ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Είναι κατανοητό ότι την προεκλογική περίοδο μπορεί να υπάρξουν και υπερβολές και μεγαλοστομίες. Ωστόσο όταν το θέμα είναι η Δημόσια Υγεία πρέπει να υπάρχουν οι δέουσες απαντήσεις.

Είναι κατανοητό ότι την προεκλογική περίοδο μπορεί να υπάρξουν και υπερβολές και μεγαλοστομίες. Ωστόσο όταν το θέμα είναι η Δημόσια Υγεία πρέπει να υπάρχουν οι δέουσες απαντήσεις.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 2 Απριλίου 2014 η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο περιφερειακό Συμβούλιο, « Περιφερειακή Αναγέννηση », εγκαλεί τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Αριστείδη Γιαννακίδη για «αναισθησία» και προφανή αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με το θόρυβο που προκάλεσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών).

Επί του θέματος η Διοίκηση της Περιφέρειας διευκρινίζει ότι :

  1. Ουδέποτε πρωτοκολλήθηκε σε υπηρεσία της Περιφέρειας, ή στο Γραφείο Περιφερειάρχη έγγραφο της Μ.Κ.Ο. «ΠΑΚΟΕ» ή άλλου ιδιώτη ή φορέα σχετικά με πρόβλημα μη καταλληλότητας νερών ύδρευσης, πλην μίας περίπτωσης στο Δήμο Αρριανών Ροδόπης, η οποία και έχει διευθετηθεί.
  2. Κανένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) δεν περιήλθε στο Γραφείο Περιφερειάρχη τον μήνα Ιούνιο του 2013 όπως προκύπτει από το αρχείο που τηρείται. Επισημαίνεται ότι η υποβολή καταγγελιών τέτοιου είδους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν είναι δόκιμος τρόπος ούτε νομικά επιτρεπτός. Ελέγχους για την ποιότητα του νερού, έχοντας υποχρέωση εκ του Νόμου, πραγματοποιούν οι κατά τόπους Δ.Ε.Υ.Α.. Δειγματοληψίες  πραγματοποιούν και οι κατά τόπους Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας μας, με απολύτως ελεγχόμενο και ενδεδειγμένο τρόπο, τόσο σε Δήμους όπου έχουν συσταθεί Δ.Ε.Υ.Α., όσο και σε οικισμούς που την ευθύνη ύδρευσης έχουν οι τοπικοί Δήμοι. Τα δείγματα αποστέλλονται για έλεγχο στο πιστοποιημένο από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας «Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας» στην Αλεξανδρούπολη. Εάν εντοπισθούν προβλήματα ενημερώνονται οι φορείς υδροδότησης και το Υπουργείο.
  3. Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το νερό της πόλης της Ξάνθης, κάνουμε γνωστό ότι κατά το έτος 2013 πραγματοποιήθηκαν από την υπηρεσία μας, σε διάφορα σημεία της πόλης,  61 δειγματοληψίες και το έτος 2014 (μέχρι σήμερα) περίπου 20, χωρίς να εντοπισθούν προβλήματα ή νερά επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία. Παρόμοια διαβεβαίωση έχουμε λάβει και από τη Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης.

 

Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Περιφέρειας ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας υπό τον Αριστείδη Γιαννακίδη πράττει πάντοτε τα δέοντα με ύψιστο ενδιαφέρον για τη Δημόσια Υγεία, συνεργαζόμενη για το σκοπό αυτό μόνο με θεσμοθετημένα  όργανα του Κράτους και πιστοποιημένα εργαστήρια.

Με το Δελτίο Τύπου της «Περιφερειακής Αναγέννησης», προκύπτει ότι ο κος Παυλίδης και η παράταξή του εμπιστεύονται περισσότερο τις Μ.Κ.Ο. απ’ ότι τους θεσμοθετημένους κρατικούς φορείς και τα πιστοποιημένα από το Υπουργείο Υγείας Εργαστήρια.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η άνευ λόγου δημιουργία πανικού στους πολίτες δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν το Δημόσιο Βίο.

Θα πρέπει ο κος Παυλίδης να κατανοήσει ότι οι Μ.Κ.Ο. όσο και αν είναι καλοδεχούμενες σε αρκετές περιπτώσεις, δεν υποκαθιστούν το Κράτος, όπως και οι αυτόκλητοι εισαγγελείς δεν μπορούν να υποκαθιστούν τις Εισαγγελικές Αρχές της Ελληνικής Δικαιοσύνης.  

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button