“Στόχος μας η αύξηση του ΑΕΠ της περιφέρειας κατά 20% μέσα σε 5 χρόνια”

Σε πανηγυρικό κλίμα και με την παρουσία δεκάδων υποστηρικτών της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου AIROTEL GALAXY στο κέντρο της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου.

Σε πανηγυρικό κλίμα και με την παρουσία δεκάδων υποστηρικτών της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου AIROTEL GALAXY στο κέντρο της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση έδωσαν βροντερό μήνυμα ότι η ώρα της αλλαγής ήρθε όχι μόνο για την Καβάλα αλλά και για ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς η απερχόμενη διοίκηση Γιαννακίδη απεδείχθη άκρως ανεπαρκής και επικίνδυνη.

Κατά την διάρκεια της εισήγησής του ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης μετέφερε στους παρευρισκόμενους το μήνυμα της νίκης της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, μήνυμα το οποίο λαμβάνει καθημερινά από ολόκληρη την περιφέρεια, ενώ επεσήμανε ότι η Καβάλα θα πρέπει να προσδώσει, τα επόμενα 5 χρόνια, κύρος στην περιφέρεια και να λάβει την θέση που της αξίζει. Χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων:

“Ποιο είναι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας; Όλοι οι κάτοικοι της περιφέρειας ΑΜΘ ζητούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά, προβλήματα όπως η υπανάπτυξη και η ανεργία. Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι υπάρχει βαθύτατη οικονομική κρίση, αλλά ο κ. Γιαννακίδης έχει ιδιαίτερη ευθύνη για το ότι η πτώση του κοινωνικού, οικονομικού και βιοτικού επιπέδου της περιφέρειας είναι ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με ολόκληρη την Ελλάδα. Ο κ. Γιαννακίδης είχε στην διάθεσή του πάρα πολλά εφόδια αλλά δεν αξιοποίησε κανένα από αυτά.

Εμείς δεν θα σας πούμε ότι θα κάνουμε τα πάντα, διότι ξέρουμε ότι χορτάσατε πολλά ψέματα. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πραγματικότητα. Είμαστε στις τελευταίες θέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα όσον αφορά την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Η περιφέρειά μας είναι η περιφέρεια των χαμένων ευκαιριών, η οποία δυστυχώς δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά στα έργα-οδηγούς, τα οποία θα σηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του τόπου.

Αρκεί να δείτε τι γίνεται στον νομό Καβάλας. Δεν έχει γίνει τίποτα στο λιμάνι. Όσον αφορά την σιδηροδρομική σύνδεση με τους Τοξότες, αυτή έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει με την οδική σύνδεση Δράμας-Καβάλας, το φράγμα του Μαρμαρά και τα Τενάγη –στα οποία τελευταία έχουν προτείνει φαραωνικού επιπέδου λύσεις. Και το χειρότερο είναι ότι πλέον έχουν αρχίσει και καπηλεύονται τις προσπάθειες και τον ιδρώτα άλλων.

Και δεν πρέπει, φυσικά, να ξεχνάμε την περίπτωση των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Μια περίπτωση στην οποία οι ιθύνοντες της περιφέρειας ΑΜΘ, αφού κινήθηκαν επικίνδυνα για την δημιουργία μιας ΕΟΖ στην περιοχή μας, σήμερα παριστάνουν τους τιμητές, ισχυριζόμενοι ότι είναι αυτοί που εμπόδισαν την ίδρυσή της.

Εμείς δεν θα ήμασταν εδώ αν δεν πιστεύαμε ότι υπάρχει ελπίδα. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε με όρεξη, να πολεμήσουμε τα προβλήματά μας, να εξαφανίσουμε τα μειονεκτήματά μας, να σταματήσουμε την πτώση, να ανοίξουμε τον δρόμο για την απασχόληση και την ανάπτυξη. Έχουμε συγκεκριμένο όραμα, γιατί βλέπουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις ίδιες ανησυχίες. Έχουμε, επίσης, συγκεκριμένο στόχο: την αύξηση του ΑΕΠ κατά 20% μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Κάθε ενέργειά μας θα διέπεται από το ίδιο πάντα ερώτημα: Πόσες θέσεις απασχόλησης θα δημιουργούνται; Μόνο έτσι θα

Το αν θα μπορέσουν να γίνουν όλα αυτά εξαρτάται από εμάς και από εσάς. Αν δουλέψουμε με όρεξη και συναδελφικότητα μπορούμε να πετύχουμε όλα όσα επιδιώκουμε. Σήμερα υπάρχουν 2 επιλογές: είτε της υπανάπτυξης και της κατρακύλας είτε της προόδου και της ανάπτυξης. Και αυτή την δεύτερη επιλογή στηρίζει η ‘Περιφερειακή Αναγέννηση’, μια παράταξη ο μόνος εντολέας της οποίας είναι η κοινωνία. Κανένας άλλος δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει εντολέας μας.  ”

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button