(για την ακύρωση των αποφάσεων συγκρότησης των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΤΑ και της ΔΕΥΑ του Δήμου Τοπείρου)

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που επικυρώθηκε με απόφαση της ειδικής επιτροπής άρθρου 15 του Ν. 3463/2006 ακυρώθηκαν κατόπιν προσφυγής μας δύο αποφάσεις (6/29-1-2007 και 7/29-1-2007) του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου, που λήφθηκαν από τη δημοτική πλειοψηφία και αφορούσαν τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΤΑ (Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης) και της ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης) Τοπείρου

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που επικυρώθηκε με απόφαση της ειδικής επιτροπής άρθρου 15 του Ν. 3463/2006 ακυρώθηκαν κατόπιν προσφυγής μας δύο αποφάσεις (6/29-1-2007 και 7/29-1-2007) του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου, που λήφθηκαν από τη δημοτική πλειοψηφία και αφορούσαν τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΤΑ (Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης) και της ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης) Τοπείρου, διότι παρά τις γενόμενες επισημάνσεις μας ότι δεν πρέπει να αυθαιρετούν, εν τούτοις επιχείρησε να φαλκιδεύσει τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης, να αποκλείσει την πραγματική συμμετοχή της μειοψηφίας στα συμβούλια (της ΔΕΤΑ & της ΔΕΥΑ) και να συγκροτήσει παράνομα τα διοικητικά συμβούλια των παραπάνω δημοτικών επιχειρήσεων.


 


Είχαμε καταγγείλλει τότε (κατά την ψήφιση) την αντιδεοντολογική, αυτή συμπεριφορά τους και τους καλέσαμε να συνέλθουν και να ξεχάσουν αυτά που έκαναν στο παρελθόν. Όμως δεν μας άκουσαν.


Καιρός είναι να συνειδητοποιήσουν τη θέση τους, τις ευθύνες τους και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το γεγονός ότι ο “νόμος λειτουργεί”, να σεβαστούν τους δημότες, τα συμφέροντά τους, τα δικαίωματά τους, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια, το δημοτικό κώδικα και τους κανόνες της δημοκρατίας.


 


“Ενωτικό Δημιουργικό Οραμα – Ε.Δ.Ο”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button