Εχασε και κινδυνεύει!!!

Παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η SKODA ΞΑΝΘΗ ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με σκορ 3-2.

Ο Κάλβο με πέναλτι πέτυχε το 0-1 για να ισοφαρίσει ο Ροβίθης στο 39’ και ο Γούτας με κεφαλιά έκανε το 1-2 στο φινάλε του α’ μέρους.

Στο 78’ ο Περογαμβράκης και στο 86’ ο Μιλιάζες με πέναλτι πέτυχαν την ολική ανατροπή και το 3-2 για τους γηπεδούχους. 

Περιγραφή αγώνα 

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague στο «Θ. Βαρδινογιάννης» μεταξύ του ΟΦΗ και της SKODA ΞΑΝΘΗ.

Παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η SKODA ΞΑΝΘΗ ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με σκορ 3-2.

Ο Κάλβο με πέναλτι πέτυχε το 0-1 για να ισοφαρίσει ο Ροβίθης στο 39’ και ο Γούτας με κεφαλιά έκανε το 1-2 στο φινάλε του α’ μέρους.

Στο 78’ ο Περογαμβράκης και στο 86’ ο Μιλιάζες με πέναλτι πέτυχαν την ολική ανατροπή και το 3-2 για τους γηπεδούχους. 

Περιγραφή αγώνα 

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague στο «Θ. Βαρδινογιάννης» μεταξύ του ΟΦΗ και της SKODA ΞΑΝΘΗ.

Η ομάδα της Κρήτης ήθελε τους βαθμούς της επιτυχίας για να αποκτήσει πλεονέκτημα για την τελική 6η θέση του σχετικού πίνακα ενώ η ξανθιώτικη ομάδα είχε άμεση ανάγκη τους βαθμούς για να αποφύγει τις επικίνδυνες θέσεις και τα σενάρια υποβιβασμού, ιδιαίτερα μετά το 2-3 από τον Πλατανιά την περασμένη Δευτέρα.

Με τους 35 πόντους δύο αγωνιστικές πριν το τέλος μόνο ασφάλεια δεν ένιωθε η ξανθιώτικη ομάδα που έψαχνε μία νίκη – τουλάχιστον – και μία ισοπαλία στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Ο Νίκος Κεχαγιάς στην προσπάθειά του αυτή, επέλεξε μία 11άδα προχωρώντας σε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι.

Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπέρτος και ο Μπαξεβανίδης στα άκρα της άμυνας, ο Γούτας και ο Χοσέμι κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Βασιλακάκης με τον Ντε Γκούζμαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Μάνταλο, Τριάδη και Κάλβο σε πιο δημιουργικούς ρόλους και τον Σολτάνι στην κορυφή της επίθεσης ενώ εκτός 18άδας κόπηκαν σαν… υπεράριθμοι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα οι Ζαρόπουλος – Μπαρέττας.

Από την άλλη μεριά ο Σα Πίντο ήθελε η ομάδα του να επιστρέψει στις επιτυχίες καθώς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας έχανε κι εντός κέρδιζε με τελευταίο αποτέλεσμα το 2-1 από τον Λεβαδειακό. Επίσης ζητούσε την 11η φετινή νίκη του ΟΦΗ έχοντας παράλληλα 11 ισοπαλίες και 11 ήττες!

Ιδανικά ξεκίνησε η αναμέτρηση για την SKODA ΞΑΝΘΗ που από το 5ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Κάλβο.

Στην ανατροπή του Μάνταλου από τον Ζόρο ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και η ξανθιώτικη ομάδα σημείωσε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ από το γρήγορο γκολ χάνοντας καλές ευκαιρίες με τις κεφαλιές των Κουτσιανικούλη – Παπάζογλου στο πρώτο εικοσάλεπτο, σε ένα χρονικό σημείο όπου υπήρχαν τρεις κίτρινες κάρτες ενώ η κατοχή μπάλας ήταν 70% για τον ΟΦΗ και 30% για την SKODA ΞΑΝΘΗ.

Στο 26ο λεπτό ο Δήμος Μπαξεβανίδης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Εστεμπάν Σολάρι, μία αλλαγή που έφερε αλλαγές και στο εσωτερικό σχήμα των φιλοξενούμενων με τον Τριάδη να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο 34’ για τον ίδιο λόγο αντικαταστάθηκε ο Μπανούσης από τον Ροβίθη για τον ΟΦΗ σε ένα χρονικό διάστημα που ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου ήταν μικρός καθώς υπήρχαν πολλές διακοπές.

Έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. ο νεοεισελθών παίκτης των γηπεδούχων Μανώλης Ροβίθης, ήταν στην κατάλληλη θέση και παίρνοντας το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Κυριακίδη στο γυριστό σουτ του Παπάζογλου, με σουτ σημείωσε το 1-1 ενώ στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας της SKODA ΞΑΝΘΗ απέκρουσε το πλασέ του Παπάζογλου.

Όμως στο 45’ ο Δημήτρης Γούτας βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής του ΟΦΗ και εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Κάλβο για να κάνει το 1-2, στέλνοντας την ξανθιώτικη ομάδα με προβάδισμα στα αποδυτήρια αφού ο Ροβίθης στην αστόχησε με το πλασέ του και ο Κυριακίδης απέκρουσε στο φινάλε με τα πόδια την κεφαλιά του Ντούντου.

