Αιδώς Αργείοι….

Σφοδρή επίθεση από το υπουγείο εξωτερικών κατά της εκκλησίας της Ελλάδος και εξομοίωση της με τη Χρυσή Αυγή, επειδή τόλμησε να υπερασπίσει τη μοναδική, αδιαίρετη και ελληνική Μακεδονία, το όνομα της οποίας έχει προαποφασιστεί με έναν χρονικό ή τοπικό προσδιορισμό να χαριστεί στους σκοπιανούς, ενισχύοντας τις αλυτρωτικές βλέψεις προς τη χώρα μας, για την ίδρυση του κράτους της Μακεδονίας του Αιγαίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Σφοδρή επίθεση από το υπουγείο εξωτερικών κατά της εκκλησίας της Ελλάδος και εξομοίωση της με τη Χρυσή Αυγή, επειδή τόλμησε να υπερασπίσει τη μοναδική, αδιαίρετη και ελληνική Μακεδονία, το όνομα της οποίας έχει προαποφασιστεί με έναν χρονικό ή τοπικό προσδιορισμό να χαριστεί στους σκοπιανούς, ενισχύοντας τις αλυτρωτικές βλέψεις προς τη χώρα μας, για την ίδρυση του κράτους της Μακεδονίας του Αιγαίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο πατριωτισμός των ελλήνων έχει χαρακτηριστει από τη συγκυβέρνηση ως εθνικισμός, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τιθασεύσουν, να βάλουν σε καλούπια, να φιμώσουν τις φωνές και είναι πάρα πολλές, ποτάμι που θα τους παρασύρει κάτω από διλήμματα και χρονικούς περιορισμούς, ενδίδοντας σε απαιτήσεις και εκβιασμούς ξένων κέντρων λήψης αποφάσεων και ίσως και εντός της χώρας.

Η πιεστική εμμονή ευρωπαίων και αμερικανών για τη δημιουργία στα βόρεια σύνορά μας κράτους με το όνομα γεωγραφικού διαμερίσματος της χώρας που θα εφάπτονται, δημιουργεί ανησυχίες και προβληματισμούς.

Εν κατακλείδι, δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα κύριοι του υπουργείου εξωτερικών που σήμερα είστε και αύριο δεν είστε, ούτε και με απουσία σας θα βάλουμε και το σκύλο μας να κλαίει, να συμπεριφέρεστε τόσο απαξιωτικά  για την εκκλησία της Ελλάδος που έχει δώσει αγώνες για τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας σε δύσκολους καιρούς.

Αιδώς Αργείοι….

 

Το σήριαλ των αδειών τηλεοπτικών σταθμών πανελληνίου εμβέλειας οδεύει προς το τέλος του με την κατάθεση έξι φακέλων, μένει μια άδεια αδιάθετη (για το Μέγκα;), η οποία θα επαναπροκηρυχθεί, μετά την ολοκλήρωση ελέγχου των κατατεθειμένων φακέλων αδειοδότησης.

Δυστυχώς για τα κυβερνητικά κλιμάκια δε θα γίνει δημοπρασία, δε θα υπάρχουν οι λαγοί και το τίμημα, είναι υπερβολικό μεν, αλλά στο ύψος των 35.000.0000 ευρώ για μια δεκαετία., πολύ λιγότερο από την προηγούμενη δημοπρασία.

Πως θ’ αντιμετωπίσουν οι επενδυτές το επιπλέον υπέρογκο χαράτσι των 10.000 ευρώ ημερησίως με τους όρους λειτουργίας και το υποχρεωτικό προσωπικό, σε μια φτωχοποιημένη αγορά, είναι μια δύσκολη εξίσωση, με πολλούς αγνώστους, που περιμένει τη λύση της.

 

Συνηθισμένο γεγονός η σύλληψη ακροδεξιών οργανώσεων από την αστυνομία κατά την ψήφιση δύσκολων πολυνομοσχεδίων, όταν η συγκυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στην τοίχο.

