Αστυνομικά Νέα

Συνελήφθη αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες σε περιοχές της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου και προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά και τιμαλφή

Προσποιούνταν τους γιατρούς νοσοκομείου με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού προσώπου το οποίο χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση

Εξιχνιάσθηκαν 6 υποθέσεις απατών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά τις οποίες οι δράστες απέσπασαν από τα θύματα τους το χρηματικό ποσό των 24.050 ευρώ, λίρες και τιμαλφή

 

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενεςέρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, έξι υποθέσεις απατών εκ των οποίων δύο τετελεσμένες καιτέσσερις σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 22-9-2023 σε βάρος ημεδαπών,σε περιοχές της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.

Ειδικότερα,όπως διαπιστώθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς,  οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείου και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, έτεροι δράστες  συνεργοί τους μετέβαιναν στις οικίες τους,προκειμένουν α παραλάβουν τα συμφωνηθέντα.

Χθες (22-9-2023) το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, εντόπισαν και συνέλαβαν σε οικισμό του Έβρου έναν αλλοδαπό, ο οποίος είχε μεταβεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έξωθεν της οικίας ηλικιωμένης που είχαν υποδείξει οι συνεργοί του και παρέλαβε χρήματα και χρυσές λίρες τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά την ίδια ημέρα, ο δράστης που είχε ρόλο «εισπράκτορα» ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του στις προαναφερόμενες περιοχές, διέπραξαν επιπλέον -1- τετελεσμένη απάτη και -4- απόπειρες απάτης, ενώ από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 24.050 ευρώ, χρυσές λίρες και τιμαλφή, καθώς επίσης αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή χωρίς τελικά να τα καταφέρουν, καθόσον οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, χρηματικά ποσά, ένα κινητό τηλέφωνοκαι ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οσυλληφθείςθα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου, για την ταυτοποίηση των συνεργών τούκαι την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button