Η επανάληψη ξεκίνησε με αλλαγή για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Νίκο Κεχαγιά να περνά στο παιχνίδι στον Σπύρο Βάλλα στη θέση του Κάρλος Κάλβο.

Ως εκ τούτου, ο Τριάδης επέστρεψε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής με τον Χοσέμι να πηγαίνει στα αριστερά της άμυνας και τον Σπύρο Βάλλα παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας με τον Δημήτρη Γούτα.

Στο 57’ έγινε η δεύτερη κίνηση του Ρικάρντο Σα Πίντο από τον πάγκο με τον Περογαμβράκη να παίρνει τη θέση του Ντουντού.

Στο πρώτο κομμάτι του β’ μέρους δεν υπήρχε καμία ευκαιρία για τις δύο ομάδες με την SKODA ΞΑΝΘΗ να προσπαθεί να ανεβάσει τα ποσοστά την στην κατοχή μπάλας και κατ’ επέκταση να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα.

Στο 60ό λεπτό συνολικά τα λάθη ήταν 60 στην αναμέτρηση και 29 τα φάουλ.

Ο ΟΦΗ σταδιακά ξεκίνησε να πιέζει, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κυριακίδη.

Η ξανθιώτικη ομάδα δεν βρήκε τον τρόπο να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να κάνει πιο εύκολο το απόγευμά της στο Ηράκλειο με τον Περογαμβράκη στο 79’ με κεφαλιά να κάνει το 2-2.

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα στο 85’ με τον Δασκαλόπουλο να δίνει πέναλτι σε περίπτωση χέρι του Βάλλα και τον Μιλιάζες να ευστοχεί κάνοντας το 3-2 και την ολική ανατροπή για τον ΟΦΗ. 

Φάσεις – Γκολ 

4’ Ανατροπή του Μάνταλου από τον Ζορό και πέναλτι για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Κάλβο που έκανε το 0-1.

11’ Η κεφαλιά του Κουτσιανικούλη πέρασε άουτ μετά τη σέντρα του Ζε Εντουάρντο.

18’ Σέντρα του Μπούρμπου κεφαλιά του Παπάζογλου άουτ!

23’ Σέντρα του Μιλιάζες σουτ στην κίνηση του Κουτσιανικούλη μπλόκαρε σταθερά ο Κυριακίδης σε μία φάση που οι γηπεδούχοι δεν τήρησαν το fair play.

29’ Ο Κουτσιανικούλης έκανε τη σέντρα από αριστερά για τον Μπανούση με την μπάλα να περνά και τον παίκτη του ΟΦΗ να τραυματίζει – άθελά του – τον Κυριακίδη.

38’ Μακρινό σουτ του Κάλβο κατέληξε εύκολα στα χέρια του Φερνάντες.

39’ Το σουτ του Παπάζογλου απέκρουσε ο Κυριακίδης και στην επαναφορά ο Ροβίθης με σουτ σημείωσε το 1-1.

40’ Το πλασέ του Παπάζογλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κυριακίδης.45’ Ο Κάλβο εκτέλεσε φάουλ και ο Γούτας με κεφαλιά σημείωσε το 1-2.

45+’ Το πλασέ του Ροβίθη κατέληξε σε κόρνερ μετά από κόντρα.4

5+’ Την κεφαλιά του Ντουντού απέκρουσε με τα πόδια σωτήρια ο Κυριακίδης! 

66’ Φάση διαρκείας μετά το κόρνερ του Μιλιάζες, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Γούτα και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

70’ Το σουτ του Περογαμβράκη μπλόκαρε ο Κυριακίδης.

79’ Ο Περογαμβράκης με κεφαλιά σημείωσε το 2-2.

83’ Ο Μπούρμπος με σουτ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι!

86’ Ο Μιλιάζες με πέναλτι πέτυχε το 3-2.

94’ Το σουτ του Ροβίθη απέκρουσε ο Κυριακίδης.

95’ Το σουτ του Σουάρεζ πέρασε άουτ.

97′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέρτο να στέκεται άτυχος και να σουτάρει άουτ! 

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γιώργος (ΕΠΣ Κορινθίας)Α’ Βοηθός: Καρσιώτης Μιχαήλ (ΕΠΣ Κορινθίας)Β’ Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνης (ΕΠΣ Αθηνών)

4ος Διαιτητής: Δελφάκης Ιωάννης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Κίτρινες: 7’ Περογαμβράκης (στον πάγκο), 12’ Μπαξεβανίδης, 16’ Μπέρτος, 45’ Χοσέμι, 48’ Ροβίθης, 48’ Γούτας, 53’ Μπούρμπος, 62’ Κουτσιανικούλης, 85’ Βάλλας, 96′ Ζε.

Συνθέσεις 

ΟΦΗ: Φερνάντες, Ζορό, Μπανούσης (34’ λ.τρ. Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ντουντού (57’ Περογαμβράκης), Ζε, Μπαρέιρο (77’ Νούνιες), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (27’ λ.τρ. Σολάρι), Χοσέμι (87’ Σουάρεζ), Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Κάλβο (46’ Βάλλας), Τριάδης, Σολτάνι, Μάνταλος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button