«Το μυστικό για μια χαρούμενη ζωή….»

Μια και διανύουμε ένα προεκλογικό Σαββατοκύριακο με τις καθιερωμένες κορώνες και κόντρες και με την απαισιοδοξία να πλανάται παντού, η στήλη αποφάσισε για άλλη μια φορά να στραφεί στη βοήθεια των ειδικών μήπως και βρει τη λύση των προβλημάτων μας….
Αφού από τους πολιτικούς μας δε βλέπουμε φως, ας αναζητήσουμε από άλλου τα μικρά μυστικά μιας επιτυχημένης κα χαρούμενης ζωής…..

Μια και διανύουμε ένα προεκλογικό Σαββατοκύριακο με τις καθιερωμένες κορώνες και κόντρες και με την απαισιοδοξία να πλανάται παντού, η στήλη αποφάσισε για άλλη  μια φορά να στραφεί στη βοήθεια των ειδικών μήπως και βρει τη λύση των προβλημάτων μας….


Αφού από τους πολιτικούς μας δε βλέπουμε φως, ας αναζητήσουμε από άλλου τα μικρά μυστικά μιας επιτυχημένης κα χαρούμενης ζωής…..


Ακριβώς για την επιτυχημένη και χαρούμενη ζωή, που στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο σπάνια, η στήλη σας παραθέτει μια ακόμη έρευνα διακεκριμένων επιστημόνων….


Πολλοί προσπαθούμε να βρούμε-ανάμεσα και εγώ- τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μια χαρούμενη και επιτυχημένη ζωή….


Χρόνια προσπαθώ να βρω τα κλειδιά της επιτυχίας και της χαράς και εκεί που νομίζω ότι το έχω κατορθώσει, κάτι συμβαίνει, κάτι λείπει και βρίσκομαι πάλι από την αρχή….


Βέβαια τα ζήτημα έχει να κάνει και με το πώς ορίζει ο καθένας από εμάς την έννοια μιας επιτυχημένης και χαρούμενης ζωής….


Κάποια δεδομένα και κριτήρια μπορεί να είναι υποκειμενικά και κάποια αντικειμενικά….


Και ακριβώς επειδή κάπου στην μέση πρέπει να βρίσκεται η λύση του γρίφου, το καλά κρυμμένο μυστικό, η στήλη  σας παρουσιάζει την επιστημονικώς τεκμηριωμένη πλευρά του θέματος μήπως και δώσει κάποια καλύτερη απάντηση….


 


Βρέθηκε , λένε οι επιστήμονες, το μυστικό για μια χαρούμενη και επιτυχημένη ζωή….


Και το μυστικό κρύβεται στην καλή λειτουργική μνήμη…


Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι που έχουν καλό μνημονικό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι αισιόδοξοι, σίγουροι για τον εαυτό τους και επιτυχημένοι στην καριέρα τους….


Αντίθετα όσοι δεν έχουν καλή μνήμη έχουν μεγαλύτερη τάση να κάνουν μούτρα και να είναι απαισιόδοξοι….


Η λειτουργική μνήμη είναι καλή όταν διεκπεραιώνει παράλληλα δυο εργασίες , δηλαδή θυμάται και επεξεργάζεται πληροφορίες…


Το πιο απλό παράδειγμα για το αν η μνήμη αυτή λειτουργεί σωστά είναι να ζητηθεί από τον άνθρωπο να μετρήσει δυο νούμερα πίσω από οποιονδήποτε αριθμό και εκείνος να δώσει απάντηση χωρίς δισταγμό….


Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι διαθέτουν καλή λειτουργική μνήμη τείνουν να έχουν καλύτερες δουλειές και καλύτερης ποιότητας συναισθηματικές σχέσεις….


 


Οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα, επισημαίνουν ότι με τη λειτουργική μνήμη λαμβάνουμε  νέες πληροφορίες, τις ενσωματώνουμε στα στοιχεία που γνωρίζουμε και στη συνέχεια προχωράμε προς τα εμπρός…


Η λειτουργική μνήμη μας επιτρέπει επίσης να προσαρμοζόμαστε πιο εύκολα και γρήγορα σε νέες καταστάσεις….


Έτσι λοιπόν η λειτουργική μνήμη που μας παρέχει τη δυνατότητα να διατηρούμε πληροφορίες στο μυαλό για σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πολύ σημαντική για να τα βγάζουμε πέρα με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας….


Οι ικανότητές της διαφέρουν από άτομο σε άτομο και μπορεί σε γενικέ γραμμές να εκτιμηθεί μετρώντας τον αριθμό των πληροφοριών που μπορεί κάποιος να κρατήσει στο μυαλό του κάθε δεδομένη στιγμή….


 


Το μυστικό λοιπόν, σύμφωνα με τους επιστήμονες για να είμαστε επιτυχημένοι και χαρούμενοι είναι στο να μπορούμε να συγκρατούμε στη μνήμη μας πολλά πράγματα….


Να είμαστε ένα ανοιχτό σφουγγάρι που ρουφά κάθε τι που συμβαίνει γύρω του και φυσικά το αποθηκεύει στην άκρη του μυαλού του και ανάλογα να το αξιοποιεί…..


Βέβαια ή έρευνα αυτή προσωπικά με προβλημάτισε καθότι εδώ προσπαθούμε να ξεχνούμε και να διαγράφουμε από τη μνήμη μας ότι δε μας αρέσει και μας πληγώνει, ότι μας στενοχωρεί για να αισθανόμαστε καλύτερα και τώρα έρχεται και τα αναιρεί όλα αυτά….


Τουτέστιν μη διαγράφεται τίποτε, καταχωρείστε τα όλα στο μυαλουδάκι κα την ψυχή σας και αφήστε τη λειτουργική σας μνήμη να κάνει τη δουλειά της….


Και για καλύτερα αποτελέσματα φροντίστε να την εξασκήσετε μετρώντας ανάποδα για παράδειγμα τα εμπόδια και τα προβλήματα της ζωής σας ή ξεκινώντας από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων , για  να δούμε και ποιες και αν τις θυμάστε για να ανταποκριθείτε και ανάλογα στο κάλεσμα που θα σας κάνουν τον ερχόμενο μήνα για να τους θυμηθείτε ….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button