4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Ξάνθη

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Ξάνθη, που θα γίνει την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στο 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης και ώρες 10:00 π.μ. έως 15:00μ.μ

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Ξάνθη, που θα γίνει την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στο 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης και ώρες 10:00 π.μ. έως 15:00μ.μ

Το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υ.Παι.Θ.), Αρ. Απόφ. 198418/Γ7/24-12-2013 και με την Υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π). Επιπρόσθετα, φέτος, έχουμε την υποστήριξη της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε).

Το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info)θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Ξάνθη, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και στα Χανιά .

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Συμμετέχουν επίσης και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Την Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 12:00 έως 2:00θα πραγματοποιηθεί συνεδρία σύνδεσης (τηλεδιάσκεψης) όλων των πόλεων που συμμετέχουν και παρουσίασης έργων μαθητών μέσω διαδικτύου.

Στην Ξάνθη συμμετέχουν 38 έργα μαθητών από 16 σχολεία της Θράκης και περίπου 350 μαθητές και 26 καθηγητές. Παράλληλα στο χώρο του Φεστιβάλ, θα λάβουν χώρα για μαθητές και επισκέπτες ανοικτά εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, ανοικτό εργαστήριο «Raspberry pi», ανοικτό εργαστήριο «Πληροφορική χωρίς υπολογιστές».

Φιλοδοξούμε το Φεστιβάλ να δώσει μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες ώστε η όλη  προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας να στεφθεί με επιτυχία.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόταση μας

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να αντλήσετε από τον δικτυακό μας τόπο: http://digifestxan.blogspot.gr/   

 

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή

                Ναλμπάντη Θεοδώρα                                 Γεωργούδας Ιωακείμ

 

     Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής                          Υπ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

                           Θράκης                                      Δ/νσης Β’θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button