Διήμερο Εκδηλώσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών Κομοτηνής στο πλαίσιο του έργου ELIH MED

Διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη λέσχη της Πανεπιστημιούπολης και στον περιβάλλοντα χώρο σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) , με αφορμή την πιλοτική εφαρμογή ενεργειακής αναβάθμισης στα 5 κτίρια των φοιτητικών εστιών του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του έργου «Energy Efficiency in Low-income Housing in the Mediterranean/Ενεργειακή αποδοτικότητα σε κοινωνικές κατοικίες της Μεσογείου / ELIH-MED» του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας MED.

Το εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα διήμερο εκδηλώσεων στοχεύει στην ενημέρωση των φοιτητών για την πορεία της εξέλιξης των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των φοιτητικών εστιών Κομοτηνής και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες.

 

Την Παρασκευή, 28 Μαρτίου στις 17.30 στη Λέσχη της Πανεπιστημιούπολης, θα γίνει παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του έργου από εκπροσώπους του ΔΠΘ και του ΚΑΠΕ. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ομαδικό διαδραστικό παιχνίδι κατανοώντας, έτσι, καλύτερα τη σημαντικότητα του έργου μέσα από ένα δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, ενώ η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει πλούσια δώρα.

Το Σάββατο, 29 Μαρτίου σε κλίμα διασκέδασης και ψυχαγωγίας καλούνται να συμμετέχουν εθελοντές, από την πόλη της Κομοτηνής και τη φοιτητική κοινότητα, στην προσπάθεια αναβάθμισης του εξωτερικού χώρου των εστιών, με το σύνθημα «Συμμετέχω». Οι εργασίες αναβάθμισης θα περιλαμβάνουν βαφή, δενδροφύτευση και καθαρισμό του εξωτερικού χώρου των κτιρίων. Οι εθελοντικές ομάδες θα ξεκινήσουν στις 9.30πμ στον εξωτερικό χώρο της φοιτητικής εστίας Σ3.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button