Οι καθημερινές επιδρομές του Ρουβίκωνα, οι αντιεξουσιαστές, αναρχικοί και μπαχαλάκηδες που καίνε κάθε εβδομάδα το κέντρο της Αθήνας και κάποια δικά μας παιδιά κατά τον κ. Δραγασάκη, είναι απορίας άξιον γιατι παραμένουν ασύλληπτοι,  όπως και οι εν ψυχρώ δολοφόνοι των δύο νέων μπροστά στα γραφεία του κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Παραμένει αίνιγμα άλυτο στη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης, η ευκολία σύλληψης των ακροδεξιών όποτε χρειάζεται και η αδυναμία εντοπισμού των γνωστών – αγνώστων πρωτεργατών των επεισοδίων και της αέναης μάχης με τις αστυνομικές δυνάμεις, με πέτρες, ξύλα, φωτιές, οδοφράγματα, βόμβες μολότωφ και της καταστροφής περιουσιών των ελλήνων πολιτών.

Μοιάζει και ίσως, ξεπερνά και το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντα του έργου του μεγάλου ιταλού ζωγράφου της αναγέννησης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, η απορία του έλληνα πολίτη για την ταχύτατη και αποτελεσματική κινητοποίηση των μονάδων καταστολής προς ακροδεξιά μεριά και, η με ρυθμούς χελώνας, έως απλής παρακολούθησης των καταστροφικών ενεργειών από τις άλλες πλευρές.

 

Τελικά τα πολυνομοσχέδια που φέρνει και υπερψηφίζει, έστω και με την ισχνή πλειοψηφία των 153, ή με το νέο κόλπο γκρόσο, της πλειοψηφίας των παρόντων, είναι επιλογή της συγκυβέρνησης ή έρχονται έτοιμα από τις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον στα αγγλικά και απλά τα μεταφράζουμε και τα υπερψηφίζουμε;

Δειλά – δειλά ακούγονται φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι, δεν είναι επιλογή της αριστερής κυβέρνησης (εδώ γελάμε), αλλά αναγκάζονται για να μην πέσει η χώρα στα βράχια, να επιβάλουν φορομπηχτικές πολιτικές για να σώσουν τη χώρα από τον καταστροφικό κατήφορο που την οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η πρόσφατη κυνική ομολογία του ολλανδού προέδρου του γιούρογκρουπ κ. Νταϊσελμπλουμ ότι, ήταν λανθασμένη επιλογή των ευρωπαίων εταίρων δανειστών και του ΔΝΤ, η σωτηρία των ευρωπαίκών τραπεζών, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας ότι ζήτησε την αντικατάσταση του κ. Βαρουφάκη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον καρατόμησε και ότι σήμερα οι έλληνες διαπραγματευτές χαίρουν της εκτιμήσεως των θεσμών και υπάρχει άψογη και άριστη συνεργασία, δεν κολακεύουν την ελληνική κυβέρνηση, αντιθέτως, την κατηγορεί εμμέσως, ίσως, για ενδοτικότητα, χαλαρότητα, υποχωρητικότητα και παράδοσης άνευ όρων στις απαιτήσεις και επιταγές των δανειστών.

 

Επισκέφθηκε τη χώρα μας ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν και η γειτόνισσά μου κα Κούλα είχε τις απορίες για την επίσκεψη και τα όμορφα λόγια του γάλλου προέδρου προς τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και προς τη χώρα μας.

Το αίνιγμα και η απορία της επίσκεψης λύθηκε με την πώληση από τη Γαλλία και αγορά από τη φτωχοποιημένη Ελλάδα δύο κορβετών αξίας πάνω από 1 δις ευρώ.

Και η κα Κούλα όπως και πάρα πολλοί άλλοι έλληνες πιστεύαμε ότι, ήρθε στη χώρα μας ο κ. Μαρόν για να προειδοποιήσει και να διατρανώσει την αντίθεσή του στις αλυτρωτικές βλέψεις όμορων χωρών προς τη χώρα μας, ότι η Γαλλία είναι εδώ.

Κούλα άνθρακας ο θησαυρός… για να πουλήσει την πραμάτεια του ήρθε στη χώρα μας…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button