία τους απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Το ζήτημα είναι, αν στο βωμό του κέρδους και του οικονομικού ανταγωνισμού έχουν ευαισθησίες;

Για το θέμα αυτό θα επανέλθω και με φωτογραφίες και με ονόματα.

 

Σύμφωνα με απόλυτες και εξακριβωμένες πληροφορίες της στήλης, όσων το αγροτικό εισόδημα δεν είναι επαρκές (το αναφερόμενο στις φορολογικές δηλώσεις) δε θα συνταξιοδοτηθούν από τον ΟΓΑ.

Δε λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα του / της συζύγου από άλλες εξωγεωργικές ασχολίες, ασχέτως αν κάθε 6μηνο πληρώνουν κανονικά τις συνταξιοδοτικές τους εισφορές. Αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα.

Κατά πληροφορίες μας, ενδέχεται μέχρι το τέλος του 2014 να περάσει νομοσχέδιο, ώστε οι μέχρι σήμερα ασφαλισμένοι και όσοι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους να εξαιρεθούν και το ισχύον μέτρο να εφαρμοσθεί για τους νεοεισερχόμενους – νεοασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Για όσους θα απορριφθούν από το σύστημα συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ θα τους επιστραφεί μέρος των εισφορών που έχουν καταβάλει.

Το γιατί δεν έχουν ενημερωθεί οι ασφαλισμένοι για τα μέχρι στιγμής ισχύοντα στον ΟΓΑ, είναι μια πονεμένη ιστορία και μοιάζει με το βιολί του χότζα.

 

Τα κυβερνητικά μεγακάναλα προτρέπουν τους έλληνες φορολογούμενους να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου, διότι άλλως δε θα μπορέσουν να πάρουν τον Ιούλιο τα πολυτεκτικά και άλλα επιδόματα.

Μας δειχνουν το τυρί και όχι τη φάκα, όπου φάκα είναι η άμεση εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και οι πληρωμές του φόρου.

Πες τε το λοιπόν καθαρά και όχι με… υπεκφυγές… ότι όλα γίνονται για όφελος των φορολογουμένων!!!

 

Το ότι δε λειτουργεί τίποτε το ξέρουμε… το γνωρίζουμε… και το βιώνουμε στο πετσί μας όλοι.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν αποφυλακίσθηκε για λόγους ανηκέστου βλάβης της υγείας τους με περιοριστικούς όρους, επιστρέφοντας μάλιστα και 200 εκατ. Ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, αλλά λόγου παρέλευσης της 18μηνης προφυλάκισής του χωρίς να δικαστεί και με εγγύηση 500.000 ευρώ.

Κατά τα άλλα στη χώρα μας όλα λειτουργούν ρολόι και στους δικαστές με απόφαση τελεσίδικη του ελεγκτικού συνεδρίου θα επιστραφούν αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2014 τα παρακρατηθέντα από μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Για τις άλλες κοινωνικές ομάδες των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων θα βγουν ανάλογες δικαστικές αποφάσεις;

 

Τα αναλογικά κανάλια αμέσως με την έκδοση της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου έσπευσαν και συμφώνησαν με την απόφαση, την κοστολόγησαν και το μόνο που μένει είναι να επιβάλουν στη συγκυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα και το κόστος στον καθένα.

Η συγκυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος διότι… πιθανώς… ίσως… να αποβλέπει και σε επιστροφή αναδρομικών των δικών της ανθρώπων… όλων των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου, καθόσον ότι συμβαίνει με τις αποδοχές των δικαστικών… πάντα ακολουθούν και οι βουλευτές.

Ο κ. Σαμαράς είπε βέβαια όχι. Όχι προς το παρόν; Και να είναι απολύτως νόμιμο θα παραβιάσει το νόμο; Θα πάει κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα των τριακοσίων;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button