Οδικός άξονας «Δράμας – Καβάλας»: Μια ακόμα προεκλογική εικονική ένταξη έργου, τύπου « Γιαννακίδη»!

Μια ακόμα υπόσχεση για τον οδικό άξονα «Δράμας – Καβάλας». Δηλώθηκε από κ. Γιαννακίδη, ότι ο υπουργός Χρυσοχοίδης του ανακοίνωσε την δήθεν ένταξη του, στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου. Πρόγραμμα δεν υπάρχει, μελέτη δεν υπάρχει , αλλά, παρά ταύτα, αναγγέλλεται η «ένταξή» του!! Πρόκειται για εμπαιγμό. Αυτό  μετά την έντονη αντίδραση των Δραμινών από την  πολύχρονη  κοροϊδία τους , καθώς και την απροθυμία του να το εντάξει εγκαίρα σε πρόγραμμα της προγραμματικής περιόδου 2007-2014. Ο κ.

Μια ακόμα υπόσχεση για τον οδικό άξονα «Δράμας – Καβάλας». Δηλώθηκε από κ. Γιαννακίδη, ότι ο υπουργός Χρυσοχοίδης του ανακοίνωσε την δήθεν ένταξη του, στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου. Πρόγραμμα δεν υπάρχει, μελέτη δεν υπάρχει , αλλά, παρά ταύτα, αναγγέλλεται η «ένταξή» του!! Πρόκειται για εμπαιγμό. Αυτό  μετά την έντονη αντίδραση των Δραμινών από την  πολύχρονη  κοροϊδία τους , καθώς και την απροθυμία του να το εντάξει εγκαίρα σε πρόγραμμα της προγραμματικής περιόδου 2007-2014. Ο κ. Γιαννακίδης  γνωρίζει εδώ και καιρό από πρόσφατη σύσκεψη που έγινε  στις 11/3/2014 στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης για τους οδικούς άξονες, ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας –δυστυχώς – έμεινε εκτός κάθε χρηματοδοτικής πρόβλεψης και του νέου  ΕΣΠΑ 2014-2020. Περί του οδικού άξονα Δράμα – Αμφίπολη, ούτε λόγος βέβαια. Όλα αυτά, βέβαια,  τα απέκρυψε από την κοινωνία μας ο κ. Γιαννακίδης και εμφανίζει άλλα!

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης σχολίασε : «Η χρήση των παλαιών πρακτικών της ψεύτικης υπόσχεσης έργων, από τον κ. Γιαννακίδη δεν τιμά τον θεσμό και υποτιμά τους πολίτες. Δεν υπήρξε η ανάλογη φροντίδα από τον ίδιο να ενταχτούν στο ΕΣΠΑ 2007-2013 τα δύο κρίσιμα έργα, εάν όχι συνολικά τουλάχιστον στα βασικά τους τμήματα, ώστε να αρχίσει να αίρεται η απομόνωση της Δράμας. Δυστυχώς η αντίληψη που έχει για την περιφερειακή συνείδηση, εκτός από την ανεπάρκεια και τον τυχοδιωκτικό σχεδιασμό, πληγώνει την προοπτική της Περιφέρειας και, στην προκειμένη περίπτωση, της Δράμας.

Για να συγκαλυφθεί το θέμα στην κοινωνία της Δράμας, έκανε επίσκεψη στον εκ του ΠΑΣΟΚ υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και ως δια μαγείας… η εκτός προγραμματισμού και πόρων  υπόσχεση «βρέθηκε»!

Η Δράμα χρειάζεται την ειλικρινή υποστήριξη και την προσοχή όλων μας, στην κατεύθυνση της άρσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Για τους συγκεκριμένους δρόμους, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα εξεύρεσης πόρων για την υλοποίησή τους.»

Η Περιφέρεια απαιτεί λύσεις 

Εμείς μπορούμε!

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button