“Καταθέτω μυαλό – ψυχή και καρδιά! “Αγαπώ την ΞΑΝΘΗ …ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ! Θα ήθελα να γίνει καλύτερη για το παιδί μου… για τα παιδιά μας! “

Η Νίκη Χοτζούδη κόρη της Μαρίας και του Μάρκου Χοτζούδη, γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1972. Ασχολείται με την Διαφήμιση και το Marketing. Σε νεαρή ηλικία έκανε υπερήφανη την πόλη της και τους γονείς της φέρνοντας 12 χρυσά μετάλλια και κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους Διασυλλογικούς Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής.

 

Η Νίκη Χοτζούδη κόρη της Μαρίας και του Μάρκου Χοτζούδη, γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1972. Ασχολείται με την Διαφήμιση και το Marketing. Σε νεαρή ηλικία έκανε υπερήφανη την πόλη της και τους γονείς της φέρνοντας 12 χρυσά μετάλλια και κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους Διασυλλογικούς Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής.

 

 Ασχολήθηκε ενεργά στα Μ.Μ.Ε. και έδωσε ηχηρό παρόν στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης καταφέρνοντας για πρώτη φορά να εκπέμπει ζωντανά τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ξάνθης (Κανάλι 6). Με έντονο το δημοσιογραφικό στοιχείο συνέχισε ως συντάκτρια στήλης.

 

 Έχοντας δική της καθημερινή στήλη στην τοπική εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ” “Μια φορά και ένα καιρό…”

 

Ο χαρακτήρας της, αλλά και οι οικογενειακές της αξίες δεν της επιτρέπουν να μένει αμέτοχος θεατής των αναγκών του τόπου της.

 

 Το 2010  εκλέχτηκε Τοπική Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης με την παράταξη του Δημάρχου Μιχαήλ Στυλιανίδη.

 

Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός εξάχρονου αγοριού.

 

Σήμερα είναι υποψήφια με το συνδυασμό “Δήμος Πρότυπο” με υποψήφιο δήμαρχο Ξάνθης, το Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, έναν άνθρωπο με ήθος, συνέπεια και εργατικότητα.

 

 

 

Ποια είναι η έννοια της πολιτικής και δη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εσάς;

 

Τοπική Αυτοδιοίκηση για μένα σημαίνει ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί με γνώμονα το καλό του τόπου! Πέρα από παρατάξεις, αντιπαλότητες και ιδιωτικά συμφέροντα, όπως και η οικογένεια! Υπάρχουν πάντα διαφωνίες, αλλά συγχρόνως υπάρχει μια ενότητα στις δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις! Εκπροσωπώ τους κατοίκους της πόλης μου και όχι ένα μεμονωμένο άτομο!

 

 Πως εννοείτε  την έννοια της προσφοράς σας στο Δήμο;

 

Καταθέτω μυαλό – ψυχή και καρδιά! Αγαπώ την  ΞΑΝΘΗ …ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ! Θα ήθελα να γίνει καλύτερη για το παιδί μου… για τα παιδιά μας!

 

 Ποιοι είναι οι τομείς που θα επιλέγατε να προτάξετε σε εφαρμογή πράξεων, εάν εκλεγείτε στο τοπικό συμβούλιο; 

 

Ανεργία, παιδικοί σταθμοί και σχολεία!! Αδέσποτα! Πάρκα και ασφάλεια! Καθαριότητα!! Παλιά Πολη, ανάδειξη και προβολή αυτής.

 

 Ποιες είναι οι καινοτόμες προτάσεις σας;

 

Να δουλέψουμε όλοι μαζί για το πραγματικό καλό της πολης μας! Να ενδιαφερθούμε για την Ξάνθη και τους κατοίκους της.

 

 Αν έπρεπε να καταργήσετε ‘κάτι’ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ποιο θα ήταν αυτό;

 

Το ‘μέσον’ την ‘εθελοτυφλία’ και την φράση μερικών ‘δεν βαριέσαι …’

 

Παραθέστε με δυο καινοτόμες προτάσεις για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

 

Προτάσεις πάρα πολλές όσον αφορά το θέμα! Ανάδειξη τις τοπικής παράδοσης και του  πολιτισμού από την προσχολική ηλικία! Αν καταφέρουμε και περάσουμε στα παιδιά μας την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας τότε έχουμε ελπίδα για το μέλλον! Κτίζεις μόνον αν ρίξεις γερά θεμέλια… Όσον αφορά το θέμα του τουρισμού…

 

Η Ξάνθη είναι μια από τις ομορφότερες πολεις της Ελλάδας! Είναι μια πραγματική αρχόντισσα και το δείχνει κάθε μέρα! Στόχος είναι σε συνεργασία με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο να εφαρμόσουμε σχέδιο ανάπτυξης. Έχουμε μια Παλιά Πολη που διψά για τουρισμό. Έχουμε μια γραφική μοναδική Σταυρούπολη με όλες τις ομορφιές του Νέστου! Έχουμε και μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά! Το θέμα δεν είναι να προτείνεις… το θέμα είναι να υλοποιείς!!!!!

 

 Ο εθελοντισμός συναρμόζεται με την Δημοτική Αρχή;

 

Ασφαλώς. Όλες οι προηγμένες χώρες έχουν συνεργασίες εθελοντικών οργανώσεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άλλωστε και μέρος της πολιτικής βασίζεται στη διάθεση της προσφοράς. Όταν αυτά τα δυο συναντηθούν μπορούν να γίνουν μικρά θαύματα.

 

 Με τι θα παρομοιάζατε τον τόπο σας;

 

Με την Πηνελόπη που πρέπει να κρατά άσβεστη την ελπίδα της….

 

 Αν σας χαρακτηρίζουν 5 λέξεις ως άνθρωπο, ποιες είναι;

 

Δυναμισμός – αισιοδοξία – πατρίδα – θρησκεία – εθελοντισμός

 

από την Παυλίνα Μακρή  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button