Ιδού η Ρόδος κ. Σαμαρά, ιδού και το πήδημα…

Αρχισαν κάποιοι κομματικοί φωστήρες της συγκυβέρνησης εν όψει των προσεχών εκλογών να… ρίχνουν στον πολιτικό στίβο και το θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος.

Αν και με αποφάσεις της συγκυβέρνησης πολλά άρθρα του συντάγματος που έχουν σχέση με εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά έχουν καταστρατηγηθεί – καταπατηθεί με αποφάσεις νομοθετικού περιεχομένου σε μια νύχτα.

Αρχισαν κάποιοι κομματικοί φωστήρες της συγκυβέρνησης εν όψει των προσεχών εκλογών να… ρίχνουν στον πολιτικό στίβο και το θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος.

Αν και με αποφάσεις της συγκυβέρνησης πολλά άρθρα του συντάγματος που έχουν σχέση με εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά έχουν καταστρατηγηθεί – καταπατηθεί με αποφάσεις νομοθετικού περιεχομένου σε μια νύχτα.

Θα πρέπει με συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθεί το αναχρονιστικό και όχι μόνο άρθρο του συντάγματος που αναφέρεται στην ασυλία των βουλευτών και την παραγραφή των αδικημάτων μετά από δύο συνόδους της βουλής.

Αυτό όμως που δε χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση, η μείωση των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου από 300 μέχρι τους 2300 γιατί δε γίνεται;

Τόσο πολύ φοβούνται τις εσωτερικές αντιδράσεις των βουλευτών; Ας ψηφισθεί αν οι επικεφαλής της συγκυβέρνησης το επιθυμούν… σφόδρα ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Τα άλλα είναι… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμασδτε.

Ιδού η Ρόδος κ. Σαμαρά, ιδού και το πήδημα…

 

Και ενώ είχαμε ξεχάσει τα τηλεφωνικά ραντεβού…  με τους γιατρούς, άρχισαν να μας τα υπενθυμίζουν με συνεχή διαφημιστικά μηνύματα οι εταιρείες του 147…, 148… και 149…

Η κάθε κλήση κοστίζει για τον ασφαλισμένο τουλάχιστον ένα ευρώ.

Δεν υπάρχει άλλος ανέξοδος τρόπος για τους ασφαλισμένους και ιδίως τους ηλικιωμένους και ανήμπορους να κλείνονται οι επισκέψεις στα ιατρεία του Π.Ε.Δ.Υ.; Γιατί θα πρέπει να επιβαρύνονται το 1 ευρώ κάθε φορά και γιατί θα πρέπει κάποιες εταιρείες να τα κονομάνε;

Λαλίστατε αρμόδιε υπουργέ ασχολήσου επί τέλους με τα θέματα της υγείας και όχι επί παντός επιστητού!!!

 

Τι γίνεται τελικά με το ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του κ. Αλέξη Τσίπρα;

Οταν γίνονται τηλεοπτικές συζητήσεις έχουν φροντίσει οι καναλάρχες και οι παρουσιαστές στο πάνελ να βρίσκονται σε συνεχή «μονομαχία» ο  επρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι όλοι οι άλλοι.

Το ΚΚΕ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη συγκυβέρνηση που ευθύνεται για τη φτχοποίηση των ελλήνων , Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ για πράξεις και ευθύνες άλλων.

Ο κ. Βενιζέλος μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα κερδίσει κανέναν μεγάλο δήμο και καμία περιφέρεια.

Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί στο β’ γύρο των εκλογών θα ενωθούν όλοι (πλην ΑΝΕΛ) και θα υπερψηφισθεί, θα δοθεί γραμμή να μην ελεγχθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστρατεύεται τα εθνικά μας θέματα; Είναι ένα κόμμα που επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία; Είναι ένα κίνημα που θέλει την καταστροφή της χώρας;

Ειναι η παράταξη που με ευθύνη και αποφάσεις του εκατομμύρια έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας;

Οχι κύριοι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά.

Είναι ένα από τα πολλά ελληνικά κόμματα που όπως όλοι θέλουν με τις δικές του πολιτικές να βγάλει τη χώρα από το σημερινό τέλμα.

Κανένα ελληνικό πολιτικό κόμμα, δεν το δέχομαι με τίποτα, δεν αντιστρατεύεται τη χώρα μας. Υπάρχουν όμως διαφορές πολιτικές στον τρόπο εξόδου της ελληνικής κοινωνίας από την κρίση.

Για τους γνωρίζοντες: πετροβολούν τις πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια…

 

Ακουγα και έβλεπα τον κ. Βενιζέλο σε διακαναλιακή συνέντευξη και διερωτήθηκα για ποιο λόγο και με ποια αιτία κλήθηκε,.

Στο πάλια κραταιό και υπερήφανο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου διεμοίρασαν τα ιμάτιά του και επί τον ιματισμόν έβαλαν κλήρο.

Αφού το ΠΑΣΟΚ δεν κατεβαίνει στις ευρωεκλογές γιατί δίνεται τηλεοπτικός χρόνος στο σημερινό αρχηγό του και μάλλον θα του δοθεί και ανάλογη με τις εκλογές του 2012 Οικονομική εκλογική ενίσχυση.

Πως καταντήσαμε λοχία. Ποιος είμαι εγώ, ποιος είσαι εσύ…

 

Παρατηρώντας τις τηλεοπτικές συζητήσεις διαπίστωσα ότι όλα τα κόμματα, πλην Λακεδαιμονίων (Νέα Δημοκρατία) εκπροσωπούνται για θέματα ευρωεκλογών, σχεδόν πάντα, από υποψηφίους ευρωβουλευτές. Η Νέα Δημοκρατία αν και έχει ικανότατα στελέχη να μας καταθέσουν τις απόψεις τους, τις θέσεις τους, τις ιδέες τους και για να τους γνωρίσουν οι ψηφοφόροι, την εκπροσωπούν και έχουν το τηλεοπτικό μερίδιο του λέοντος η γιαννιώτισσα κα Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η σπαρτιάτισσσα κα Φεβρωνία Πατριανάκου.

Ευρωεκλογές έχουμε κύριοι της Ν.Δ. και όχι βουλευτικές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button