Μετεκλογικός απολογισμός από τον Χρήστο Γκαρμπούνη

Σχολιασμό των αποτελεσμάτων σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο κάνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Χρήστος Γκαρμπούνης, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης των αυτοδιοικητικών εκλογών και για την επόμενη μέρα.

 

Σχολιασμό των αποτελεσμάτων σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο κάνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Χρήστος Γκαρμπούνης, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης των αυτοδιοικητικών εκλογών και για την επόμενη μέρα.

 

Ξεκινώντας από τα της επικράτειας, ο συνομιλητής μας λέει: «Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι τα δύο νέα μεγάλα κόμματα, μια καρικατούρα του νέου δικομματισμού Ν.Δ. και ΣυΡιζΑ, έβαλαν τον πήχη ψηλά και… πέρασαν από κάτω. Η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά είναι εκτός δευτέρου γύρου στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο της Αθήνας. Ο δε ΣυΡιζΑ -που κομματικοποίησε πλήρως τις αυτοδιοικητικές εκλογές μεταφέροντας εκεί τα διλήμματα που βάζει στην κεντρική πολιτική σκηνή- είναι σχεδόν παντού κάτω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών. Αυτό ισχύει και για την Περιφέρεια Αττικής όπου πήρε την πρώτη θέση. Ο κόσμος δεν τσίμπησε στα διλήμματα της νέας τεχνητής πόλωσης. Ένα πολύ σημαντικό του κόσμου ψήφισε με τοπικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια».

 

Ικανοποιημένη η Δημοκρατική Αριστερά

 

Αναφορικά με τη ΔΗμΑρ, ο κ. Γκαρμπούνης συνοψίζει: «Είναι ικανοποιημένη, γιατί εκεί που συμμετείχε σε πλατύτερα σχήματα και ανέδειξε τοπικά ζητήματα προτείνοντας λύσεις, πήρε ικανοποιητικά ποσοστά. Αναφέρομαι όχι μόνο στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και σε Περιφέρειες (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο) ή στη Νίκαια όπου ο Ιωακειμίδης εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή. Στην Περιφέρεια Αττικής είχαμε ένα σαφέστατα δυσμενές αποτέλεσμα, αλλά η αιτία είναι ότι άρχισε πολύ αργά η καμπάνια και η Μαρία Γιαννακάκη ήταν άγνωστη. Αξιοπρεπείς καταγραφές είχαμε στη Στερεά Ελλάδα, στο Βόρειο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου συμμετείχαμε για πρώτη φορά και πετύχαμε τον βασικό στόχο μας που ήταν να εκπροσωπηθούμε στο νέο περιφερειακό συμβούλιο».

 

«Δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής»

 

«Το σοβαρότερο πρόβλημα που ανέδειξαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής» σημειώνει ο συνομιλητής μας και λέει: «Αυτό δεν πρέπει να επισκιαστεί από τον κομματικό ανταγωνισμό των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη αυτές οι δυνάμεις να συνεννοηθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου, παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές τους. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για να ψηφίζεται ένα κόμμα που είναι σαφώς εγκληματική οργάνωση και δεν έχει καμία σχέση με την κοινοβουλευτική δημοκρατία, μιλώντας φανερά για ανατροπή της. Εδώ υπάρχει ευθύνη και των ψηφοφόρων, τελεία και παύλα».

 

Στήριξη σε Πούλιο, αποστάσεις από Παυλίδη και Γιαννακίδη

 

Σε ό,τι αφορά στον δήμο Ξάνθης «είναι σαφής η θέση μας: στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Κοινωνίας Δημοτών του Χρίστου Πούλιου, στη συγκρότηση του οποίου (αλλά και του προγράμματος) συμμετείχαμε ενεργά» λέει ο Χρήστος Γκαρμπούνης, προσθέτοντας: «Στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. δεν πρόκειται να στηρίξουμε ούτε τον κ. Παυλίδη ούτε τον κ. Γιαννακίδη. Πιστεύουμε ότι είναι λάθος ένα κόμμα να στηρίξει κάποιον από τους δύο συνδυασμούς, με την έννοια ότι αυτό είναι έξω από την πολιτική μας κουλτούρα. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε, δεν θεωρούμε ότι οι πολίτες είναι πρόβατα για να τους πούμε ψηφίστε τον έναν ή τον άλλον». Και καταλήγει λέγοντας: «Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας στον πρώτο γύρο, έχουμε διαμορφώσει μια πρόταση για την Περιφέρεια που θα την θέσουμε στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Και από εκεί και πέρα ο πολίτης ας κρίνει τι θα ψηφίσει, με βάση τα προγράμματα και την αξιοπιστία των προσώπων που συμμετέχουν στους συνδυασμούς του δεύτερου γύρου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button