Ελλάδα

Δώρα Αυγέρη: Μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ η αντιμετώπιση του δημογραφικού και της βιώσιμης ανάπτυξης της Περιφέρειας

Για τα προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας, τις Ευρωεκλογές αλλά και τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση μίλησε η Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, από την Ξάνθη όπου πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία, σε συνέντευξή της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης.

«Οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαπατήθηκαν προεκλογικά από την κυβέρνηση και τον κύριο Μητσοτάκη» και «η κοροϊδία συνεχίζεται με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους» τόνισε η Δώρα Αυγέρη, υπογραμμίζοντας ότι η διαπραγμάτευση της ΚΑΠ είναι ένα από τα επίδικα του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές.

«Βλέπουμε την ψαλίδα που υπάρχει “από το χωράφι στο ράφι”, ανάμεσα δηλαδή σε αυτό που παράγεται και στην τιμή που αυτό φτάνει στον καταναλωτή. Αυτά είναι και ένα από τα σημεία που παρουσιάσαμε και στο πρόγραμμά μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για την ενίσχυση του εισοδήματος με τη δίκαιη φορολόγηση, τη μείωση και των έμμεσων και των άμεσων φόρων» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, η Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο πρόβλημα της ερημοποίησης της ελληνικής περιφέρειας, ακριβώς γιατί «αυτό το παραγωγικό μοντέλο δημιουργεί αντικίνητρα στους νέους ανθρώπους και τους νέους αγρότες». «Αν δεν έχεις τον γιατρό σου, αν το σχολείο είναι κλειστό, εάν το παιδί του αγρότη δεν έχει ίσες ευκαιρίες με το παιδί του κέντρου, μέσα σε αυτές τις συνθήκες ακραίας φτώχειας που βιώνουμε, γιατί να μείνεις στο χωριό;» είπε, δίνοντας το παράδειγμα της ιδιαίτερης πατρίδας της, του Εράσμιου, που «έχει μείνει με ελάχιστες οικογένειες και το γυμνάσιο έχει κλείσει».

«Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Πώς θα ξαναφτιάξουμε ένα τέτοιο παραγωγικό μοντέλο που να μην είναι μία πόλη-ένα κράτος, όπως λέει και ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά να μπορούν όλες οι περιοχές, είτε είναι της υπαίθρου ή η νησιωτική Ελλάδα να δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να μείνουν οι άνθρωποι» τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

«Ακόμα ένα πλήγμα στην περιφέρεια καταφέρει ο ανερμάτιστος νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» επεσήμανε λέγοντας ότι έγινε «παράκαμψη του συντάγματος με έναν εξυπναδικίστικο τρόπο, με ακροβασίες. Αλλά νομίζω ότι θα μείνει στα χαρτιά γιατί οι νέοι άνθρωποι αρνούνται να τον αποδεχθούν γιατί σέβονται το Σύνταγμα που λέει ότι η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση είναι δωρεάν, ότι είναι αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό αδιακρίτως, ανεξάρτητα από το τι εισόδημα έχουν οι οικογένειές τους ή τις ευκαιρίες με τις οποίες γεννιούνται».

Ορόσημο για την αρχή της πολιτικής αλλαγής οι Ευρωεκλογές

Ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, η Δώρα Αυγέρη τόνισε ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε το τέλος του κύκλου εσωστρέφειας. «Και νομίζω ότι το ορόσημο των Ευρωεκλογών θα σημάνει και την αρχή της πολιτικής αλλαγής. Γιατί θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τέτοια η εμπιστοσύνη που θα δώσει ο κόσμος που θα δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την πολιτική αλλαγή στις βουλευτικές εκλογές. Ακριβώς για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο κλίμα και οι νέοι άνθρωποι να αισθάνονται την χώρα μας, την πατρίδα μας, την Ξάνθη ως έναν τόπο που μπορούν όχι μόνο να γεννιούνται αλλά να ζουν, να ονειρεύονται και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία» κατέληξε η Δώρα Αυγέρη.

Η διήμερη περιοδεία της Δώρας Αυγέρη στην Ξάνθη περιλάμανε συναντήσεις με ανθρώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους του εμπορικού και αγροτικού κόσμου και του πολιτισμού και ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Σάββατο, δεύτερη μέρα περιοδείας στο νομό Ξάνθης.
Στο παζάρι, την αγορά και την Παλιά Πόλη. Τελευταίος σταθμός στα ορεινά, την Σταυρούπολη. Άλλοτε κεφαλοχώρι του ορεινού όγκου και έδρα δήμου: με τράπεζα( Αγροτική), δικαστήριο, σιδηροδρομική διασύνδεση, δουλειές και υποδομές. Κάποτε…
Η τελευταία φωτογραφία είναι μπροστά στο κτίριο που στέγασε την αγροτική τράπεζα πριν κλείσει. Όπως κι αλλα κτίρια που φτιάχτηκαν για να στεγάσουν υπηρεσίες που έκλεισαν.
Κλειστό και το στρατόπεδο που δεν αποδίδεται δωρεάν προς χρήση στις κοινότητες και τους εναπομείναντες κατοίκους τους, τους λίγους νέους ανθρώπους που επιμένουν να μένουν σε αυτή την πανέμορφη και ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας.
«Δεν θα εντάξουμε για πολύ», μου είπαν στη συνάντηση που είχαμε εκπρόσωποι των κοινοτήτων Σταυρούπολης, Κομνηνών και Δαφνώνα.
Η ενίσχυσή τους και η αναπτυξιακή θωράκισή τους είναι όχι απλά καθήκον πολιτικό, αλλά πατριωτικό.
(Η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη)

 

Στιγμές από την πρώτη, γεμάτη μέρα, της περιοδείας στο νομό Ξάνθης και των συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, φορείς και ανθρώπους της αγοράς.
(Συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο, επίσκεψη στο δημαρχείο και συνάντηση με το δήμαρχο Ξάνθης, επίσκεψη στα δικαστήρια και συνάντηση με την πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης. συνάντηση στο διοικητήριο με την αντιπεριφερειάρχη και στο Επιμελητήριο με τον πρόεδρό του.)

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button