ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
*Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας του νομούς Ξάνθης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας.

ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΙ


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


 


*Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας του νομούς Ξάνθης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας.


Ευτυχώς για την περιοχή μας οι προβλέψεις της ΕΜΥ δεν επαληθεύτηκαν στο ακέραιο και έτσι δε σημειώθηκαν προβλήματα, όπως στην υπόλοιπη χώρα.


Λίγο χιόνι έπεσε στην ορεινή περιοχή ενώ για ολόκληρο το νομό κοινό χαρακτηριστικό ήταν οι θυελλώδεις άνεμοι και το τσουχτερό κρύο.


 



  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ


 


*Ο κύβος ερίφθη για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ, αν  και για μια ακόμη φορά δόθηκε παράταση υποβολής των οριστικών προτάσεων των ενδιαφερομένων μνηστήρων, μεταξύ των οποίων και η ΣΕΚΕ, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.


Το θέμα είναι αν θα κατατεθεί δελεαστική πρόταση που θα ικανοποιεί και την ΑΤΕ, αλλά και τους εργαζόμενους.


 



 ΑΓΩΝΙΑ 


ΓΙΑ ΣΕΒΑΘ ΚΑΙ ΣΕΠΕΚ


 


Μερίδα της τοπικής κοινωνίας εκφράζει την απορία κατά πόσο εφικτή είναι η πώληση και των άλλων δυο συνεταιριστικών εργοστασίων, δηλαδή της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ, καθώς τα χρέη των δυο αυτών εργοστασίων ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.


 Παρόλα αυτά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δηλώνει πως τα εργοστάσια αυτά δε θα κλείσουν, θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά κάτω από άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς.  


 Ποιος ιδιώτης θα δεχτεί να τα αγοράσει; Εκτός βέβαια και αν η ΑΤΕ διαγράψει τα χρέη. Και αν τα διαγράψει, γιατί δε δίνει μια τελευταία ευκαιρία να λειτουργήσουν με τον υφιστάμενο χαρακτήρα το συνεταιριστικό;  


 



ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ


 


Ιδιαίτερα χαρούμενα είναι τα τοπικά στελέχη του ΣΥΝΣΠΙΣΜΟΥ με την  εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος.


Η ικανοποίηση είναι έκδηλη στην πλειοψηφία των μελών της νομαρχιακής οργάνωσης, οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν να κάνουν σχέδια για την επίσκεψη Τσίπρα στη Θράκη και στην Ξάνθη.


Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξεκινήσει τις επαφές του με τον κόσμο της περιφέρειας από τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα ξεκινώντας από το Ανατολικό της άκρο και φτάνοντας προς τα κάτω.


 



 ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


 


Τον ερχόμενο μήνα, το Μάρτιο  αναμένεται να παραδοθούν το 3ο Λύκειο, το 7ο Γυμνάσιο καθώς και το 13ο Δημοτικό Σχολείο.


Οι εργασίες ανέγερσης των σχολικών αυτών συγκροτημάτων έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό τους, καθώς υπολείπονται κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες.


Δεν αποκλείεται ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης να δώσει το παρόν κατά την επίσημη παράδοσή τους στους μαθητές του νομού.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button