Διήμερο συνέδριο για την σωτηρία και αναβάθμιση του περιφερειακού – τοπικού τύπου

Πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 28-29 Μαρτίου, διήμερο συνέδριο για την σωτηρία και αναβάθμιση του περιφερειακού – τοπικού τύπου. Στο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και έχει την στήριξη των πολιτικών κομμάτων θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, Εκδότες από τα ΜΜΕ της Περιφέρειας, Δημοσιογραφικές Ενώσεις, εκπρόσωποι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εφημερίδων και Εκδοτών (WAN-IFRA), εκπρόσωποι και των τριών πανεπιστημιακών Τμημάτων ΜΜΕ της χώρας, καθώς και άλλοι φορείς Τύπου και Διαφήμισης.

Πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 28-29 Μαρτίου, διήμερο συνέδριο για την σωτηρία και αναβάθμιση του περιφερειακού – τοπικού τύπου. Στο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και έχει την στήριξη των πολιτικών κομμάτων θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, Εκδότες από τα ΜΜΕ της Περιφέρειας, Δημοσιογραφικές Ενώσεις, εκπρόσωποι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εφημερίδων και Εκδοτών (WAN-IFRA), εκπρόσωποι και των τριών πανεπιστημιακών Τμημάτων ΜΜΕ της χώρας, καθώς και άλλοι φορείς Τύπου και Διαφήμισης. Τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου θα είναι η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων / συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης – Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης.

Θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τα πλεονεκτήματα του περιφερειακού τύπου και την επιχειρηματικότητα, την διακίνηση των εφημερίδων και την διαφήμιση, αλλά και θέματα που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα, το περιεχόμενο των εφημερίδων και τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. 

Εισηγητές θα είναι, μεταξύ άλλων, εκδότες εφημερίδων της Περιφέρειας, Πανεπιστημιακοί των Τμημάτων ΜΜΕ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν  και εκπρόσωποι της διαφήμισης και διακίνησης των εφημερίδων. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button