Παραμένουν ενεργοί στον κοινωνικό τους ρόλο

Στα πλαίσια λοιπόν της Ημέρας των Συνταξιούχων Αστυνομικών, το πρωί της περασμένης Κυριακής τελέσθηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και περιθεωρίου, κ. Παντελεήμονος στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεχεία ο εορτασμός έκλεισε με τη δεξίωση που παρατέθηκε στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.

Στα πλαίσια λοιπόν της Ημέρας των Συνταξιούχων Αστυνομικών, το πρωί της περασμένης Κυριακής τελέσθηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και περιθεωρίου, κ. Παντελεήμονος στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεχεία ο εορτασμός έκλεισε με τη δεξίωση που παρατέθηκε στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.


Στο αίθουσα εκδηλώσεων έδωσαν το παρόν αρκετοί απόστρατοι και συνταξιούχοι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να τα πουν για λίγο με τους ενεργεία συναδέλφους τους, άλλωστε όπως είπε και ο πρόεδρος του Σωματείου τους, κ. Γιώργος Τσάπαρης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αποτελούν ένα ενιαίο κομμάτι, μια οικογένεια με τους εν ενεργεία αστυνομικούς.


Μάλιστα πρόσθεσε “αποτελούμε και τα μάτια των συναδέλφων μας και μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η βοήθειά μας, καθώς σήμερα το επάγγελμα του αστυνομικού είναι στη χειρότερή του κατάσταση”.


Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο κ. Τσάπαρης δήλωσε ότι είναι η μέρα τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας και ήταν ένα αίτημά τους το οποίο καθιερώθηκε πριν από τρία χρόνια.


“Δεν το κάναμε γιατί θέλαμε προβολή, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι αποτελούμε ενιαία οικογένεια με τους εν ενεργεία αστυνομικούς και όσο ζούμε θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους για να τους βοηθάμε όποτε χρειαστεί.


Και η αλήθεια είναι πως τώρα η θέση τους είναι ακόμη πιο δύσκολη. Και ένας λόγος παραπάνω που και εσείς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα προβάλλετε κάποιες φορές ανάποδα. Δεν είπαμε να μην προβάλλετε την κακή πτυχή ενός αστυνομικού. Αλλά σίγουρα να δούμε και τον άνθρωπο αστυνομικό που ξεκινά από το σπίτι του, χαιρετάει την οικογένεια του και λέει πάω στη δουλειά μου. Δε νομίζω ότι ξεκινάει κάποιος αστυνομικός και λέει πάει να σκοτώσει ή να κάνει μια εγκληματική πράξη, ξεκινάει να πάει να δουλέψει , να βγάλει το μεροκάματο, της φτώχιας που λέμε, των 700 και 800 ευρώ και με τον κίνδυνο να μη γυρίσει και στο σπίτι του”.


Ο πρόεδρος του Σωματείου της Ένωσης Απόστρατων και Συνταξιούχων Αστυνομικών Ξάνθης, τα μέλη του οποίοι ξεπερνούν τα 400 άτομα, επεσήμανε πως παραμένουν ενεργοί και πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν εθελοντικά στο κοινωνικό σύνολο, τση τοπική κοινωνία..


Ήδη η συμβολή των συνταξιούχων αστυνομικών έχει αναγνωριστεί στην πυροπροστασία του περιαστικού άλσους της Ξάνθης, αλλά και των υπολοίπων δασών του νομού, όπου στελεχώνουν τις εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας από αρχές Ιουλίου.


Παράλληλα προσφέρουν στην Τράπεζα Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Τσάπαρης έχουν απευθυνθεί και στους σχολικούς φορείς του νομού προκειμένου, συνταξιούχοι αστυνομικοί να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ως σχολικοί τροχονόμοι.


Στο ερώτημα για το αν η πολιτεία τους έχει ανταμείψει για την προσφορά της, αν έχει αναγνωρίσει το έργο τους μέσω και των συντάξεων που παίρνουν, ο πρόεδρος των αποστράτων και συνταξιούχων αστυνομικών Ν. Ξάνθης, δήλωσε “εάν θα δούμε και προς τα κάτω, πρέπει να λέμε και δόξα τω Θεώ και αναφέρομαι στους συνταξιούχους των 400 και 500 ευρώ. Σίγουρα όμως όχι δεν είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι ζούμε με άνεση. Πολλοί από εμάς έχουμε άνεργα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν, οπότε καταλαβαίνετε”.   


Τέλος, ο κ. Γιώργος Τσάπαρης ευχαρίστησε το Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, Ταξίαρχο Ανδρέα Κατσιμπέρη για την εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμή των αποστράτων και συνταξιούχων αστυνομικών  και του ευχήθηκε και γρήγορα αρχηγός, προσθέτοντας “αμέσως μας αγκάλιασε, ζήτησε να μάθει τα προβλήματά μας και να συνεργαστούμε. Πραγματικά είναι προς τιμήν του”.


Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης δήλωσε για την Ημέρα τιμής των συνταξιούχων αστυνομικών “είναι μεγάλη μας χαρά που γιορτάζουμε αυτήν την ημέρα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι προσέφεραν πάρα πολλά και εξακολουθούν να προσφέρουν. Κάνουμε το ελάχιστο δυνατό για αυτούς τους ανθρώπους. Και όσο περισσότερο τους αξιοποιούμε εμείς οι εν ενεργεία τόσο πιο καλό είναι για την κοινωνίας μας”.


Δέσποινα Γκούμα 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button