Ελλάδα

Ερώτηση Νικολαϊδη για τη διατήρηση των δημοσιεύσεων στον περιφερειακό τύπο

Τη διατήρηση δημοσίευσης των διακηρύξεων στις εφημερίδες που λήγει στο τέλος του 2023 ζητάει με κοινοβουλευτική του ερώτηση με αποδέκτη τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αναστάσιος Νικολαΐδης, κατόπιν σχετικών αιτημάτων του κλάδου.

«Οι συνεχείς κρίσεις των τελευταίων ετών (οικονομία, πανδημία, ενέργεια) επέφεραν πολλά και μεγάλα πλήγματα στον Περιφερειακό Τύπο. Σύμφωνα με σχετικά δελτία τύπου των Ε.Ι.Ε.Τ. και Σ.Η.Π.Ε. πληροφορούμαστε τα εξής: Δεκάδες εβδομαδιαίες και ημερήσιες περιφερειακές εφημερίδες ανέστειλαν την έκδοση τους, ενώ πολύ περισσότερες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Τα τελευταία 12 χρόνια επικρατεί μια διαρκής ανασφάλεια στον κλάδο, καθώς διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν έλυσαν οριστικά το ζήτημα των δημοσιεύσεων αυτών, αντίθετα διαιώνισαν το πρόβλημα δίνοντας παρατάσεις επί παρατάσεων και προκαλώντας αβεβαιότητα» εξηγεί αναλυτικά ο βουλευτής στην ερώτησή του.

Οι κρατικές δημοσιεύσεις πρέπει να μονιμοποιηθούν

Όπως θύμισε ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, η τελευταία τριετής παράταση που δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021, εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ ταυτόχρονα οι σχετικές επιχειρήσεις έχουν κληθεί να ενταχθούν στο Υπομητρώο Έντυπου Τύπου, το οποίο αφορά αποκλειστικά τις δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα.

«Οι κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν ή να πάρουν απλώς νέα παράταση αλλά πρέπει να μονιμοποιηθούν υπηρετώντας τις αρχές της διαφάνειας των συναλλαγών, της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα (προκηρύξεων, διακηρύξεων κ.ά.), που ταυτόχρονα αποτελούν παράλληλα τεκμήριο διαφάνειας και ενημέρωσης της αγοράς και της κοινωνίας είναι το μοναδικό σταθερό έσοδο για το σύνολο των περιφερειακών εφημερίδων» εξηγεί αναλυτικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button