Ειδήσεις

Sunlight Group: Ο Νίκος Μαντζούφας Chief Funding and Institutional Affairs Officer για το έργο της κατασκευής του gigafactory παραγωγής στοιχείων λιθίου

 Η Sunlight Group, μέλος του επενδυτικού Ομίλου Olympia, υποδέχεται τον κο Νίκο Μαντζούφα, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Funding and Institutional Affairs Officer για το έργο της κατασκευής του gigafactory παραγωγής στοιχείων λιθίου του ομίλου Sunlight. Επίσης, ο κος Μαντζούφας θα έχει την ευθύνη ένταξης και παρακολούθησης των έργων της Sunlight Group, που χρηματοδοτούνται μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επενδυτικών νόμων σε Ευρώπη και Αμερική.

Με 14 χρόνια σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις, ο Νίκος Μαντζούφας ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Ανάκαμψης και είναι ο μακροβιότερος Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ. Ως πρώτος Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης κατείχε ρόλο ευθύνης στην εκπόνηση και διαχείριση των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης των 32 δισ. Ευρώ καθώς, και την διαπραγμάτευση και συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ, ως Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, σχεδίασε και ενέταξε στον Αναπτυξιακό Νόμο μία σειρά επενδυτικών σχεδίων, καθώς και σημαντικές Στρατηγικές Επενδύσεις. Στον τομέα των ΣΔΙΤ, επί της θητείας του, δημοπρατήθηκαν και υλοποιήθηκαν 15 έργα ύψους 2,4 δισ. Ευρώ. Με σημαντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, στον διεθνή τραπεζικό όμιλο Bank of America στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και αργότερα στη διεθνή ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton ως επικεφαλής του Project Finance, καθώς και με τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Μαντζούφας διαθέτει σημαντική εμπειρία ώστε να συμβάλλει στην υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου του Ομίλου Sunlight.

Η Sunlight Group με την προσθήκη του κου Μαντζούφα, επιταχύνει το έργο της κατασκευής του gigafactory στοιχείων λιθίου του ομίλου Sunlight και την υλοποίηση του οράματος να καθιερωθεί ως κορυφαίος πάροχος Λύσεων Αποθήκευσης Ενέργειας στον κόσμο, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη, την Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία-Ωκεανία. Η εταιρεία ήδη υλοποιεί ένα διαφοροποιημένο επενδυτικό σχέδιο στηριζόμενο σε 4+1 στρατηγικούς πυλώνες: Βιομηχανική Ηλεκτροκίνηση μολύβδου και ιόντων λιθίου, Αποθήκευση Ενέργειας για Ανανεώσιμες Πηγές με χρήση τεχνολογίας ιόντων λιθίου, Ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου και ιόντων λιθίου, Ανάπτυξη και κατασκευή στοιχείων ιόντων λιθίου σε κλίμακα gigafactory για τις ως άνω εφαρμογές καθώς και καθετοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας σε σημαντικά εξαρτήματα για την κατασκευή μπαταριών. Οι 4+1 πυλώνες, που βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης, αποτελούν τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Διοίκηση ώστε η Sunlight όχι μόνο να δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά, αλλά να πρωταγωνιστεί με καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.

Ο κος Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group σχολίασε σχετικά: «Καλωσορίζουμε το Νίκο στην ομάδα της Sunlight. Είμαι βέβαιος ότι η σημαντική εμπειρία και γνώση του σχετικά με τον σχεδιασμό και την ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα στρατηγικών επενδύσεων καθώς και η γενικότερη αντίληψή του περί της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας σε σημαντικά βιομηχανικά έργα, θα δώσουν ώθηση στις επενδυτικές μας φιλοδοξίες για την κατασκευή του πρώτου gigafactory σε ευρωπαϊκό χώρο, με στόχευση την παραγωγή στοιχείων ιόντων λιθίου για αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και εφαρμογών βιομηχανικής χρήσης, όπως ο χώρος των Intralogistics. Στόχος της Διοικητικής Ομάδας, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Μετόχους, είναι να καταστήσουμε τη Sunlight έναν παγκόσμιο πρωταγωνιστή στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία της αποθήκευσης ενέργειας. Για το λόγο αυτό, έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο επενδυτικό σχέδιο μέσα από το οποίο διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την επίτευξη του στόχου αυτού. Η διαμόρφωση μιας διοικητικής ομάδας διεθνούς επιπέδου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου και η προσθήκη του Νίκου είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Με τη σειρά του ο κος Νίκος Μαντζούφας δήλωσε σχετικά με την ένταξή του στο δυναμικό της Sunlight: «Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στον Όμιλο της Sunlight και στο χώρο της αποθήκευσης ενέργειας, που είναι απολύτως αναγκαίος για την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την μετάβαση στην Πράσινη Ενέργεια. Η εταιρεία βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, δραστηριοποιούμενη σε τομέα με ταχύτατες εξελίξεις και στόχος μου είναι να συμβάλλω στο έργο της κατασκευής του gigafactory στοιχείων λιθίου και στην ταχεία εκτέλεση του επενδυτικού πλάνου μέσω αξιοποίησης των κατάλληλων επενδυτικών εργαλείων. Σε συνεργασία με την διοικητική ομάδα, είμαι βέβαιος ότι θα καταστήσουμε τη Sunlight παγκόσμιο ηγέτη και στην παραγωγή στοιχείων λιθίου εξειδικευμένα στην αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και σε βιομηχανικές εφαρμογές, και ιδιαιτέρως σημαντικό, ότι θα δημιουργήσουμε βιομηχανική παραγωγή και στην Ελλάδα σε τομέα υψηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button